Vay uyanıklar vay..

Jandarmanın Kocasinan ilçesinde gerçekleştirdiği operasyonda, S.K. ile Irak vatandaşı S.S.J. ve İngiltere vatandaşı K.K.O.’da, 1 milyon Euro değerinde olduğu iddia edilen 2 heykel ele geçirilmişti. Elmas işlemeli denilen ‘yarı değerli taş’, tam altın ‘kaplama’, tarihi denilende ‘günümüz yapımı’ taş çıktı. Evde el sanatı olarak yapılan taş işlemeli Şahin görünümlü figürlerin değerinin çok üzerinde fiyatla satıldıktan sonra, astronomik fiyatlarla pazarlanmak istenmesi ise düşündürdü.

Vay uyanıklar vay..
15 Kasım 2019 Cuma 16:52

İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler geçtiğimiz günlerde, tarihi eser kaçakçılığına yönelik Kocasinan ilçesindeki bir eve operasyon düzenlemişti. Evde yapılan aramada, biri kuş figürlü 3 heykel, çok sayıda elmas, değerli taş, tabanca ve tüfek bulunmuş, S.K. ile Irak vatandaşı S.S.J. ve İngiltere vatandaşı K.K.O. gözaltına alınmıştı. Bu arada elmas işlemeli ve altın kaplama olduğu iddia edilen 2 heykelin yaklaşık 1 milyon Euro değerinde olduğu öne sürülmüştü.

İngiltere  vatandaşı K.K.O.’dan elde edilen 2 adet altın kaplamalı, elmas işlemeli, Şahin görünümlü figür ile farklı ebatlarda ve renklerde, toplam ağırlığı 293,93 gram olan taşlarla ilgili yapılan inceleme ise herkesi şaşırttı.  Uzmanlarca yapılan incelemede, figürlerin, tam olmasa da kısmen altın kaplamalı, yarı değerli taş işlemeli, Şahin görünümlü figür, farklı ebatlarda ve renklerde günümüz taşlarından olduğu ortaya çıktı.

2863 sayılı  Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamına girmeyen bu 2 figürün evde el sanatları olarak yapıldığı, ‘tarihi eser’ denilerek yüksek fiyatla satılıp, astronomik fiyatla pazarlanmak istenmesi ise herkesi düşündürdü. Olayla ilgili soruşturma çok yönlü devam ediyor.

(Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.