Zülfü Livaneli Okurlarına QR Kod Süprizi!

Zülfü Livaneli’nin klasikleşen yapıtlarını okurlara sunan İnkılâp Kitabevi, Huzursuzluk için dikkat çekici bir yenilik yaptı. Dünya çapında beğeniyle okunan Huzursuzluk’un, özenle yenilenen edisyonunda okurlar için bir sürpriz bulunuyor. Okurlar, kitabın içinde yer alan QR kodu kullanarak Zülfü Livaneli ile yapılan özel söyleşiyi dinleyebilecekler.

Zülfü Livaneli Okurlarına QR Kod Süprizi!
24 Kasım 2021 Çarşamba 10:46

Ortadoğu topraklarında yaşanan trajediyi estetik bir duyarlılıkla yansıtan Zülfü Livaneli’nin çok satan romanı Huzursuzluk yenilenmiş baskısıyla İnkılâp Kitabevi’nden çıktı. Kitapta İnkılâp Kitabevi’nin Zülfü Livaneli ile roman üzerine gerçekleştirdiği özel söyleşinin QR kodu da yer alıyor. Okurlar, kitabın içinde yer alan QR kodu kullanarak bu söyleşiyi dinleyebilecekler. 

Usta edebiyatçı, Huzursuzluk romanında bu topraklarda yaşanan trajedileri estetik bir duyarlılıkla tartışıyor. İnsanlığın çok temel sorunlarını, ezen-ezilen ilişkilerini eleştirel bir anlatım ve başarılı bir kurguyla harmanlıyor.

İstanbul’da gazetecilik yapan İbrahim, çocukluk arkadaşı Hüseyin’in ölüm haberini alıyor. Bunun üzerine köklerine doğru bir yolculuğa çıkıyor ve Meleknaz’la tanışıyor. İbrahim, Hüseyin ve Meleknaz etrafında gelişen olaylar aracılığıyla Ortadoğu’daki savaşı, bu savaşın mağduru olan kadınları ve çocukları cesurca anlatılıyor. 

Zülfü Livaneli, son yılların en kanlı örgütü IŞİD ekseninde gelişen vahşeti ve bu vahşete maruz kalanları insancıl bir duyarlılıkla yazınsallaştırıyor.

Yayın dünyasına ve okurlara armağan!

İnkılâp Kitabevi, romanın perde arkasını merak edenler için Zülfü Livaneli ile Huzursuzluk üzerine yapılan söyleşinin QR koduna da kitap içinde yer verdi. Okurlar, yayın direktörü Gülşen İşeri’nin yaptığı söyleşiyi bu QR kodu kullanarak dinleyebilecek. Pandemi sonrası toparlanmaya çalışan yayıncılık sektörüne katkı niteliği taşıyan bu yenilik, okur ile yazar arasındaki bağı da tazeliyor.

Yayımlandığı dönem büyük ilgi uyandıran, daha önce Farsça ve Korece çevirileri yapılan Huzursuzluk, bu yıl Disquiet adıyla İngilizceye çevrilerek Amerika’da da yayımlandı. The New York Times tarafından “büyüleyici bir roman” olarak nitelendirilen Huzursuzluk, birçok edebiyat dergisi tarafından “yılın kitabı” olmaya aday gösterildi.

ARKA KAPAK 

“Ustaca işlenmiş sürükleyici bir hikâye. Okurlara bir armağan.” Rafia Zakaria

“Derin kesen ince bir hançer bu kitap.” Keija Parssinen

Edebiyatımızın usta kalemi Zülfü Livaneli’den güçlü bir aşk ve inanç hikâyesi.

Ünlü edebiyatçı bu kez kalemini sınırboylarında gezdiriyor. Ortadoğu’daki savaşın ve IŞİD zulmünün en çok etkilediği insanların, Ezidi kadınların ve çocukların yaşadıklarını cesurca aktarıyor.

İstanbul’da gazetecilik yapan İbrahim, bir sabah, çocukluk arkadaşı Hüseyin’in ölümünü haber masasında buluyor. İşte bu ölüm, İbrahim’i neredeyse tüm bağlarını kopardığı köklerine, Mardin’e doğru bir yolculuğa çıkarıyor ve Meleknaz’la tanışmasını sağlıyor. İbrahim, ölmüş arkadaşının sevdasını devralır gibi Meleknaz’a âşık oluyor ve giderek Hüseyinleşiyor.

Huzursuzluk, bir yandan Ortadoğu’nun en insafsız hallerini, savaşı, yokluğu, mülteci kamplarını ve kadın düşmanlığını gözler önüne seriyor; diğer yandan Mezopotamya topraklarının geçmişine ve bugününe empatik, sorgulayıcı bir bakış sunuyor. İnsan doğası üzerine destansı bir anlatı sunan Livaneli, asırlardır bu coğrafyada yaşayan halklara, tarihlere, inançlara ve hikâyelere ses veriyor.

Türkiye’de yayımlandığı günden itibaren büyük yankı uyandıran, çevirileriyle dünya çapında okurlarla buluşan Huzursuzluk, son olarak İngilizceye çevrilerek yayınlandığı ABD’de büyük övgüler aldı. 


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.