Geleneksel Tıp Festivali başladı

Geleneksel Tıp Festivali başladı
13 Haziran 2020 Cumartesi 15:01

Zeytinburnu’nda 20 yıldır düzenlenen Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali’nin 21’incisi pandemi ve sosyal mesafe kuralı nedeniyle online olarak düzenlendi. Programlar takipçilere Zeytinburnu Belediyesi’nin sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak aktarıldı.

Zeytinburnu Belediyesi tarafından 20 yıldır düzenlenen “Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali”nin 21’incisi Merkez Efendi Camii’nde Merkez Efendiyi Anma Gecesi ve Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle sosyal mesafe kuralı göz ardı edilmedi ve vatandaşlar festivale online olarak katıldı.

14 HAZİRAN’A KADAR TÜM PROGRAMLAR CANLI OLARAK YAYINLANACAK

Zeytinburnu’nda yaşamış, meşhur Mesir Macunu’nun mucidi ünlü hekim Merkez Efendi’nin anısına düzenlenen Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali’nin 21’incisi Merkez Efendi Camii’nde düzenlenen anma gecesi programıyla başladı. Sercan Tuncer’in sunuculuğunu üstlendiği festivale, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy da katıldı. Zeytinburnu için artık bir gelenek haline gelen festivale bu kez yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşlar katılamadı. Zeytinburnu Belediyesi tarafından sosyal medya hesaplarına canlı yayınlar aracılığıyla taşınan programda; ilahiler okunarak Kur’an tilaveti yapıldı. Salgın nedeniyle seyirciye kapalı olan festival, canlı programlar aracılığıyla 14 Haziran’a kadar devam edecek. Tüm yayınlar Zeytinburnu Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından canlı olarak takip edilebilecek. Festivalin bugünkü programında, şifalı bitkiler uzmanları Geleneksel Tıp Konuşmaları’na katılacaklar. Rana Babaç Çelebi doğal tütsü yapımını, Nil Sarı Osmanlı döneminde bulaşıcı hastalıklara karşı bitkisel ve doğal korunma yöntemlerini, Aslı Yazıcıoğlu ise, antiviral etkili uçucu yağlar hakkında detaylı bilgiler verecek. Festival, sanatçı İlyas Yalçıntaş konseri ile yarın son bulacak. (Haber: Davut Güleç)

Sponsor : Sadece evinde besleyenler için değil sokağındaki köpeği beslemek isteyenler içinde uygun fiyatlı ve kaliteli köpek maması ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir site ile karşınızdayız. Dikkat etmeniz gereken tek şey besleyeceğiniz köpeğin yaşı ve durumudur.

Mesela küçük sevimli dostlarımız için yavru köpek maması isminde sayfaları mevcut. Yavru köpeklerin sağlıklı gelişimi için ihtiyaç duydukları bütün besinler bu mamalarda bulunuyor. Özellikle geldiğimiz kış aylarında sokağınızdaki yavru köpekleri besleyip onların kışı atlatmasına yardımcı olabilirsiniz. 

Aynı şekilde kedilerimizi de unutmayalım lütfen kapınızın önüne koyacağınız 1 kap kedi maması sevimli dostlarımızı ve onların yavrularını kurtaracaktır. Eğer sağlıklı görünmüyorlarsa kedi vitaminleri sayfasından ihtiyaç duydukları vitaminleri tedarik edebilir mamalarına veya sularına karıştırabilirsiniz. 

Ülkemizin en büyük online pet shop platformu olan tcremix.org sitesinde sadece mamaları değil başta kedi ve köpekler olmak üzere bütün hayvanların ihtiyaç duyabilecekleri her türlü ürünü çok hızlı ve güvenilir bir şekilde satın alabilirsiniz. Eğer sokağınızdaki hayvanları besliyorsanız bunun fotoğrafını çekip gönderirseniz ciddi oranlarda indirim alabilirsiniz. 


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.