DEAŞ sanıklarına hapis

DEAŞ terör örgütü soruşturması kapsamında , WhatsApp üzerinden örgütsel bir grupta yer aldıkları iddiasıyla, işçi H.E.M. (21) ile kasap M.J.A. (29) tutuklu yargılandıkları davada 6’şar yıl 3’er ay hapis cezasına çarptırılarak, tahliye edildi.

DEAŞ sanıklarına hapis
14 Kasım 2019 Perşembe 17:29

Geçen yıl 9 Eylül’de  Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından DEAŞ terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin tespit edilmesine yönelik yapılan çalışmada, terör örgütü adına faaliyet yürüten ve örgüt içi haberleşme programını kullandığı belirlenen Suriye uyruklu  H.E.M.  ile M.J.A. yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler,  çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında tutuklu sanıklar hazır bulundu. WhatsApp üzerinden DEAŞ’lıların kullandığı bir grup kurulduğu, o gruba katıldıkları ve örgütsel fotoğraflar ele geçirildiği iddiaları ile tutuklu yargılanan sanıklar üzerlerine atılan suçlamaları reddederek beraatlerini istedi.

Sanık H.E.M.  akrabasının kendisinin gruba dahil ettiğini ileri sürerek, “ Abdulrezak isimli bir akrabam vardı. Grupta yönetici oymuş, gruba beni de ekledi. Kafa kesen görüntüler vardı, onu görünce bunlar İslam dininden olamaz diye gruptan çıktım, DEAŞ grubu olduğunu sonradan öğrendim. Abdulrezak ben gruptan çıkınca beni tehdit etti. Grupta baş kesen fotoğraflar vardı, grupta 30-40 kişi vardı. Ben ikinci gün gruptan çıktım. 5 yıldır Kayseri’de yaşıyorum, hiç DEAŞ’lı ile irtibata geçmedim, suçsuzum”  ifadelerini kullandı.

M.J.A.  gruba nasıl dahil olduğunu bilmediğini, gruptan ikinci gün hemen çıktığını söyledi.

Mahkeme heyeti, sanıklar  H.E.M.  ile  M.J.A.’yı,  ‘Silahlı terör örgütü üyesi olmak’ suçundan 6’şar yıl 3’er hapis cezasına çarptırarak, İstinaf ve Yargıtay süreci dikkate alınarak tahliyelerine karar verdi.

(Haber: Samed Aydın SUN)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.