Ramazan bayramı ve mesajlar..

Ramazan bayramı ve mesajlar..
22 Mayıs 2020 Cuma 13:15

AKP MİLLETVEKİLİ  TANER YILDIZ'IN MESAJI

“GEÇEN BAYRAMLARDA MAZLUM COĞRAFYALARDA YAŞANAN DRAMA SESSİZ KALANLAR KORONAVİRÜSE SESSİZ KALMADI BU TÜM İNSANLIK İÇİN İBRETLİK BİR OLAYDIR”
Önceki Dönem Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ve Ak Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yıldız, mesajında insanlığın koronavirüsten dolayı büyük bir sınav verdiğini ve en kısa sürede bu sürecin geride kalmasını ümit ettiğini söyledi.  
“ALLAH KATINDA DOSTLUĞUN ASIL OLANI GÖNÜLDEN OLANDIR”
Önceki Dönem Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ve Ak Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız koronavirüsün tüm dünyayı etkisi altına aldığını ve geçen bayramlarda mazlum coğrafyalarda yaşanan dramlara sessiz kalan insanlığın salgına sessiz kalmadığını belirterek yaşananların insanlığa ibret olması gerektiğini belirterek;“Geçtiğimiz Ramazan Bayramında hatırlarsanız yanı başımızdaki Suriye’deki ıstırap ve ölümlerden bahsediyorduk ve dünyanın bir çok yerindeki insanlar kayıtsızdı ama Şu an Koronavirüse kayıtsız kalan kimse ya da ülke yok.O açıdan bunların her birimize ibretlik olabileceğini de düşünmemiz lazım. Şu an dünyayı kasıp kavuran ve dünyaya yayılan bu salgının en kısa sürede geçmesini temenni ediyoruz. Birbirimizi görememekten dolayı zaman zaman sabır sınırlarımızın zorlandığını hep beraber hissediyor ve görüyoruz evde kapalı kaldığımız günler oluyor Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ında dediği gibi inşallah rehavete kapılmadan bayram sonrasında yeniden normalleşme ile alakalı gelişmelerin yaşanacağını hep beraber ümit ediyoruz.Şu an video konferans ile her ne kadar insanlar birbirini görüyor olsa bile Mevlana hazretlerine o zaman sormuşlar gözden ırak olan gönülden de ırak olur mu diye gönül’e giren gözden uzak olsa ne olur demiş Allah dostluğu kurda kuşa yem etmez diye de eklemiş.Şu an bizim teknolojik imkanlarımız var ama biz bilelim ki Allah katında dostluğun asıl olanı da gönülden olanıdır”dedi.
“HİÇBİR ŞEKİLDE KARAMSARLIĞA KAPILMAMIZ GEREKİYOR”
Yıldız mesajında son olarak kimsenin karamsarlığa kapılmaması gerektiğini ifade ederek; “Ramazan bayramından sonra tehdit olan ve ekonomik olarak da tehdit olan Koronavirüsün doğuracağı bir kısım fırsatlar olabileceği üzerine bilim adamları, siyaset bilimciler çalışıyor, gerek talep ile oluşacak bir kısım sektörlerin pazarlarına sanayicimize yeni umut ışığı olacağını inanıyorum. Hiçbir şekilde karamsarlığa kapılmamız gerekiyor tabii ki bir şey olmamış gibi davranmamız mümkün değil yani dünyada bir şey oldu ve gelişmelerin sanayide bazı sektörlere etkileri oldu ama bunlardan da en hızlı şekilde kurtulmanın yollarını da ülke olarak da bulmuş olacağız. Ben tüm halkımıza esenlikler diliyorum ve sağlık sıhhat içerisinde, sevdiklerimiz ile beraber nice bayramlara ulaşmayı Allah’tan temenni ediyoruz herkese iyi bayramlar diliyorum”dedi.

MİLLETVEKİLİ BAKİ ERSOY'DAN BAYRAM MESAJI

Mübarek Ramazan ayının bitimiyle birlikte kutladığımız Ramazan Bayramının, öncelikle sağlık, toplumsal huzur ve mutluluğumuza vesile olmasını; kardeşlik bağlarını güçlendirip, dayanışma duygumuzu sağlamlaştırmasını Cenab-ı Allah´tan diliyorum.

Bayramlar, vatandaşlarımız arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği mana yüklü özel günlerdir. Aynı zamanda dargınlıkların unutulduğu, küslerin barışıp kardeşçe kucaklaştıkları manevi iklimin burçlarındandır.

Ayrıca, bayramlar milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp kökleşmesine vesile olan ayrıcalıklı günlerdir.Aynı zamanda dargınlıkların unutulduğu, küslerin barışıp kardeşçe kucaklaştıkları manevi iklimin burçlarındandır.

