Hakime ‘Tağut’ dediği iddia edilen sanığın ‘Akıl sağlığı’ raporu bekleniyor

Terör örgütü DEAŞ adına yılbaşı kutlamalarına yönelik eylem planladığı iddiasıyla tutuklanan ve sorgusunu yapan hakime ‘Tağut’ diyerek, ifade vermediği ileri sürülen M.Y.’nin 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan yargılandığı davada akıl sağlığı raporu bekleniyor.

Hakime ‘Tağut’ dediği iddia edilen sanığın ‘Akıl sağlığı’ raporu bekleniyor
21 Kasım 2019 Perşembe 14:31

Fransa'dan Türkiye'ye gelen M.Y. , 1 Ocak'ta, Kayseri'de polisin düzenlediği operasyonda birlikte yaşadığı Fas uyruklu N.N. ile gözaltına alındı. Kayseri'de DEAŞ adına yılbaşı kutlamalarında yönelik eylem planladığı ancak gerçekleştiremediği iddia edilen M.Y., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı, N.N. ise serbest bırakıldı. DEAŞ şüphelisi Yerlikaya hakkında, 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanık M.Y. hazır bulundu. Sanık M.Y. savunmasında, “Hastalandığım zaman din üzerine ne dediğimi bilmiyorum. İlaçlarımı aldığım sürece iyiyim. 'Tağut' dediğimi ya da nasıl söylediğimi hatırlamıyorum. Kesinlikle adalete karşı bilerek, bir şey yapmak istemem. Hiçbir cemaat ve örgütle işim yok. Yalnız yaşayan birisiyim. Vatanımı ve milletimi seven bir insanım. Örgütçü değilim. Hastalandığım zaman aşırı dinci oluyorum” derken mahkeme Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek raporun beklenmesi için duruşmayı erteledi.

Haber: (Samed Aydın SUN) 


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.