Talas iş güvenliğine önem veriyor

Talas Belediyesi’nde görev yapan teknik personele iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi. Konferans salonunda gerçekleşen eğitim programında çalışanlara, iş güvenliğinin önemi ve yaşanabilecek kazalara karşı alınması gereken önlemler anlatıldı.

Talas iş güvenliğine önem veriyor
26 Kasım 2019 Salı 15:07

İş Güvenliği Uzmanı Aylin Aygan tarafından verilen eğitime belediyenin park-bahçeler, temizlik işleri ve fen işleri gibi teknik iş kollarında görevli personeli katıldı. Günlük iş sirkülasyonu esnasında yaşanabilecek kazaların önüne geçilmesinin amaçlandığı eğitimde, alınması gereken önlemler üzerinde de duruldu.

Anne adaylarına kurs

Diğer yandan Talas Belediyesi ve Memorial Kayseri Hastanesi’nin işbirliğiyle doğum öncesi hazırlık kursu verildi. Alanında uzman doktorlar tarafından verilen kursta gebelikte beslenme, nefes egzersizleri, doğum anestezisi, gebelik süresi, yeni doğan ve çocuk sağlığı gibi konular yer alıyor. “Bebeğim Benim Her Şeyim” sloganıyla Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleşen eğitim programına ilçe genelinden 250 anne adayı katıldı.

Düzenlenen doğuma hazırlık kursunda gebelik ve beslenme konusunda Diyetisyen Merve Kaplan, doğum anestezisi hakkında Uzman Dr. Melih İbşirlio, gebelik süresi ve bu süreçte yaşanan durumlarla ilgili olarak Kadın hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Özgüç Altun ve çocuk sağlığı hakkında bilgileri de Dr. Soner Demirel tarafından anne adaylarına eğitim verildi. Teorik bilgilerin yanı sıra kursta, gebelikte nefes egzersiz eğitimi de Yoga Eğitmeni Şule Güneş tarafından verildi.

Eğitimde Talas Belediyesi tarafından bütün katılımcılara bebek bakım seti ve anne sütü artırıcı verildi. Ayrıca etkinliğe katılan anneler arasında yapılan çekilişle beşik, taburcu çekimi, konsept oda süsleme, anne bebek çantası, bebek SPA hizmeti ve bebek cilt bakım seti de hediye edildi.

(Haber: Ramazan KARAKUŞ)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.