UTİB Türkiye Ev Tekstili Yarışması'nda başvuru tarihi 8 Haziran’a uzatıldı.

UTİB Türkiye Ev Tekstili  Yarışması'nda başvuru tarihi 8 Haziran’a uzatıldı.
28 Mayıs 2020 Perşembe 17:37

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği'nin (UTİB) T.C Ticaret Bakanlığı desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi iş birliğinde bu yıl 10`uncusunu düzenleyecek olan Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması'nda başvuru süresi öğrencilerden gelen yoğun talep üzerine 8 Haziran’a uzatıldı.

Başvuruların dijital ortamda gerçekleşmesine karşın her türlü organizasyonun ertelendiği süreçte Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği'nin (UTİB) Türkiye İhracatçılar Meclisi iş birliğinde bu yıl 10`uncusunu düzenleyeceği Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması'nda başvuru süresinin uzatılması yönünde talepler geldi. UTİB, gelen talepleri değerlendirerek başvuruların 8 Haziran’a son bulmasına karar verdi.

Özgün ve yenilikçi tasarımların ortaya çıkarılmasına güçlü katkı sağlayan Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması, Türk tekstil sektörünün, yüksek teknoloji içeren, kaliteli ve yenilikçi tasarımlarıyla küresel pazardaki konumunun güçlendirilmesini amaçlıyor. İhracatın artmasına da katkı sağlayan yarışmaya üniversitelerin tasarım bölümü öğrencileri büyük ilgi gösteriyor. Başvuruların 8 Haziran 2020 tarihine kadar süreceği yarışmaya katılmak için gerekli şartlara ise https://evtekstiliyarismasi.com adresinden ulaşılabiliyor.

UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, “Hepimiz günlük yaşam akışının değiştiği farklı bir dönem yaşıyoruz. Genç tasarımcı adayları, eğitiminize uzaktan devam ettiğiniz bu süreçte, ilgi duyduğunuz alanlardaki yarışmalara katılarak, kendinizi geliştirme ve kariyerinizi yönlendirme fırsatlarını kaçırmamanızı öneririm. Başvuru süresinin uzatılması yönünde öğrencilerden yoğun talepler aldık. Bu anlamda başvuruda bulunamayanların da katılabilmesi adına başvuru tarihini ileriye aldık” dedi.

ANA TEMA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da yarışmanın ana teması olarak “Sürdürülebilirlik” konusu, “Sorumlu Üretim ve Tüketim” alt başlığında belirlendi. Başvuran tasarımcılar yarışmanın her aşamasında, ödül niteliği taşıyan ve mesleki yaşamları için kazanım sağlayabilecekleri süreçlerden geçecekler. Başvuru yapan tüm yarışmacılara endüstriyel anlamda sürdürülebilir bir tekstil ürünün hangi özelliklere sahip olması gerektiğini anlatmak ve tasarımlarını hazırlamadan önce ilham almalarına katkı sağlamak amacıyla “Tekstilde Sürdürülebilirlik” konulu eğitim videosundan yararlanma imkanı tanınacak. Başvurularını tamamlayan tasarımcılara, ön eleme süreci öncesinde, öğrenen bireyler olmak ve kendi güçlerini fark etmek konusunda farkındalık kazandırmak amacıyla Vizyon Geliştirme Eğitimi'ne katılma hakkı tanınacak.

İlk 10'a giren finalistler ise, hem final eleme adımına hazırlanmak hem de kendi kariyer yolculuklarında faydalanmak amacıyla Marka Yaratma ve Ürün Hikayesi Oluşturma Eğitimi'ne katılabilecek. Mentor ve moderatör koordinatörlüğünde planlanacak Atölye Çalışması ve Üretim Süreci adımı, 10 finaliste final sunumlarını yapmadan önce projelerini geliştirme fırsatı sağlayacak. Yarışmacılar ayrıca tasarımlarının ticarileşmesi imkanına da sahip olacaklar.

  1. UTİB Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması'nda ilk üçe giren tasarımcılar ise online İngilizce eğitiminin yanı sıra Vizyon Geliştirme Eğitimi'nin devamı niteliğinde olan, yine online Bireysel ve Kariyer Koçluk Programı'na katılabilecekler. Dereceye giren üç yarışmacı ayrıca tasarımlarını tescil ve yurtdışı eğitim imkanına kavuşabilecekler.(Haber: Davut Güleç)

İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.