Balkaya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nden Kızılay’a kan bağışı

Balkaya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, sosyal farkındalık faaliyetleri kapsamında Kızılay‘a kan bağışında bulundu.

Balkaya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nden Kızılay’a kan bağışı
20 Ocak 2020 Pazartesi 12:05

Dernek üyeleri Cumhuriyet meydanı Zeynel Abidin türbesinin hemen arkasında bulunan mobil kızılay kan merkezi aracına gitti. Burada Kızılay kan merkezi doktoru Kürşat Uzandaç, kan vermenin önemini ve yararını bir kez daha dile getirirken, kan bağışında bulunan herkese teşekkür etti.

Balkaya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan yardımcısı Dursun Balkaya, sözlerine Kur’an-ı – Kerimde “ kim bir kimseyi öldürürse bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de bir canı kurtarırsa bütün insanların hayatını kurtarmış gibi olur” ayetini hatırlatarak başladı, şunları söyledi.

“Her yıl binlerce insan, bir kaza ya da bir hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybediyor ki bunu tecrübe edenlerden birisi de benim, yıllar önce doğum anında yeterli kan bulunamadığı için eşimi kaybetmek çok acı bir tecrübe oldu benim için. Şunu da ifade etmek istiyorum, düzenli kan bağışı vücudu yeniler, biz Balkaya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak, 2020 yılı için ilk kan bağış kampanyasını başlatmanın gururunu yaşıyoruz, düzenli olarak da bunu devam ettirmeyi planlıyoruz. Burada sizlerin de huzurunda bu kampanyamıza duyarsız kalmayıp, bu soğuk Pazar gününde bizimle bu meydanda bir araya gelen, duyarlı, değerli, yüreği güzel insanlara çok teşekkür ediyorum. Sözlerimi Yunus Emre’nin bir sözü ile bitirmek istiyorum, “Yaratılanı severiz Yaratandan ötürü.” Sloganımız ise “ can kurtarmak için doktor olmanıza gerek yok, kan bağışla hayat kurtar!”

Daha sonra Dernek üyelerinden sağlık durumları iyi olanlardan birer ünite kan alındı. Dernek üyeleri, aralıklarla kan vermeye davem edeceklerini tekrarladı.

(Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.