KAYSERİ’NİN LEZZET DURAĞI

Bir süre önce hizmet vermeye başlamasına rağmen müşterilerine sunduğu kaliteli ve eşsiz lezzetler ile kısa sürede Kayserililerin vazgeçemediği mekanlar arasına giren Ciğerci Yakup, baş döndüren lezzetlerin keşfi için sizi çağırıyor.

KAYSERİ’NİN LEZZET DURAĞI
04 Aralık 2019 Çarşamba 11:45

Kocasinan Erciyesevler ve Talas Bahçelievler şubelerinde Kayserililere Mersin mutfağının eşsiz lezzetlerini sunan Ciğerci Yakup’ta mumbardan şırdana, işkembeden paçaya, Kelleden çürüğe, sakatatın envai çeşidini bulmak mümkün.

Kayseri Star Haber Gazetesi haber merkezi olarak bir gidenin bir daha gittiği, bir kere  tadanın bir daha vazgeçemediği eşsiz tatların birbiriyle yarıştığı lezzet durağını ziyaret ederek mekan sahiplerinden Hakan Öztürk ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

İşte o röportaj:

Kayseri’de gıda sektöründe hizmet veriyorsunuz. Faaliyetlerinize ne zaman başladınız?

Ciğerci Yakup Kayseri’de 2017 yılında doğdu. Fikir olarak;bizim ortak yanımız futbol. Yakup ustamız da futboldan gelen bir isim. Ortak paydamız buradan meydana geldi. Mersin merkezli bir isim. Mersin’den buraya getirdik. Burada da Yakup Usta, İbrahim Öztürk ve Halil Aslan olarak işletmeciliğini yapıyoruz.

Sakatat denince ilk akla gelen bölge Akdeniz. Peki Kayseri’de ilgi nasıl?

Bizim Kayseri’de yaptığımız olay; diğerlerinden çok farklıydı. Bizi burada en çok ön plana çıkaran şey, mezelerimiz, ikramlarımız ve hizmetlerimiz. Sunumumuz ve kalitemiz insanları cezbediyor. Birinci sınıf ürünler kullanıyoruz. Bununla birlikte Kayseri halkının bizi sevmesi, fikir göstermesi bizim bu başarımızı taçlandırdı; zirveye doğru çıkardı.

Son zamanlarda Kayseri’de Ciğerci ismiyle birçok yeni firma hizmet vermeye başladı. Bu da ister istemez rekabet ortamı oluşturuyor. Müşteriyi çekebilme adına neler yapıyorsunuz?

Müşterileri çekebilmek için, yada bunu müşterilerimizi kaybetmeme adı altında sınıflandırabiliriz. Biz müşterilerimizi kaybetmemek ve yeni müşteriler kazanmak için kaliteden kesinlikle taviz vermiyoruz. Böyle yaptığımız için de bunun dönüşü bize çok olumlu oluyor.  İşletmemiz 3. Yılına girdi. 3 yıldır da kesinlikle hiçbir şekilde ödün vermedik. Halkımız da bizi tercih ettiği için hiçbir sıkıntımız olmadı. İsmimiz ‘Ciğerci’ ama ciğerin yanı sıra et şiş, Adana, Urfa, Beyti, Yaprak ciğer, Tantuni, Ali Nazik, Tavuk şiş ve kanat, Mumbar, Şırdan gibi menülerimizde var.

Bildiğimiz kadarıyla kentte 2 ayrı şube ile hizmet veriyorsunuz.

Doğrudur. Kayseri’de 2 şubemiz ile hizmet veriyoruz. Erciyesevler şubemizin ardından geçen yıl Talas şubemizi açtık. Her iki şubemizde de çizgimizi, istikrarımızı hiç bozmadık. Bu şekilde devam ediyoruz.

Gıda, hizmet sektörü biraz zordur. Siz ne gibi zorluklarla karşılaştınız. Zorlandığınız dönemler oldu mu?

Zorlandığımız dönemler oldu tabi ki. İlk başlarda bu tadı halkımıza sevdirebilme adına çok ciddi çalışmalar yaparak buralara geldik. Yapmış olduğumuz ARGE’ler bizim doğru yolda olduğumuzu gösterdi. Çok ciddi anlamda talep gördük. Bu zamana kadar müşterilerimiz bizi mahcup etmedi, bizde onları etmedik. Karşılıklı olarak çok iyi bir şekilde ilerliyoruz.

Gelecek ile ilgili hedeflerinizden bahseder misiniz?

Hedefimiz tabi ki kalıcı olabilmek. Zor bir sektör. İnsanlara hizmet vermek, onlara mutluluk vermek  bizim en önemli ilkelerimizden birisidir. Bunu başarmak kolay değil, ama arkamıza baktığımızda doğru yolda olduğumuzu görebiliyoruz. Buraya geldiklerinde aile ortamını hazırlayarak onları hoşgörü ile gönderebilmek en büyük hedeflerimizden birisidir.

Biraz da çalışma saatleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

Kış ve yaz olmak üzere mesai yapıyoruz. Kışın gündüz 12.00’da başlayıp akşam 22.00’a kadar, yaz döneminde ise gündüz 12.00’dan gece 00.00’a kadar hizmet veriyoruz. Talas şubemizde ise yaz kış gündüz 12.00’dan gece 02.00’a kadar müşterilerimizin hizmetindeyiz.

Özellikle vurgulamak istediğiniz bir konu var mı?

Halkımızımekanımıza gelerek bu lezzetlerin farkına varmalarını tavsiye ediyorum. Zaten yedikten sonra vazgeçemeyeceklerini kendileri de görecekler.

Bizi ağırladığınız için teşekkür ederiz.

Bize bu fırsatı tanıdığınız için asıl biz size teşekkür ederiz.

Röportaj: Ramazan KARAKUŞ

Foto: Samed Aydın SUN


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.