Evlenmek isteyene çifte destek

Evlenmek isteyene çifte destek
02 Temmuz 2020 Perşembe 23:08

Tüketiciye mobilyada sağlanan düşük faiz ve 60 ay vadeli kredi destek paketi satışlarda ciddi bir artışa neden olurken Kilim Mobilya Genel Müdürü Cihat Şahin, “Kamu bankaları tarafından 1 Haziran’da çıkarılan kredi destek paketi sektörümüze can suyu oldu. Mağazalarımızda müşteri trafiği yüzde 60 oranında arttı. Marka olarak bizim sağladığımız fiyat avantajları da göz önüne alındığında mobilya sahibi olmak için çok doğru bir zaman” değerlendirmesinde bulundu.

Covid-19 pandemisi nedeniyle ertelenen ancak yaşanan gevşeme sonrası Haziran itibariyle tekrar takvimlere giren evlenme, ev yenileme ve taşınma planları mobilyacının yüzünü güldürdü. 1 Haziran’da kamu bankaları tarafından çıkarılan ve mobilya almak isteyenlere uzun vade ve düşük faizli kredi olanakları sunan destek paketi Kilim Mobilya Genel Müdürü Cihat Şahin’in aktardığı bilgilere göre mağazalarında trafiği yüzde 60 oranında arttırdı.

Şahin, “Mobilya almak isteyenler zaten geçen yıla göre yüzde 10’luk bir fiyat avantajı yaşıyorlardı. Yani bu yılki mobilyalar geçen yıla göre yüzde 10 daha ucuza satışa sunuldu. Yemek, yatak ve oturma odasını bir arada sunan evlenme paketlerine uygulanan kampanya indirimleri de bu duruma eklenince ortaya gerçekten çok cazip seçenekler çıktı. Evlenme paketlerinde fiyat avantajları yüzde 30’lara ulaştı. Zaten fiyatlarda büyük bir avantaj yaşanırken kamu bankalarının çıkardığı kredi destek paketi çok daha büyük bir çarpan etkisi yarattı ve hem mobilyacı hem de hane halkı için bayram tadında günler yaşanmasına neden oldu. Özellikle satışların Covid-19 belirsizliği nedeniyle durma noktasına geldiği göz önünde bulundurulunca bu durumun toparlanmayı hızlandıracağını düşünüyoruz” diye konuştu. Şahin, kredi destek paketinin yakaladığı başarıda üreticilerinin verdiği katkının öneminin büyük olduğunu söyledi.(Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.