Bununla birlikte, bayramlar milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp kökleşmesine vesile olan ayrıcalıklı günlerdir.

Bayramlar vesilesiyle birbirimizle kaynaşıp kucaklaşmamızın bu açıdan önemi büyüktür.

Dünya genelinde etkisini gösteren Koronavirüs salgını sebebiyle sevdiklerimizden fiziksel de olsa ayrı kalacağımız bir bayram geçireceğiz. Ancak sosyal mesafe gönül birlikteliğimize asla mani olamayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin hep bir arada sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlara ulaşmasını diler, Türk Dünyasının ve İslam âleminin bayramını kutlar; Ülkemiz, milletimiz ve insanlık için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah´tan niyaz ederim

Vali Günaydın'ın Ramazan Bayramı mesajı

Kayseri Şehmus Günaydın, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında; "Kayserimiz sevinçte, tasada tek vücut olabilen, kardeşçe ve hoşgörüyle yaşayabilen bir toplumdur. Huzur içerisinde geçirdiğimiz Ramazan ayından sonra bayramını da aynı şekilde huzur içerisinde geçirmeniz için her türlü tedbir alınmıştır" dedi.

"Yardımlaşma, dayanışma, birlik, beraberlik, sevgi ve kardeşlik duygularının yoğun olarak yaşandığı rahmet, bereket ve mağfiret ayı Ramazan'ı, uğurlamanın hüznünü yaşarken, insanları birleştiren, kardeşliği pekiştiren, kırgınlıkları ortadan kaldıran çok özel zamanlardan Ramazan Bayramına ulaşmış olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz" diyen Vali Günaydın mesajında; "Bayramlar, Milletimizin manevi değerlerinin ve tarihimizin derinliklerinden gelen yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel yaşandığı müstesna zamanlardır. Milletimizin huzur ve güven içerisinde yaşaması için büyük fedakârlıklarda bulunmuş çok kıymetli şehit ailelerimizi ve kahraman gazilerimizi böylesine anlamlı günlerde ve her zaman hatırlamak, ayrıca hasta ve yardıma ihtiyacı olanları hatırlamak ve onlara karşı görevlerimizi yerine getirmek büyük önem taşımaktadır. Sevgili hemşehrilerim, Kayserimiz sevinçte, tasada tek vücut olabilen, kardeşçe ve hoşgörüyle yaşayabilen bir toplumdur. Huzur içerisinde geçirdiğimiz Ramazan ayından sonra bayramını da aynı şekilde huzur içerisinde geçirmeniz için her türlü tedbir alınmıştır. Emniyet ve jandarma teşkilatımız, sağlık, itfaiye ekiplerimiz ile diğer ilgililer her zaman olduğu gibi bayram süresinde de görevlerinin başında, sizlerin hizmetinde olacaklardır. Hepimizin bildiği gibi, içinde bulunduğumuz süreçte koronavirüs ile mücadelemiz kesintisiz olarak devam etmektedir. Bu günlerde hepimize düşen, hassasiyetle ve kararlılıkla tedbirlere ve konunun uzmanları tarafından önerilen kurallara uymaktır. Kısa sürede ve en az hasarla bu dönemi atlatmak istiyorsak bunları yapmamız gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Bu nedenle bayramlarımızın en önemli anları olan büyüklerimizi ve akrabalarımızı ziyaretleri çok arzu etmesek de ertelememiz de fayda olduğunu düşünüyorum. Bu vesile ile başta çok kıymetli şehit ailelerimizin, kahraman gazilerimizin, tüm Kayserili hemşehrilerimin, ilimizde görev yapan çalışma arkadaşlarımın ve basın mensuplarımızın aile ve yakınlarının Mübarek Ramazan bayramını tebrik eder, sevgi ve saygılar sunarım" ifadelerine yer verdi.

Başkan Büyükkılıç, Ramazan Bayramı mesajında koronavirüsün bayram sevincine gölge düşüremeyeceğini söyledi

“MESAFELER OLACAK, GÖNÜLLER YAKLAŞACAK

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Büyükkılıç, Ramazan Bayramı’nda koronavirüs nedeniyle mesafelerin olacağını; ancak gönüllerin daha fazla yaklaşacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ramazan ayı ve Kadir Gecesi’nin ardından bir bayrama daha erişmenin mutluluğunun yaşandığını belirtti. Mesajında huzur içinde bir bayram temennisinde bulunan Başkan Büyükkılıç, “Cenabı Allah’a şükürler olsun ki Ramazan Bayramına eriştik. Kayserili hemşehrilerimizin, Türk Milletinin ve İslam aleminin bayramını tebrik ediyorum. Huzur içerisinde nice bayramlara erişmelerini temenni ediyorum. Bayramımızın aynı zamanda tüm insanların kurtuluşuna vesile olması için dua ve temennide bulunuyorum. Bayram coşku demektir. Bayram sevinç demektir. Bayram buluşma demektir. Bayram hoş görü demektir. Bayram varsa ufak tefek dargınlıklar onları göz ardı ederek yakınlaşma demektir” dedi.

