‘Yaşadığınız tüm olumsuzluklarda beni arayın’

‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’ paneline katılan Vali Şehmus Günaydın, muhtarlar ve Şehit ailelerinden sonra bu kez özellikle kadınlara kendisine ait cep telefonu numarasını ‘ Yaşadığınız tüm olumsuzluklarda beni arayabilirsiniz. Valilik olarak her zaman kapımızı açık tutuyoruz. Kadınlar olarak toplumda yaşadığınız sıkıntıları direk olarak bana ulaşacağınız şahsi telefonu veriyorum’ diyerek verdi.

‘Yaşadığınız tüm olumsuzluklarda beni arayın’
26 Kasım 2019 Salı 16:40

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen panele müdürlük bünyesinde çalışan kadınların yanında, il Müdürü Nevzat Özer, Türk Kadınlar Birliği başkanı Ayşe Gemici Uzunlu ve Kayseri Kadınlar Derneği ile çeşitli sivil toplum kuruluş temsilcisi kadınlar ve kadın avukatlar katıldı. ‘Bizler bakanlık olarak yaralı ve hasarlı gönülleri tamir eden, yaralı ve hasarlı gönüllere merhem olan bir bakanlığız’ diyen Özer ‘Etrafımızda duyduğumuz veya duymaktan geldiğimiz her iniltiden, her çığlıktan bizim ve herkesin sorumlu olduğunu düşünüyoruz. Yükümüz ve sorumluluğumuz büyük. Bu sorumluluğun üstesinden gelmek için var gücümüzle çalışmamız gerektiğini biliyoruz” dedi.

Devletin her türlü ve özellikle kadın ve çocuklara yönelik şiddete karşı yasal düzenlemeler yapmaya devam ettiğine dikkat çeken Vali Şehmus Günaydın, bu sorunun çözümü için güçlü aile ve topluma ihtiyaç olduğunu belirterek şunları söyledi.

“Güçlü ailenin oluşması için anne ve baba olarak bizlere önemli görevler düşüyor. Çocuklarımızın yetiştiği ortam çok önemli. Eğer biz çocuklarımızı sevgi, saygı ve merhametin yoğun yaşandığı bir ortamda yetiştirir, onlara bu güzel özellikleri vermeliyiz. Onları bu güzel duygular ile yetişirsek, onlarda kendilerine bunu yaşam biçimi edinir. Bu çocuklarımız toplumda herkese karşı sevgi, saygı ve hoşgörü ile yaklaşır. Bu sorunu böyle önleriz diye düşünüyorum. Millet olarak kadınlarımıza büyük değer veriyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1934 yılında kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı verdi. Bugün Anayasamıza baktığımızda birçok konuda pozitif ayrımcılık olan düzenlemeler yapıldı. Hayatımızın her aşamasında toplumumuzu iyi eğitmemiz lazım. Peygamber Efendimiz bundan 1500 yıl önce ‘Kadınlar erkeklerle beraber bir bütünün yarısıdır’ demiş. Yeter ki biz bunu hayatımızda uygularsak bu sorunu çözeriz. Birbirimize karşı sevgi ve saygıyı hakim kılacak bir ortam oluşturursak, bu sorunu kökünden kazar gideriz. Çocuklarımızı iyi eğitmeli, ellerinde telefonlar, bilgisayarlar ile bir köşeye çekilmelerini engellemeliyiz. Çocuklarımız teknolojinin imkanlarından faydalanacak. Ama zamanının bir kısmını bu işlere ayırıp sevgi ve saygıyı öğrenecek. Çocuklarımıza daha çok zaman ayıracağız. O zaman çocuklar büyüdükleri zaman toplumda kendilerine öğretildiği gibi davranacaklar” dedi ve her türlü şiddete karşı herkesin rahatlıkla kendisini araması için şahsi cep telefonunu panele katılanlara verdi.

(Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.