ŞÖNİM’ den şiddete karşı broşür ve dilek kutusu

Aile Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Personeli tarafından Cumhuriyet meydanında “Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Güni” stantı açılarak; broşür dağıtıldı. Ayrıca vatandaşın konu ile ilgili duygularını yazıp atmaları için ‘dilek kutusu’ kondu.

ŞÖNİM’ den şiddete karşı broşür ve dilek kutusu
27 Kasım 2019 Çarşamba 15:36

ŞÖNİM Müdürü Mete Kurt, toplumda kadın sorununa mikro düzeyde ulaşabilecek kişi, kurum ve kuruluşlar, kadın muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları ile ortak hareket etmenin önemine dikkat çekti, şunları söyledi.

“Kadına şiddete karşı düzenlenen panelde, Kayseri’deki kadın dernek temsilcileri gördüklerini anlattı. Müdürlüğümüz ve kadın konukevi’miz tanıtıldı. Öğrenci, şoför, öğretmen, bedelli askerlere konferans, vatandaşlar için camilerde vaaz verildi, toplu ulaşım araçları ve duraklara bilgi afişleri asıldı, çeşitli bir çok etkinlik yapıldı. Bu arada, İslam’da ailenin önemi ve dinimizin şiddet karşısındaki tutumundan örnekler verildi. Bu konudaki yasalara dikkat çekildi. Şiddetin aile ve toplum üzerindeki etkileri, şiddetin önlenmesi ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında merak edilenler dile getirildi. Erkan yaşta ve zorla evlilik, kadına yönelik ve aile içi şiddetitle mücadele, kadına yönelik şiddetin tanımı, türleri, nedenleri, şiddetin aile ve bireyler üzerindeki etkileri, Türkiye’de ve Dünyada şiddete yönelik veriler anlatıldı. Kadına ve her türlü şiddete karşı herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz.”

(Haber: Davut GÜLEÇ)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.