Koronavirüs nedeniyle mesafelerin olacağı bir bayramın yaşanacağını; ancak gönüllerin bu bayram daha da yakınlaşacağını dile getiren Başkan Memduh Büyükkılıç, elektronik ortamlarda da olsa bayram sevincinin yaşanıp yaşatılacağını kaydetti. Bayramın; birliğimize, beraberliğimize, dayanışmamıza katkı vermesi temennisini dile getiren Başkan Memduh Büyükkılıç, “Başta şehit yakınlarımız olmak üzere tüm hemşehrilerimizin bayramlarını ben tebrik ediyorum. Büyüklerimizin ellerinden yavrularımızın gözlerinden öpüyorum” diye konuştu.

ERÜ Rektörü Çalış’ın Ramazan Bayramı Mesajı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Ramazan Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Tüm İslam Âleminin Ramazan Bayramını tebrik eden Rektör Çalış, mesajında şunları kaydetti:

“On bir ayın sultanı Ramazan ayını geride bırakarak bayrama erişebilmenin mutluluğunu tüm İslam Âlemi olarak yaşamaktayız. Dünya genelinde yaşanan salgın nedeniyle ayrı sofralarda iftar açmamıza rağmen, manevi atmosferi yüksek olan bir ramazan ayını daha geride bırakmaktayız. Yaşanan bu zor süreçlere rağmen birlik ve beraberliğimizin azalmadığı, bu mübarek günlerde eskisi gibi bir araya gelip kucaklaşamayacağımız bir bayram geçirsek dahi, Ramazan Bayramına erişebilmenin sevincini hep birlikte ve gönül gönüle yaşayacağımıza inancım tamdır. Bu duygu ve düşünceler ile başta milletimiz olmak üzere, akademik ve idari personelimiz ile tüm öğrencilerimizin Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlar, sağlık ve mutluluk dolu nice bayramlar dilerim.” 

Kayseri Üniversitesi Rektöründen “Ramazan Bayramı” Mesajı

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Rektör Karamustafa mesajında, bayramların mutluluk, neşe, dostluk, sevgi, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışmanın doruk noktaya ulaştığı günler olduğunu ifade etti.

Rektör Karamustafa mesajında şunları söyledi:

“Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden kurtuluş olan bir Ramazan ayını daha geride bırakmanın burukluğu ve Ramazan Bayramı’na ulaşmanın da sevincini hep birlikte yaşamaktayız. Cenab-ı Allah, bu mübarek ay boyunca yaptığımız tüm ibadetleri kabul eylesin.

Bayramlar mutluluktur, neşedir. Dostluğun, sevginin, kardeşliğin, yardımlaşma ve dayanışmanın perçinleştiği günlerdir. Bayramlarda dargınlıklar yerini kucaklaşmaya bırakır. O yüzdendir ki, dini bayramlarımız iyilikler için her zaman en iyi fırsattır.

Dünya genelinde yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle devletimizin aldığı tedbirler kapsamında “evde kal” çağrılarına uyarak bu bayramı her ne kadar evde geçirecek olsak da akraba ve dostlarımızı en azından telefonla aramayı ve hatırlarını sormayı ihmal etmeyelim.

İdrak ettiğimiz her bayramda olduğu gibi bu bayramda da birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim kılalım. Sadece bulunduğu coğrafyada değil dünyada lider ülke olmamız için öngörülen hedefleri topyekûn gerçekleştirmek için bayramları fırsat bilelim.

Hayır kapılarının sonuna kadar açık, kaza ve belaların bertaraf olduğu Ramazan Bayramının yaşadığımız tüm sorunları alıp götürmesi dileği ile başta ülkemiz, dünya Müslümanları ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diler; herkesin Ramazan Bayramı’nı cani gönülden kutlarım.”

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan’ın  Ramazan Bayramı Mesajı

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan bir Ramazan ayını daha geride bırakarak bayrama kavuştuk.

Bayramlar, Rabbimizin bir nimeti olmasının yanı sıra, milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek, kardeşlik ahdimizi yenilemek için de önemli bir fırsattır.

Tüm dünyada  yaşanan Coronavirüs salgınının bir an önce son bulmasını; huzur, barış ve kardeşliğin hâkim olmasını yürekten arzu ediyor, bunun için dua ediyor, bunun için gayret gösteriyoruz.

