(ÖZEL) Öğrencileri olmayınca maske üretip ücretsiz dağıtıyorlar

(ÖZEL) Öğrencileri olmayınca maske üretip ücretsiz dağıtıyorlar
26 Mart 2020 Perşembe 15:09

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Teknik Koleji Mobila İç Tasarımı Bölümü'nde görevli 6 öğretmen okulların koronavirüs nedeniyle 30 Nisan'a kadar uzaktan eğitime geçmesi sonrası maske üretmeye başladı. Karaborsaya düşen ve fiyatı artan maske fiyatlarına karşın kolejde günlük üretilen 800 maske ücretsiz olarak dağıtılıyor.

Merkez Melikgazi İlçesi Organize Sanayi Bölgesi içerisinde  yer alan OSB Teknik Koleji Mobilya   İç Tasarımı Bölümün'de görevli 6 öğretmen gönüllü olarak maske üretimini başladı. Okulların 30 Nisan'a kadar uzaktan eğitime geçtiği ancak mesailerinin devam ettiğini belirten öğretmenler okuldaki zamanlarını maske üreterek geçiriyor. Günlük 800 maskenin üretildiği bir oda büyüklüğünde kurulan atölyede, dikilen maskeler OSB Yönetiminin belirlediği kamu kurum ve kuruluşlarına ücretsiz olarak teslim ediliyor.

Maske üretme fikrinin OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan tarafından ortaya çıkarıldığını ifade eden öğretmen Duran Çelik, "OSB Yönetim kurulu başkanımız sayın  Tahir Nursaçan beyefendinin isteği ve bizden memleketimiz için bir şeyler yapacağımız yönünde bir beklentisi olduğunu bildiğimiz için biz de memleketimiz için çorbada bir tuzumuz olsun mantığında üretime başladık" dedi.

'ÜCRETSİZ DAĞITIYORUZ'

Organize Sanayi Bölgesi çatısı altında talep eden herkes için üretim yaptıklarını da belirten öğretmen Çelik, " OSB başkanlığımıza ürettiğimiz maskeleri gönderiyoruz. Başkanlığımızda kendilerine gelen talepler doğrultusunda ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına maskeleri ücretsiz olarak teslim ediyor. Günde 700-800 civarında bir maske üretimimiz oluyor. Ülkemizin içinde bulunduğu bu ortamdan ne zaman biterse o zamana kadar üretimimize devam edeceğiz. Şu an 6 öğretmen olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sabah 8'de mesaiye başlıyoruz ancak iş ne zaman biterse o zaman okuldan ayrılıyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber-Foto: Samed Aydın SUN


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.