Zafer Partisinden Asgari Ücretliler İçin Kanun Teklifi

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ ve Zafer Partisi Genel Sekreteri ve Adana Milletvekili İsmail Koncuk ile birlikte asgari ücretle çalışanların vergi ve kesintilerden muaf tutulması için Kanun teklifi verdiler.

Zafer Partisinden Asgari Ücretliler İçin Kanun Teklifi
11 Kasım 2021 Perşembe 11:47

Asgari Ücretli Vergi Yükünden Kurtarılmalı!

“Ekonomik olarak ciddi zorluklar yaşayan asgari ücretli çalışanların yaşam şartlarının iyileştirilmesi için AGİ hariç, asgari ücretin vergiden muaf tutularak net olarak hesaplanması milyonlarca asgari ücretli çalışanın bir nebze de olsa nefes almasını sağlayacaktır. Asgari ücretin vergiden muaf tutulması için ivedilikle Gelir Vergisi Kanunu Ve Damga Vergisi Kanununda düzenlemeye gidilmesi gerekmektedir.

Döviz kurunda yaşanan önlenemez artış ve ekonomi politikalarındaki yanlıştan dolayı iğneden ipliğe her şeye zam yapıldığı ve hayat şartlarının gittikçe ağırlaştığı şu günlerde asgari ücretli çalışanlar eriyen Türk Lirası karşısında hayatlarını idame ettirmek için Cumhuriyet tarihinin en zor günlerini yaşamaktadır.”

Asgari ücret 2016 yılı öncesinde olduğu gibi iki dilim halinde tespit edilmelidir!

Parti Sözcüsü Koncuk, Enflasyonun bu kadar hareketli olduğu ülkemizde asgari ücret 2016 yılı öncesinde olduğu gibi altışar aylık dönemler halinde tespit edilmeli ve enflasyonun yapılan artışı geçebileceği dikkate alınarak enflasyon farkı ödemesi de hayata geçirilmelidir, böylece asgari ücretli çalışanlar enflasyon karşısında korunurken, asgari ücretin sadece ayda bir kez verilecek ücret olmadığı, aynı zamanda insana yakışır asgari yaşam koşullarını güvence altına alan bir ücret olduğunu hatırlatarak, bir tarafta çifter maaş alanlar bulunurken bir tarafta açlık sınırı altında yaşayan milyonlarca asgari ücretli vatandaşımız bulunmaktadır. Gelir ve vergide adaletin sağlanması için sosyal devlet gereği, asgari ücretten alınan vergi ve kesintilerinin sıfırlanması ve çalışanların net maaş almalarının sağlanması için bu Kanun Teklifini hazırlayarak teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunduklarını belirtti.


Etiketler; #Ümit Özdağ

İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.