Ramazan Bayramı bütün milletimizin yüreğine daha çok ferahlık ve daha çok huzur verecek, toplumsal dayanışmamızı derinleştirecek, kardeşlik ruhumuzu güçlendirecektir. Bu vesileyle bütün İslam âleminin mübarek Ramazan Bayramlarını yürekten tebrik ediyor, milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur ve esenlik dolu bir bayram diliyorum.

Başkan Gülsoy'dan Ramazan Bayramı Mesajı

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Bayramların, toplum olarak birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirdiğimiz; özel günler olduğuna vurgu yapan Başkan Gülsoy, “Bu mübarek Ramazan Bayramının da, anlamına uygun bir hoşgörü ve barış ortamı içerisinde geçirilmesini diliyorum" dedi.

“Bu yıl Ramazan Bayramı'nı belki de sadece çekirdek ailemizle geçireceğiz” diyen Başkan Gülsoy mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Rahmet ve mağfiret ayı olan bir Ramazan-ı Şerif'i daha geride bırakmanın ve mübarek Ramazan Bayramı'na ulaşmanın sevinicini hep birlikte yaşıyoruz. Rabbimizin bize nimeti olan dini bayramlar; birlik, beraberlik, kardeşlik ruhumuzu pekiştirmesi, her türlü kırgınlıkları unutturması bakımından çok önemli bir fırsattır. 

Her ne kadar tüm dünyanın mücadele ettiği Covid-19 salgını sebebi ile ülkemizde uygulanacak sokağa çıkma yasağından ötürü bu Ramazan Bayramını sevdiklerimizden ayrı geçirecek olsak da ; kalplerimiz ve gönüllerimiz bir olacaktır.

Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz bir zorluk yoktur. Bu zor günleri de el ele vererek birlikte geride bırakacağız.

Bu yıl Ramazan Bayramı’nın manevi ruhuna uygun bir şekilde, tedbirler elden bırakılmaksızın kutlanması ve bu musibetten biran önce kurtulmak en büyük temennimizdir.

 ‘Bu bayramda böyle olsun’ diyor, sağlıklı, hep bir arada geçireceğimiz  huzur içerisinde nice  mutlu bayramlar diliyorum."

KAYSO Başkanı Büyüksimitci’den Ramazan Bayramı Mesajı

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Ramazan Bayramı dolayısı ile yazılı bir açıklama yaparak, bayramın ülkemiz başta olmak üzere tüm insanlığa birlik, beraberlik ve huzur getirmesini diledi.

KAYSO Başkanı Büyüksimitci açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan mübarek Ramazan-ı Şerif’i geride bırakarak, sevgi, dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberliğimize vesile olacağına inandığımız bir bayrama daha kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bu sene tüm Türkiye olarak Ramazan Bayramını evlerimizde geçirecek olsak da, bizim için bayramlar, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, kardeşlik duygularımızı güçlendiren müstesna günlerdendir. Bu sene her ne kadar buruk bir bayrak yaşayacak olsak da gönüllerimiz bir olacak. Önümüzdeki bayramlarımızı eskiden olduğu gibi geleneklerimize uygun şekilde kutlamaya devam edeceğiz. İnşallah bu zor günleri hep birlikte dayanışma içerisinde atlatacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor, tüm İslam alemine, ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

CHP İL BAŞKANI ÜMİT ÖZER: CHP KİMSESİZLERİN KİMSESİDİR!

Vatandaşların ramazan bayramını kutlayan Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, her zaman olduğu gibi salgın günlerinde de vatandaşların derdine derman olmaya çalıştıklarını belirtti.  “Cumhuriyet Kimsesizlerin kimsesidir” diyen CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da vatandaşların Ramazan Bayramını kutlayarak, “Biraz daha sabır, biraz daha gayret bu zor günleri de el birliği ile aşıp, güzel, güneşli günleri birlikte kucaklayacağız” dedi.

