Ağız ve Diş Sağlığında Bütünsel Yaklaşım

Geçmişten günümüze ağız sağlığı, genel sağlığa açılan bir kapı olarak biliniyor. Bağışıklık ve sindirim sistemimizi yakından etkileyen ağız sağlığı, sağlıklı bir yaşama atılan adımda hayati önem taşıyor. Infinity Regenerative Clinic’in kapsamlı, bütünsel ve kişiye özel tedavi yaklaşımları sayesinde ağız ve diş sağlığımızla birlikte vücudumuzu korumak, güzel bir gülüşe sahip olmak mümkün.

Ağız ve Diş Sağlığında Bütünsel Yaklaşım
22 Kasım 2021 Pazartesi 11:42

Geçmişten günümüze ağız sağlığı, genel sağlığa açılan bir kapı olarak biliniyor. Bağışıklık ve sindirim sistemimizi yakından etkileyen ağız sağlığı, sağlıklı bir yaşama atılan adımda hayati önem taşıyor. Infinity Regenerative Clinic’in kapsamlı, bütünsel ve kişiye özel tedavi yaklaşımları sayesinde ağız ve diş sağlığımızla birlikte vücudumuzu korumak, güzel bir gülüşe sahip olmak mümkün.

Vücudumuzdaki sistemler, sağlıklı bir şekilde yaşamımızı sürdürebilmemiz için birbirleriyle bağlantılı çalışıyor. Karşılaştığımız sağlık problemlerine vücudumuzun hiç ummadığımız bir bölümü neden olabiliyor. Bu bağlantılı sistemleri dengede tutmanın yanı sıra genel sağlığımızı korumak için yeterli ve dengeli beslenmek de gerekiyor. Böylece kusursuz çalışan bir sindirim sistemine sahip olunabilir. Bu kusursuz sistemin ilk durağı ise ağız ve diş sağlığı olarak kabul ediliyor.

Tıbbın babası olarak bilinen Hipokrat’a göre enfekte bir dişin çekimi, vücuttaki kronik hastalıkları iyileştirebiliyor. Günümüzde tıp dünyasında yapılan çalışmalar sayesinde, ağız sağlığı ile kronik hastalıklar arasındaki ilişki artık kesin olarak biliniyor. Özellikle sindirim sistemiyle ağız ve diş sağlığı arasında yakın bir ilişki bulunuyor.

Ağızda dişlerin etkisiyle besin maddeleri parçalanıyor ve tükürükteki enzimler sayesinde kimyasal sindirim başlamış oluyor. Diş eksiklikleri, ağrılı ve çürük dişler, uyumsuz protezler, kapanış bozuklukları, çene eklemi problemleri olan kişilerde yeterli çiğneme gerçekleşemiyor. Bu durumda ağızda başlaması gereken sindirim, midede başlıyor. Fakat besin maddeleri yeterince küçük olmadığı için mide asitleri fazla salgılanarak pankreas ve safrakesesinin aşırı aktif hale gelmesine neden oluyor. Araştırmalar, bu asitler fazla salgılandığında ilerleyen yaşlarda diyabet gelişebileceğini göstermekte. Ayrıca lokmaları daha fazla çiğneyen kişilerde obezite riskinin daha düşük olduğu biliniyor.

Protez Uzmanı Dr. Dt. Ceren Funda Tamer: ‘’Ağız sağlığını genel sağlığa açılan kapı olarak değerlendiriyoruz. Infinity Regenerative Clinic Ağız, Diş Sağlığı ve Estetik Bölümü’nde, dijital diş tedavilerinde kullanılan teknolojide gelinen son aşama olan sistemleri kullanılıyoruz. Bu teknolojiler sayesinde tedavi edilen bölgenin hem dış hem de iç yüzeylerine dair detaylar diş sağlığı problemlerine neden olacak sorunları derinlemesine araştırıyoruz. Ağız sağlığı ile kronik hastalıklar arasındaki ilişki, artık kesin olarak biliniyor. Genel sağlığımız için yeterli ve dengeli beslenmek çok önemli. Bunun için kusursuz çalışan bir sindirim sistemine ihtiyacımız var ve bu kusursuz sistemin ilk durağı ise ağızdır’’ diyor.

Güzel Bir Gülüşün Anahtarı

Dış görüntümüzde gerçekleştirdiğimiz değişiklikler, özgüvenimizi arttıran en büyük etkenlerdendir. Uzmanlar tarafından hazırlanan çalışmalar; güzel, sağlıklı ve sıcak bir gülüşün karşı tarafta güven hissi oluşturduğunu ortaya koyuyor. Ancak, kötü bir kokunun bu güven hissini hem özel hayatımızda hem de iş hayatımızda olumsuz etkileyeceği bir gerçek. Dolayısıyla ağızda kötü kokuya neden olabilecek enfeksiyonların, çürüklerin, kırık dişler tedavi edilmesi ve diş eksiklikleri giderilmesi rahat ve sağlıklı bir gülümsemenin yolunu açıyor.

Infinity Regenerative Clinic, son teknoloji cihazları ve bütünsel tedavi ilkeri ışığında Ağız ve Diş Sağlığı bölümünü hayata geçiriyor. Genel Diş Hekimliği, Holistik Diş Hekimliği, Estetik Diş Hekimliği ve Implant uzmanlık alanlarıyla ağız sağlığı tedavi yöntemlerini vücudumuzun genel sağlık durumuna ve görünümümüze olan etkisini göz önünde bulundurarak uyguluyor.


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.