“Pastırma denince akla Kayseri gelir”

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, pastırmanın adının son günlerde Kastamonu ile anılması ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında; “Sayın cumhurbaşkanımızın konumunu kimsenin istismar etmeye veya konuşmaya ne bizim ne de bir başkasının herhalde hakkı yoktur. Biz şunu iddia ediyoruz; pastırma denince akla gelen şehir Kayseri’dir. Ondan sonra diğerleri gelir” dedi.

“Pastırma denince akla Kayseri gelir”
10 Aralık 2019 Salı 17:37

Başkan Memduh Büyükkılıç, Vali Şehmus Günaydın ile birlikte  sucuk ve pastırma satışı yapan esnafları ziyaret ettiler; ‘hayırlı işler’ temennisinde bulundular.

Vali Günaydın ve Başkan Büyükkılıç, pastırma keserek vatandaşlara ve basın mensuplarına  ikram ettiler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Mantıyı Kayseri’de, pastırmayı Kastamonu’da yiyeceksin’ sözlerinin ardından Kastamonu ile Kayseri arasında polemik konusu olan ‘pastırma’ ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 “Biz tartışma tarafı değiliz”  diyen Başkan Büyükkılıç; “Pastırma denince aklımıza gelen şehir Kayseri’dir. Pastırma Kayseri ürünüdür. Pastırmanın kalitelisi Kayseri’de satılır, yenilir, Kayseri’den götürülür. Kayseri’den ihraç edilir.O açıdan Kayseri’nin pastırması ve diğerleri şeklinde sınıflandırılabilir. Biz kendi ürünümüzü pazarlamayı, kendi ürünümüze sahip çıkmayı önemsiyoruz. Pastırma yiyecekseniz Kayseri’den almanız gerekir diye iddialı bir şekilde konuşuyoruz. cumhurbaşkanımızın konumunu kimsenin istismar etmeye veya konuşmaya ne bizim ne de bir başkasının herhalde hakkı yoktur. Sayın cumhurbaşkanımız 20 yıldır bir başka şehrin pastırmasını yiyorsa 40 yıldır da Kayseri’ninkini yiyor. O yönden hiçbir sıkıntı yok. Yenilen pastırmalarla ilgili herkes görüşlerini sunar. Biz şunu iddia ediyoruz;  pastırma denince akla gelen şehir Kayseri’dir. " şeklinde konuştu.

Vali Şehmus Günaydın ise şehir ve ülke ekonomisine katkı sağlayan ürünleri değerlendirmek istediklerini dile getirerek; “ Esnafımızın sıkıntılarını gidermek için çalışıyoruz. Pastırma Kayserimiz için, tanıtımı için çok önemli. Önümüzdeki hafta Ankara’da bu konuda bir etkinlik olacak. Bizler imkan buldukça Kayserimizin bütün zenginliklerini, bütün değerlerini hem ülkemize hem dünyaya tanıtmak istiyoruz. Biz şunu kendimize ilke edindik; Kayserimizde sunabileceğimiz, ekonomimize katkı sağlayacağımız hangi ürünümüz varsa çok iyi değerlendirmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

(Haber-Foto: Ramazan KARAKUŞ)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.