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer,  bir açıklama yaparak vatandaşların ramazan bayramını kutladı. “Sabır, ibadet, mağfiret, rahmet ve bereket ayı olarak kabul ettiğimiz Ramazan ayını geride bırakıyoruz, Rabbim tüm dualarınızı kabul etsin… Dünyayı etkisi altına alan salgın nedeniyle bu kez bir araya gelemeyecek olmanın üzüntüsü, gelecek güzel günlerin umuduyla; Birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, yardımlaşma ve dayanışma içinde olduğumuz; sağlık, barış, sevgi dolu nice bayramlarda buluşmak dileğiyle Bayramınızı Kutluyorum. Evde kalın sağlıkla kalın…” diyen Özer, vatandaşların derdine derman olmak için çaba gösteren partilerine ve Kayserililere de teşekkür etti. Salgın nedeniyle birçok insanın işsiz kaldığın belirten Özer, “Bu günler toplumumuzun en önemli özelliklerinden biri olan yardımlaşma ve dayanışma özelliğini de bir kez daha gösterdi. Parti olarak biz de İl Başkanlığımızın koordinasyonunda, milletvekilimiz ve partililerimizle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla ekmeğimizi bölüştüğümüz bir dayanışma içinde olduk. Yüce dinimizin emrinin gereği, Sayın Genel Başkanımızın bize sık sık hatırlattığı üzere bunu bir şova dönüştürmeden, yaklaşık 2300 vatandaşımızın derdine derman, çorbasında tüten duman olmaya çalıştık. Bugün de neler yaptığımızı anlatmak için değil, dayanışmaya destek veren tüm dostlarımıza teşekkür etmek için bunu dile getiriyoruz. Biliyoruz ki, içinde bulunduğumuz bu sıkıntılı süreci birlik, beraberlik ve dayanışma içinde aşacağız... “

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da vatandaşların Ramazan Bayramını kutlayarak, “Biraz daha sabır, biraz daha gayret bu zor günleri de el birliği ile aşıp, güzel, güneşli günleri birlikte kucaklayacağız” diye konuştu. CHP Kayseri örgütünün ne kamu gücü ne de belediyelerin desteği olmadan anlamlı bir etkinliğe imza attığını ifade eden Arık, “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyeti, kimsesizlerin kimsesi olarak tanımlıyor. Bu anlayışla hareket ederek vatandaşlarımızın derdine derman olmak için çaba gösteren örgütüme teşekkür ediyorum.”

İL BAŞKANI TOK’TAN RAMAZAN BAYRAMI KUTLAMASI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Başkanı Serkan Tok, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, Kayseri halkının Ramazan Bayramı’nı kutladı.

Korona virüsle mücadele kapsamında bu yıl Ramazan Bayramı’nda ülke genelinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını belirten Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Başkanı Serkan Tok: “Korona virüs salgınından dolayı bu yıl evimizde kalacağımız bir bayram yaşıyoruz. Ülkemizde 11 Mart tarihinden beri görünen korona virüs salgınını devletimiz, bakanlıklarımız ve siz uyarıları dikkate alarak evlerinde kalan vatandaşlarımız sayesinde kontrol altına alındığını söyleyebiliriz. Sosyal mesafenin gönül birlikteliğimize engel olmayacak, mesele toplumsal sağlık olunca elbirliği ile her türlü zorluğun üstesinden geleceğiz inşallah. Bu vesile ile tüm hemşerilerimin Ramazan Bayramı’nı tebrik eder, evlerimizde geçirmek zorunda kalacağımız bu özel günün birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olmasını diliyorum. Doyasıya kucaklaşacağımız ve aynı sofrada buluşacağımız günlerin yakın olması duası ve dileğiyle herkese hayırlı, huzurlu ve sağlıklı günler dilerim” ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN AKSOY’DAN RAMAZAN BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Akif Aksoy, Ramazan Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Rahmet ve şefkat dolu günlerin yaşandığı Ramazan Bayramı’nın manevi atmosferinde bulunmanın hazzının yaşandığımızı ifade eden Başkan Aksoy: “Başı Rahmet ortası bereket, sonu mağfiret ayı olan ramazan ayının sonuna gelerek, sevgi ve kardeşlik duygularının pekişmesinde büyük katkısı olan bir bayrama daha ulaşmanın sevincini yaşamaktayız. Tutulan oruçlarla yapılan ibadet ve yardımlarla bir manevi iklimden geçerek idrak ettiğimiz Ramazan ayı, bayram sevinci ile taçlanmaktadır. Her ne kadar bu Ramazan Bayramı’nı evlerimizde geçirecek olsak da bayram ruhunu, millet olarak yaşayacağımıza inanıyorum. Teknolojinin sunduğu imkanlar ile akraba ve dostlarımız ile görüşecek, bayram tebriklerimizi ileteceğiz. Ramazan Bayramı’nın da sağlıklı günleri beraberinde getirmesini temenni ediyor, tüm hemşerilerimin bayramını kutluyorum. Evlerimizde olsak da birbirimizin sıcaklığını hissettiğimiz, huzurlu bir bayram diliyorum” dedi.

