315 Umreci Kayseri’de ‘virüs’e karşı Yurtta karantinaya alındı

Küresel salgın kararından sonra Türkiye’de de görülmeye başlayan koronavirüs vakalarından sonra, umreden ve yurtdışından dönenlere yönelik 14 gün kuralı taviz verilmeden uygulanıyor. Ankara ve Konya’dan sonra değişik illerden umreye giden ve yurda dönen 315 kişi Kayseri’de Kredi Yurtlar kurumuna (KYK) bağlı Hunat Hatun Kız Yurdu’nda gözlem altına alındı. Tecrit edilen umrecilerden virüs görülenler hastanede tedavi altına alınacak daha sonra yine gözlem altında tutulacak.

315 Umreci Kayseri’de ‘virüs’e karşı Yurtta karantinaya alındı
16 Mart 2020 Pazartesi 15:09

Vali Şehmus Günaydın başkanlığında yapılan toplantıdan sonra, yurda giriş yapan ve Erkilet havalimanına inen umrecilerden 315 kişilik kafile, özel kıyafetli sağlık ekipleri tarafından kontrolleri yapılarak kurulan çadırlarda özel kıyafetler giydirildi. Bu arada dezenfekte edilen otobüslere bindirilerek ve üst düzey güvenlikli olarak, acil olarak boşaltılan Talas Mevlana mahallesinde bulunan KYK’ya bağlı Hunat hatun Kız Yurdu’na yerleştirildi. Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli ve İl Müftüsü Prof.Dr. Şahin Güven, virüse karşı alınan önlemlerin taviz verilmeden uygulanacağını belirterek ’14 günlük gözleme herkes uyacak. Devlete ve ekiplere güvenecek, alınan önlemlere uyacak. Bu salgının az hasarla atlatılması için katı uygulama devam edecek. Bu gelen umreciler Kayseri’den değil. Konya ve Ankara’dan sonra Kayseri’de yurda yerleştirilen. Eğer sayı artarsa hangi yurtlara, hangi illere gideceğine Sağlık bakanlığımız karar veriyor. bizde takip ediyoruz’ dediler.

Öte yandan, 14 günlük karantina altına alınan umreciler arasında virüs görülmesi halinde o kişiler Kayseri Şehir Hastanesi’ndeki izole edilen odalarda tedavi edilecek, tedavi sonrası gözlem altında tutulacak. Umreden yurda uçakla giriş yapanlardan Kayseri Erkilet havalimanına inecek uçaklarla gelenlerin artması halinde önceden belirlenen yurtlarda 14 gün karantina uygulanacak.


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.