KÜLTEPE YILI İLANI İÇİN RESMİ BAŞVURU

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği(ASKON) Kayseri şubesi tarafından 2022 yılının “Kültepe Yılı” ilan edilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na resmi başvuru yapıldı.

KÜLTEPE YILI İLANI İÇİN RESMİ BAŞVURU
23 Mayıs 2020 Cumartesi 10:41

ASKON Kayseri şubesi, İl Kültür ve Turizm müdürü Dr. Şükrü Dursun’u ziyaret etti. Dernek adına ziyareti yönetim kurulu üyeleri Mustafa Erkek ve Ömer Koca yaptı. Açıklama yapan Mustafa Erkek, “Kültepe, Kayserimizin en önde gelen değerlerindendir. Günümüzden 6000 yıl öncesine ışık tutan tarihiyle ve bir medeniyetler önsözü olmasıyla çok kıymete haizdir. Biz “Anadolu’nun İmzası” diyerek yola çıktık. Sayın müdürümüz Kültepe için “Anadolu’nun Önsözü” söylemini kullandılar. Kitaplarda her yönüyle isimler addediliyor. Şurası bir gerçek ki Kültepe ilklerin adıdır. Kültepe ilk ticari başkent olarak bilinen çok kıymetli bir noktadır. Bizler bu değeri göz önüne gelecek şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

Ömer Koca ise, “Kayseri birçok önemli değere sahiptir. Çok sayıda coğrafi işaretli ürünümüz mevcut. Sayın müdürümüzünde gayreti ile Koramaz Vadisi de ülkemiz adına UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne girmeyi başardı. Bununla beraber Selçuklu dönemine ait olan Keykubadiye Sarayı’nın ortaya çıkarılması için yoğun gayretler sürüyor. Kayserimiz için devletimiz için çalışma yapan ve elini taşın altına koyan herkes çok kıymetlidir. Bu vesileyle sayın il müdürümüze destekleri için ve Kayseri’ye kazandırdığı hareketlilik için teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Şükrü Dursun, “Kültepe Anadolu tarihi için çok önemlidir. Bizler Kültür ve Turizm Bakanımız ile Kültepe hususunda görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Bugün yapılan başvuru son derece mühimdir. Bu ziyaret ve değerlerimizin korunması adına çabanız için teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.  (Haber: Canan Bayram)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.