BAŞKAN DOĞAN’IN RAMAZAN BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Milliyetçi Hareket Partisi Kocasinan İlçe Başkanı Hacı Ali Doğan, Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.
MHP Kocasinan İlçe Başkanı Hacı Ali Doğan, mesajında bir ay boyunca bir büyük kardeşlik iklimini, dayanışmayı ve kaynaşmayı, yardımlaşmayı hep birlikte yaşadıklarını ifade ederek: "Şehrimizde, mahallemizde, akrabalarımızla, komşularımızla, kardeşlerimizle, ihtiyaç sahipleriyle, ekmeğimizi, suyumuzu bölüştük. Rahmet, merhamet ve bereket ayı olan Ramazan-ı Şerif’in sonuna gelerek hamdolsun, millet olarak sevgiyle, muhabbetle kucaklaşacağımız bir bayrama daha kavuştuk. Son günlerde tüm insanlık dünyayı saran korana virüsü ile mücadele etmektedir. Millet olarak nice zorlukları birlik- beraberlik yardımlaşma ve dayanışma ruhuyla aştık. Yaşadığımız bu günleri de tedbir ve tevekkülle, istişare ve sağlam bilgiyle, sağduyu ve basiretle, ilimle bilgiyle, hikmetle, sabır ve dua ile atlatacağız inşallah" ifadelerini kullandı.

KAYTİD Başkanı Ali Koray Özandaç’ın Ramazan Bayramı Mesajı.

Kayseri Turizm İşletmecileri Derneği KAYTİD Başkanı Ali Koray ÖZANDAÇ, Ramazan Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Tüm İslam Âleminin Ramazan Bayramını tebrik eden başkan ÖZANDAÇ, mesajında şunları kaydetti: “Başı Rahmet, ortası mağfiret ve sonu ise günahlardan kurtulmamıza vesile olan On bir ayın sultanı Ramazan ayını geride bırakarak bayrama erişebilmenin mutluluğunu tüm İslam Âlemi olarak yaşamaktayız. Dünya genelinde yaşanan üzücü salgın hadisesiyle bu ramazan sevdiklerimiz ile ayrı ayrı sofralarda iftar açmamıza rağmen, manevi atmosferi yüksek, ibadet, tefekkür ve taat ile geçirdiğimiz unutulmayacak bir Ramazanı geride bırakmaktayız. Tüm dünyayı etkileyen Salgın asil Türk Milletinin Birlik ve Beraberliğini güçlendirdi. Pandemi süreci içerisinde eskisi gibi bir araya gelip kucaklaşamayacak olmamıza rağmen, Ramazan Bayramına erişebilmenin sevincini yine de hep birlikte ve gönül gönüle yaşayacağımıza inanıyorum. Bu duygu ve düşünceler ile başta aziz milletimiz olmak üzere, Turizm ve Organizasyon Camiamızın Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlar, sağlık ve mutluluk dolu daha nice bayramlar dilerim.”

BÜNYAN BELEDİYE BAŞKANI ÖZKAN ALTUN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

 Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun,  Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Gönül gönüle olduktan ve uyarıları dikkate aldıktan sonra mesafelerin bir önemi olmadığına dikkat çeken Başkan Altun mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Ramazan Bayramınızı en kalbi duygularımla tebrik ediyor; bu mübarek bayramın milletimiz, İslam alemi ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Bayram sevinci ve tadı büyüklerimizin ellerini öperek, küçüklerimize sarılarak, birlikte olarak çıksa da bu bayram biraz farklı olacak hem kendimizi hem sevdiklerimizi, toplum sağlığını korumak için, bir birimiz için evlerimizde kalmaya dikkat etmeliyiz. Bugüne kadar alınan tedbirlere sıkı sıkıya bağlanarak salgından kurtuluş ışığını görmüş durumdayız. Aramızdaki mesafelerin birliğimizi ve beraberliğimizi daha da kuvvetlendireceğini herkese göstereceğimiz bir bayram yaşayacağız.  Çok bayramları bir arada yaşamak için bu bayram biraz dikkatli olacağız. Bu duygularla mübarek Ramazan Bayramınızı bir kez daha tebrik ediyorum. Değerli büyüklerimin ellerini, kıymetli yavrularımızın gözlerini sevgiyle öpüyorum. Bünyanlı hemşehrilerim başta olmak üzere tüm İslam Âlemi’nin mübarek Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Kayserili hemşehrilerime, milletimizle birlikte, tüm İslam Alemine Rabbimden huzur, esenlik ve sağlık diliyorum." 

BAŞKAN YALÇIN’DAN BAYRAM MESAJI

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Ramazan Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında tüm mutlulukların hayatımızda yeniden yer bulması temennisinde bulunan Başkan Yalçın, “Bu zor zamanların ardından güzel günlerin geleceğine ve yine yan yana, diz dize kutladığımız bayramlara kavuşacağımıza gönülden inanıyorum. Bu vesile ile başta Talaslı hemşehrilerim olmak üzere tüm Müslümanların bayramını tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

BAŞKAN PALANCIOĞLU, RAMAZAN BAYRAMI'NI KUTLADI

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Ramazan Bayramı münasebetiyle bir açıklama yaparak tüm İslam Alemi’nin Ramazan Bayramı’nı kutladı.

