Zekeriya Karayol’a ceza istendi

‘Görevi kötüye kullanma’ suçundan hakkında dava açılan ve beraat eden İncesu Belediyesi eski Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, Yargıtay’ın ‘suçun unsuru oluştuğu’ gerekçesiyle kararı bozması üzerine ikinci kez hakim karşısına çıktı.

Zekeriya Karayol’a ceza istendi
14 Kasım 2019 Perşembe 17:25

8 Mayıs 2014’te aralarında İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol'un da bulunduğu 'görevi kötüye kullanma' iddiasıyla açılan ve beraat kararı ile sonuçlanan dava dosyasını inceleyen Yargıtay Ceza Dairesi kararı ‘suçun unsuru oluştuğu’  gerekçesiyle bozdu. Değişen suç vasfına göre sanık Zekeriya Karayol ve sanık E.E.'nin işlediği iddia edilen 'görevi kötüye kullanma' suçlarının gerçekleştiği kanaati ile kararı bozarak dosyayı yeniden yerel mahkemeye gönderdi. 2.  Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülen davada tutuksuz sanık Zekeriya Karayol ile tutuksuz E.E.  hazır bulundu. Mağdurlar E.B., T.B. ise, duruşmaya katılmadı. 

E.E. suçlamaları kabul etmediğini belirterek, “Suçlamaları kabul etmiyorum. Sadece planlama ile ilgili iptal gerekçesi var. Encümen ve idari mahkemeler  ne karar verdiyse biz uyduk” dedi.

Belediye Başkanı Zekeriya Karayol ise, “Belediyeye kayıtsız şartsız verilmiş bir arsadır. Arsa sahipleri dava açıyor. Mahkeme red ediyor. Kayıtsız şartsız belediyeye devredilen bir arsa olduğu için arsayla ilgisi olmayan kişilerin zarar görmeleri mümkün değildir. Belediye başkanlığı onay ve temsil makamıdır. Suçsuzum. Beraatimi istiyorum” ifadelerini kullandı.

Duruşma savcısı her iki sanığın da ‘Görevi kötüye kullanmak’ suçundan cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti ise, sanık E.E.’nin avukatının mütalaaya  karşı savunma yapmak için süre istemesi üzerine duruşmayı erteledi.

(Haber: Samed Aydın SUN)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.