Çil: “Üniversite hastanelerindeki sağlık çalışanları mağdur edildi”

Çil: “Üniversite hastanelerindeki sağlık çalışanları mağdur edildi”
30 Nisan 2020 Perşembe 22:25

Türk Sağlık Sen Üniversite Şube Başkanı Kenan Çil,  Üniversite hastanelerindeki sağlık çalışanlarınınmağdur edildiğini, bu mağduriyetin bir an önce giderilmesini istedi, şu açıklamayı yaptı.

 Üniversite hastanelerinde görev yapan sağlık çalışanlarının tavandan ek ödemeleri Sağlık Bakanlığı’nda çalışan emsalleriyle kıyaslandığında çok  aşağılarda kalmıştır. Yetkililerden aldığımız bilgiye göre; pandemi döneminde 3 ay boyunca saglik çalisanlarina döner sermayelerinin tavandan karari alınmıştır.Ancak Hazine ve Maliye bakanlıği bunun için gerekli bütçeyi üniversite haatanelerine göndermemiştir.Bu sebeble Döner sermaye ödemesi hiç  yapılmayan sağlık çalışanlarının sayısı bile  oldukça fazladır.

Erciyes Üniversitesindeki ve tüm dünyadaki sağlık çalışanlarını herkes alkışlıyor ama yöneticiler her ne hikmetse üzerine düşen görevleri yerine getirmemektedir. Hatta Üniversite hastanelerindeki sağlık çalışanları hala ihmal ediliyor. Üniversite hastanelerinde görev yapan sağlık çalışanlarının tavandan ek ödeme almamalarına neden olarak bürokratik sebeplerin ileri sürülmesi de ayrı bir sorundur.  Salgınla mücadele eden sağlık çalışanların emeğinden daha kıymetli ne vardır ki, bürokratik problemler bir türlü aşılamamıştır. YÖK ile Hazine ve Maliye Bakanlığı bu sorunu bir an önce çözmelidir. Ayrıca üniversite hastaneleri yöneticileri de tavandan ek ödeme konusunda hiçbir sağlık çalışanını mağdur etmemeli, adaletsizlik yapmamalıdır. Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde idarecilerin yaptığı gibi çalışanın emeği ve alın teri yok edilmemelidir. Risk ortak ve herkes salgının bulunduğu kurumda olduğuna göre çalışanlar arasında ayrım yapmadan ödemeler tavandan yapılmalı, yöneticiler bu konuya hassasiyet göstermelidir.(Haber:Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.