Kayseri’de turizm eğitimi

Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yapılan çalışmalarla her yönüyle turizm şehri olma hedefindeki Kayseri’de esnafa yönelik de eğitimler yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Erciyes A.Ş. ile İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Şoförler Odası arasında ‘Turist Dostu Taksi’ programı için protokol imzalandı.

Kayseri’de turizm eğitimi
20 Kasım 2019 Çarşamba 14:10

Kayseri Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Erciyes A.Ş., İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kayseri Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın katkılarıyla başlatılacak olan ‘Turist Dostu Taksi’ programı Erciyes’te kamuoyuna tanıtıldı. “Turist Dostu Taksi” programıyla ilgili açıklama yapan Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı, Kayseri’nin turizm şehri olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi. Şehrimize sadece Türkiye’den değil, tüm dünyadan turistler geldiğini ifade eden Cıngı, “Şehrimize gelen turistler Erciyes’te kayak yapmakla kalmayıp aynı zamanda şehir merkezine iniyorlar. Şehir merkezinde Kayseri’mizin tarihi ve kültür varlıklarını ziyaret ediyorlar. Alışveriş merkezlerine gidiyorlar. Şehirde bir turizm faaliyetinden bahsetmek mümkün. Bu yüzden ulaşım önemli bir konu ve ulaşımda da bizi temsil eden kitlemiz taksi şoförlerimiz. Çünkü yüz binlerce insan havaalanına veya otogara indikten sonra taksilerimizle Erciyes’e geliyorlar. Dolayısıyla da taksi şoförlerimizin eğitimi ve şehrimizle ilgili turizm bilgisine sahip olmaları çok önemli. Şehrimizin turizme hazırlanması, sadece Erciyes’teki otellerimizin veya işletmelerin, şehirdeki restoranların değil aynı zamanda bütün sosyal tabakaların bir vazifesi” diye konuştu.

“KÜLTÜR ELÇİLERİMİZ OLACAKLAR”

Protokolde konuşma yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun da, eğitimin iki gün sürmesini planladıklarını ifade ederek, taksicilere Kayseri’ye gelen turistleri nasıl karşılayacakları, onları nerelere götürecekleri, kültürel ve tarihi değerlerimizi nasıl gösterecekleri konusunda eğitim verileceğini söyledi. Taksicilerin kültür elçilerimiz olacağını da belirten Dursun, Erciyes A.Ş.’ye böyle bir eğitime öncülük yaptığı için teşekkür etti.

Kayseri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Ateş de her taksicinin turizm rehberi olduğunun unutulmaması gerektiğini söyledi. Böyle bir eğitimin verilmesinden mutlu olduklarını dile getiren Ateş, “Bu şehir hepimizin. Dolayısıyla herkes üzerine düşeni yapacak” diye konuştu.

(Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.