Bakan Ersoy, özel tiyatroların temsilcileri ile buluştu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, özel tiyatroların temsilcileriyle Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının İstanbul’daki ofisinde bir araya geldi.

Bakan Ersoy, özel tiyatroların temsilcileri ile buluştu
16 Mart 2020 Pazartesi 11:44

Tiyatro Kooperatifi ile Oyuncular Sendikası temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantının ardından açıklamalarda bulunan Bakan Ersoy, turizm sektörüyle ilgili bir destek paketi üzerine çalıştıklarını belirterek, “Sektör temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle, başkanlarıyla bir toplantı gerçekleştirdik. Onlardan gelen istekler, talepler doğrultusunda ve hemen akabinde de Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile bir toplantı yaptık bu istekleri ve konuları tartıştık.” diye konuştu.

Bakan Ersoy, bu destek paketinin bir hafta içinde açıklanacağını, herhangi bir gecikmenin söz konusu olmadığını ve bu hafta içinde destek paketinin açıklanacağını kaydetti, şunları söyledi.

“Yine bizim Bakanlığımız uhdesinde olan kültür ve sanat etkinlikleri de belli bir süre, Nisan sonuna kadar ertelendi. Özellikle özel tiyatrolar da bu süreçte en olumsuz etkilenenler arasında. Bugün özel tiyatroların temsilcileriyle, Tiyatro Kooperatifi ve Oyuncular Sendikası temsilcilerini davet ederek, bir toplantı gerçekleştirdik. Detaylı olarak acil ihtiyaç duydukları konuların üzerinden geçtik.”

Bakan Ersoy, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünün sitesinden özel tiyatroların hangi kriterlerde başvuracaklarıyla ilgili bir açıklama yayınlanacağını dile getirerek, “Özel tiyatroların başvurularını aldıktan sonra bir toplantı daha yapıp, bir sonraki hafta içinde özel tiyatrolara nasıl bir destek paketini açıklayacağız. Şu anda en büyük mağdur turizm sektöründen sonra aslında kültür ve sanatla ilgilenen başta özel tiyatrolar. Onlara da bu süreçte bir destek paketiyle yardımcı olacağız” dedi.

Toplantıya, özel tiyatroların temsilcilerinden Iraz Yöntem, Yeşim Özsoy, Mert Fırat, Muharrem Uğurlu, Fisun Eşki, Serdar Orçin, Sermet Yeşil ve Güney Zeki Göker katıldı.

(Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.