CSO, 29 Ekim’de Sanatseverlerle buluşacak

CSO, 29 Ekim’de Sanatseverlerle buluşacak
06 Haziran 2020 Cumartesi 03:10

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının (CSO) yeni binasını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Millet Bahçesi inşaat alanında düzenlenen Millet Bahçeleri Toplu Açılış Töreni'nin ardından, inşaat çalışmalarında son aşamaya gelinen CSO binasında incelemelerde bulundu.

Erdoğan'a Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun eşlik etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise incelemelerinin ardından sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, “Yıllardır yapımı süren bu simge eseri, Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla 29 Ekim'de halkımızın hizmetine sunacak olmanın gururunu yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

29 Ekim’de Sanatseverlerle Buluşacak

Sanatseverlerle 29 Ekim’de buluşacak olan yeni CSO binası 2 bin 500’ü aşkın sanatsevere hizmet verecek.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu ve Koro Çalışma Binaları Projesi olarak 1992 yılında düzenlenen yarışma ile belirlenen yeni CSO binasında inşa edilen büyük salon 2 bin 12, küçük salon ise 500 sanatseveri ağırlayacak.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi alanı içerisindeki 154 bin 17 metrekare arazi üzerinde yaklaşık 30 yıl önce yapımına başlanan proje tamamlandığında 4 bloktan oluşacak. Bugüne kadar yüzde 82’si tamamlanan yapı 62 bin 570 metrekare kapalı alana sahip olacak.

Ankara’nın simgelerinden birisi olması hedeflenen yeni CSO binasının A ve C bloklarında çalışma ofisleri ve toplantı salonları, B bloğunda konser salonları ile dinlenme alanı, D bloğunda ise 800 araç kapasiteli bir otopark yer alacak.(Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.