“Türkiye'ye güveniyoruz”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, bir dizi programlara katılmak üzere geldiği Kayseri’de "Eğer biz dik durmazsak, güçlü olmazsak, Türkiye Kıbrıs'ta kararlılığını ileriye götüremezse o zaman onların Doğu Akdeniz'deki zenginlikleri tek taraflı olarak kendilerine almak için her türlü oyunu oynayacaklarını bilerek ona göre siyasetimizi şekillendirmek durumundayız. Dualarımız Mehmetçiklerimizle. İnşallah başarılı olacaklar. Bölgenin huzuru ve bizlerin de selameti bakımından yapılan harekat çok önemli. Türkiye’ye güveniyoruz" dedi. Kayseri pastırmasını da tadan Tatar; daha önce böyle güzel pastırma yemediğini dile getirdi.

“Türkiye'ye güveniyoruz”
04 Mart 2020 Çarşamba 16:33

Kayseri Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Mavi Vatanda KKTC'nin Rolü' konulu konferansa katılmak için Kayseri'ye gelen KKTC Başbakanı Ersin Tatar, ilk olarak Kayseri Valiliği'ni ziyaret etti. Vali Günaydın, Başbakan Tatar'ı kentte ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Basın mensuplarına burada açıklamalarda bulunan KKTC Başbakanı Ersin Tatar; İdlib'de şehit olan asker ailelerine başsağlığı dileyerek, 'Bahar Kalkanı' harekatının bölge huzuru açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

Tatar; "Bizlerin esas görevi Doğu Akdeniz'de gelişmeler içerisinde KKTC içerisinde yaşayan Türk halkının esenliğini ve güvenliğini koruyabilmek ve ileriye taşıyabilmek adına Türkiye ile dostluk ve kardeşlik bağlarımızın daha da güçlenmesi adına zaman zaman Türkiye'nin çeşitli yerlerinde gidip konferanslar veriyorum. Bu da beni bahtiyar ediyor. Çok önemli bir bölgede yaşıyoruz ve şuanda çok önemli gelişmeler yaşanmaktadır. İdlib'de şehit düşen Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet diliyorum, Türk ulusunun başı sağ olsun. Bahar Kalkanı Harekatı'nı yakından izliyoruz. Dualarımız Mehmetçikledir, inşallah başarılı olacaklar. Bu bölgedeki huzur, Türkiye'mizin güvenliği bir bakıma bizlerin de selameti bakımından önemlidir. Bu ortamda çok dikkatli olunması gerekmektedir. Çeşitli emperyalist güçler çeşitli oyunlar içerisindedir. Kıbrıs'ta da bu böyledir. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte Kıbrıs'taki refah ve esenliğimiz, güvenli bir geleceğimiz için mutlaka Türkiye ile iyi ilişkiler içerisinde ve gelecekteki siyaseti belirlerken Türkiye ile istişare içerisinde olunması gerektiğini paylaşıyoruz. Büyük ulusun evlatları olarak birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmemiz ve çeşitli temasların yoğunlaşarak devam etmesi bizleri daha da güçlü kılmaktadır" ifadelerini kullandı.

Başkan Büyükkılıç’ı ziyaret etti

Başbakan Tatar daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı ziyaret etti. Ziyaretinde Kayseri’nin örnek bir şehir olarak gelişmesini sürdürdüğünü ifade eden Başbakan Tatar, Bahar Kalkanı operasyonu ve Doğu Akdeniz’de yaşananlara da değindi.

Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersin Tatar’ı Başkanlık girişinde karşıladı.

Tatar’ı Kayseri’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Memduh Büyükkılıç, “Ülkemize ve Kayseri’mize hoş geldiniz. Sizi ağırlamaktan onur duyuyoruz. Kıbrıs’ın ulaşım master planı ile ilgili Kıbrıs Ulaştırma Bakanlığı tarafından davet edilmiştik. O vesileyle yaptığımız ziyarette nezaket gösterdiniz ve bizleri ağırladınız. Biz de sizleri Kayseri’de görmekten onur duyarız demiştik. Bizleri kırmadığınız için teşekkür ederiz” dedi.

“Türkiye’nin Huzuru KKTC’nin huzurudur”

Başbakan Ersin Tatar da, Kayseri’de bulunmaktan çok mutu olduğunu dile getirdi ve kendisine gösterilen ilgi ve alaka için teşekkür etti. Ziyarette Bahar Kalkanı operasyonuna da değinen Tatar, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Türkiye’nin acısı bizim de acımızdır. Mehmetçiğimize başarı diliyorum. Bütün dualarımız onlarla. İnşallah selamete kavuşuruz. Çünkü Türkiye’nin selameti ve huzuru Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin selameti ve huzurudur. Kayseri’den tüm Türkiye’yi selamlıyorum” diye konuştu.

 “Böyle güzel pastırma yemedim”

Vali Günaydın ve Başkan Büyükkılıç ile birlikte pastırmacı esnafını ziyaret eden Başbakan Tatar’a esnaf tarafından pastırma ikram edildi. Başkan Büyükkılıç’ın, “Pastırma denince akla neresi gelir” sorusuna “Elbette Kayseri” cevabını veren Başbakan Tatar, pastırma doğradı ve “Yıllardır böyle güzel pastırma yemedim” ifadelerini kullandı.

Ersin Tatar, Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi’ni de gezdi. Müze ile ilgili bilgiler alan Başbakan Tatar, müzenin dijital olarak yazılan ve saklanan şeref defterine “Muhteşem” ifadesini yazdı. Başbakan Ersin Tatar daha sonra Selçuklu Uygarlığı Müzesi’ni de gezdi.

Ziyaretlerin ardından KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Kayseri Üniversitesi tarafından 15 Temmuz Yerleşkesi Konferans Salonu'nda düzenlenen 'Mavi Vatanda KKTC'nin Rolü' konulu konferansa katıldı.

(Haber: Davut GÜLEÇ-Ramazan KARAKUŞ)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.