Ünlü reklamcının ‘İtirafçı olmayın’ davası

Kayseri’de düzenlenen bir çok önemli programın reklam organizasyonlarını yapan B.K., FETÖ davalarında itirafçı olanlara, etkin pişmanlıkta bulunmamaları için baskı yaptığı iddiasıyla ilk kez hakim karşısına çıktı. Bir ihbarcının şikayeti sonrası hakkında dava açılan B.K., iddiaları reddederek, beraatını istedi.

Ünlü reklamcının ‘İtirafçı olmayın’ davası
21 Kasım 2019 Perşembe 14:25

2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuksuz sanık B.K., hazır bulundu. Etkin pişmanlıkta bulunanları, itirafçı olmamaları konusunda  ikna etmeye çalıştığı iddialarını reddeden B.K. “Darbe sonrası her şey çok sıcaktı ve aşırı derece de bilgi kirliliği vardı. Beni ihbar eden kişinin yanlış anladığını düşünüyorum. Ben o süreçte bir çok kişiyi teşhis edip,  mahkemenizde de tanık olarak dinlendim. Devletimize yardımcı oldum. Parti içinde de  aktif görevim vardı. 17/25 Aralık olaylarından sonra bu yapıyla olan tüm bağlantılarımı kestim. Avukat bey ile aramızda bu tarz bir diyalog geçmedi” dedi.

Duruşmada Kayseri’nin ünlü iş insanlarından M.C. ve H.C.’nin avukatlığını yapan A.M.’de tanık olarak dinlendi. Müvekkillerine etkin pişmanlıkta bulunmaları yönünde  tavsiyelerde bulunduğunu ancak sanık B.K.’nin bu duruma karşı çıktığını iddia eden avukat A.K. “O süreçte cezaevinde kalanların yakınları çok sık geliyordu. Müvekkillerime etkin pişmanlıkta bulunmaları gerektiğini söyledim. Sanık ‘Böle bir şey olmaz’ dedi. Sanığın baskısıyla o dönemde etkin pişmanlıkta bulunamadık. Bana, ‘Sen karışma, ben tahliye ettireceğim’ dedi. Etkin pişmanlıkta bulunanları aşağıladı. Ahiretlerini yakarlar. Çıktıklarında, Kayseri’de etek giyer öyle gezerler. Şu an cezaevinde bulunanlar peygamberimize komşu olacaklar. Onlar ‘Medreseyi Yusufiye’ şeklinde cümleler kullandı. Bana, ‘Sen faşistsin, ülkücüsün, cemaati sevmediğin için itirafçı olmalarını istiyorsun’ dedi” şeklinde konuştu.

Avukat A.K.’nin ardından işadamları M.C. ve H.C. ile eşleri olan K.C. ve E.C.’de tanık olarak dinlendi. Rahmetli babalarının aile içinde tutuklandıkları dönemde sanık B.K.’nin sürecin takipçisi olmalarını istediğini belirten işadamları, sanık ile Ak Parti  yönetiminde de görev aldıklarını ve uzun yıllardır dost olduklarını anlatarak, B.K.’nin etkin pişmanlık yapmamaları konusunda bir şey demediğini ancak avukatlarının böyle bir şey olduğunu anlattığını dile getirdiler.

İşadamı H.C.’nin eşi K.C. de, “Eşim cezaevinde olduğu dönemde bizimle maddi ve manevi olarak ilgilenirdi. Yanımızda yer aldı. Etkin pişmanlık konusu gündeme geldiğinde, bu konuda araştırma yaptığını, Kayseri’nin küçük bir yer olduğunu, ilerde yüz yüze bakacakları için, acele etmememiz gerektiği söyledi” diye konuştu.

Tanık ifadeleri sonrası yeniden söz verilen sanık B.K., “Avukat bey olayı mizahileştiriyor. Kişiselleştirerek, bu şekilde konuşuyor. Kendisi FETÖ’ye ait okullardan mezun olmuş birisi. Ben hiçbir FETÖ’cü korumadım” derken mahkeme heyeti, ihbarcı E.E.’nin zorla getirilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

HABER: (Samed Aydın SUN)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.