Başkan Palancıoğlu, yaptığı açıklamada şunlara yer verdi:

“Buruk da olsa bir Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum. Buruk da olsa bir Ramazan ayını geride bıraktık. Camilere gidip teravih yapamadık. Ama inşallah 29 Mayıs’ta uzun zaman sonra ilk Cuma namazımızı kılacağız. Rabbim sağlığımızı bozmasın. Sağlık olmayınca hiçbir şeyin tadı da yok. İnşallah korona virüs salgınından ülkemiz en kısa zamana kurtulur. Büyüklerin ellerinden öpüyor, küçükleri yürekten kucaklıyorum. Evlerimizde bir bayram geçireceğiz. Rabbim ağız tadıyla sağlıklı bir bayram geçirmeyi nasip etsin. İnşallah bir sonraki bayrama bizleri çok daha güzel günler bekliyor. İnşallah tedbirlere dikkat edersek virüs yayılmadan biter ve gelecek bayrama sevdiklerimizle birlikte geçirmiş oluruz. Tüm İslam Alemi'nin ve değerli hemşehrilerimin Ramazan Bayramı'nı canı gönülden kutluyorum.”

ÖZDOĞAN'DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Tüm Kayserililerin ve İslam Dünyasının Ramazan Bayramı’nı tebrik eden Başkan Özdoğan mesajında; “Kıymetli hemşerilerim mübarek Ramazan Bayramınızı, arefenizi yürekten kutluyorum. Malum süreçten dolayı bu bayramda büyüklerimizin ellerinden öpemeyeceğiz. Küçüklerimizin gözlerinden öpemeyeceğiz. Büyüklerimize gidemeyeceğiz. Küçüklerimiz bize gelemeyecek. Devletimizin belirlediği tüm kurallara bu saate kadar, bugüne kadar uyduğunuz için ben hepinize teşekkür ediyorum. Bu bayramda da belirlenen kurallara uyduğumuz süreçte bayram sonrasında daha sağlıklı yarınlarda daha güzel günlerde buluşacağız inşallah. Ben bu vesileyle hemşerilerimizin Ramazan Bayramını kutluyorum. Hayırlı bayramlar diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

DEVELİ BELEDİYE BAŞKANI MEHMET CABBAR BAŞKAN’DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

 “Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu azaptan kurtuluş” olan mübarek Ramazan ayını geride bırakarak, sevgimizi, umutlarımızı, kardeşlik ve dostluğumuzu, mutluluğumuzu ve kederlerimizi paylaşma, bütün bir toplum olarak kaynaşma günü olan bayrama ulaşmanın huzur ve sevincini yaşıyoruz.
Bu bayrama, korona virüs salgının neden olduğu buruklukla ancak alınan tedbirlere sıkı sıkıya bağlanarak salgından kurtuluş ışığını görmüş olmanın sevinciyle giriyoruz. Bilindiği gibi tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını Mart ayı ile birlikte ülkemizde ve şehrimizde de görülmeye başlandı. Bu süreçte Develi Belediyesi olarak bizler de devletimizin aldığı tedbir politikalarını Develimizde de harfiyen yerine getirmenin gayreti içerisinde olduk. Bu yıl yurt genelinde olduğu gibi ilçemizde de bayram süresince sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Bayramın tadı büyüklerimizin ellerini öperek, küçüklerimize sarılarak, birlikte olarak çıksa da bu bayram biraz farklı olacak. Özellikle ilçemiz dışından gelen hemşerilerimiz başta olmak üzere hem kendimizi hem sevdiklerimizi, toplum sağlığını korumak için gireceğimiz izolasyona dikkat etmeliyiz. Bu duygularla mübarek Ramazan Bayramınızı bir kez daha tebrik ediyorum. Başta Develili hemşerilerime, alem-i İslam’a ve tüm insanlığa Rabbimden huzur, esenlik ve sağlık diliyorum.

BAŞKAN ÖZTÜRK’TEN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI    

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Ramazan Bayramı münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Esat Öztürk mesajında; “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan bir Ramazan ayını daha nihayete erdirdik. İdrak ettiğimiz bu Ramazan Bayramı, inşallah ülkemizi ve tüm dünyayı etkileyen salgınının sona ermesine, dünya üzerinde zulüm altında bulunan kardeşlerimizin kurtuluşuna;  tüm insanlığın huzur ve güven, sağlık içinde geleceğe umutla bakmasına vesile olur. Rabbimden, sevgi, kardeşlik, muhabbet, kucaklaşma, vuslat günleri olan bayram günlerini, hakkıyla idrak etmenizi diliyorum. Bayramın, başta İslam dünyası olmak üzere, tüm insanlık için hayırlara vesile olması temennisiyle, sizleri muhabbetle selamlıyor, Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum.” İfadelerini kullandı.

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR'DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Tüm vatandaşların Ramazan Bayramını kutlayan Başkan Çolakbayrakdar, mesajında, “Ramazan Bayramı’nın ülkemize ve şehrimize sağlık ve huzur getirmesini diliyorum. Yanımızda olmasanız da hep gönlümüzdesiniz.” dedi.

Başkan Çolakbayrakdar, Ramazan Bayramı mesajında şu ifadeleri kullandı: “Bayramda yaşadığımız güzel duyguların, sadece bugünlerle sınırlı kalmaması gerekiyor. Buradan hareketle biz Kocasinan Belediyesi olarak; toplumsal dayanışmanın, paylaşmanın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin en yoğun yaşandığı Ramazan Ayı’nda Ramazan’ın bereketini, feyzini beraber yaşamak adına önemli ve değerli hizmetler gerçekleştirdik. Bu vesileyle milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, hayatımıza sevgi, saygı, yardımlaşma, dayanışma ve hoşgörü duygularını egemen kılarsak inanıyorum ki daha güzel ve daha aydınlık günlere ulaşacağız. Ramazan Bayramı, sağlık ve huzur getirmesi açısından tüm insanlık için güzel bir vesiledir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Kayserili hemşerilerimin bayram sevincini ve coşkusunu yürekten paylaşıyor ve Ramazan Bayramlarını kutluyorum. Bayramın tüm insanlığa, İslam alemine, ülkemize ve Kayseri'mize sağlık, huzur ve barış getirmesini diliyorum”.

ALİ ÖZCAN : “BAYRAMDA TAZELENİP GÜÇLÜ DÖNMELİYİZ”

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği(ASKON) Kayseri başkanı Ali Özcan bayram mesajı yayınladı. Özcan, pandemi sürecinden İslam coğrafyasının güçlü dönmesi gerektiğini vurguladı.

Ali Özcan, “Dünya’nın zorlu günlerden geçtiği bu günlerde Ramazan Bayramı herhangi bir yere gidemesek bile gönlümüze ferahlık vermektedir. Covid-19’un getirdiği psikolojik yükü telafi edebileceğimiz güzel günleri yaşayacağız. Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu azaptan kurtuluş olan mübarek Ramazan ayını geride bırakarak, sevgimizi, umutlarımızı, kardeşlik ve dostluğumuzu paylaşacağız. Evimizde ancak telefon başında kıymetli aile büyüklerimizle değerli arkadaşlarımızla gözümüzün nuru gençlerimiz ve çocuklarımızla hemhal olarak vaktimizi geçireceğiz. Bunun dışında hayır faaliyetlerimizi ihmal etmemeliyiz. Kuşkusuz, manevi atmosferin tavan yaptığı bu kutsal günlerde yetimlerin, yoksunların ve yolda kalmışların kalplerindeki burukluğu giderecek olan da biz mümin kardeşleriyiz. Bu bayramda her zamankinden daha kibar, daha anlayışlı, daha çok ayıpları örten kişiler olmalıyız. Peygamberimiz, Ramazan Bayramında ailesine, yakın çevresine ve tüm diğer mümin ve müminelere nasıl davrandıysa bizler de onun yolundan giderek öyle davranmaya gayret etmeliyiz. Bayramlar mutluluğun, sevincin, muştunun hakkını verme günleridir.” dedi.

ASKON Kayseri Başkanı Özcan, “Müslüman coğrafyası pandemi sürecinden çok etkilendi. Bir toparlanma gerekiyor. Bu günlerde her müslüman kendisini: Hz. Peygamber Efendimizin Uhud’da diktiği nöbetçi yerinde görmeli, dünyalık heves ve hesaplarla görev yerini terk etmenin, nelere mal olacağını devamlı düşünmelidir. Bayramda tazelenip güçlü dönmeliyiz. Bu düşüncelerle bayramın İslam âleminde güven ve huzur ortamının kalıcı hale gelmesini, son yıllarda bayramlara hep buruk giren İslam dünyasında barış, huzur ve güven ortamının yeniden tesis edilmesini, insanlığın barış, huzur ve adaletine vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyor, herkesin bayramını tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

.(Haber: Davut Güleç-Samed Aydın Sun)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.