Öztürk engelli öğrencilerle buluştu

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Ali Elmacı Ortaokulu’nu ziyaret etti.

Öztürk engelli öğrencilerle buluştu
04 Aralık 2019 Çarşamba 13:17

münasebetiyle Ali Elmacı Ortaokulu’nu ziyaret etti.

Yahyalı Kaymakamı Yunus Emre Altıner ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Adem Şimşek’in de katıldığı ziyarette Başkan Esat Öztürk, okulda eğitim gören engelli öğrencilerle bir araya geldi.

Öğrencilerle tek tek ilgilenerek sohbet eden ve onlara hediye dağıtan Başkan Esat Öztürk, sadece Aralık ayında değil, engelli vatandaşlarımızın her zaman yanlarında olduklarını belirtti.

Ziyarette konuşan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk; “ Sizler bu bahçenin farklı gülleri, farklı çiçeklerisiniz. Bizim sizlerle ilgilenmemiz, hem insani hem de İslami bir görevimizdir. En büyük görevlerimizden birinin de önünüzdeki engelleri kaldırmak olduğunu düşünüyorum. En büyük engelliliğin basiret engeli olduğunu kanısındayım.  Allah kimseye basiret engeli vermesin. Sevgisizlikte en büyük engellerden biri. Ama sevgi girdiği zaman işin içine, açamayacağı hiçbir kapının olmadığını biliyorum. Cenab-ı Allah tüm engelli yavrularımızın engelini kaldırsın. Bizlerin zihinlerindeki engelleri kaldırsın” diye konuştu.

Yahyalı Kaymakamı Yunus Emre Altıner ise konuşmasında “3 Aralık engelli vatandaşlarımızı hatırlanması için belirlendi ama devletimiz bu kardeşlerimizi her gün hatırlıyor. Belki de bu konuda Avrupa’da gelişmiş dediğimiz ülkelerden bile daha ilerideyiz. Çünkü ülkemizde engelli kardeşlerimizin ve ailelerinin hayatlarını kolaylaştırmak için devletimiz elindeki bütün imkânlarıyla seferber olmuş durumdadır. Bu insanları tüm istekleri ve ihtiyaçlarının karşılanması konusunda, bütçesinin yettiği ölçüde tüm imkânlarını seferber etmiştir.” ifadelerini kullandı.

Develi'de engelsiz etkinlik

Diğer yandan  3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Nevrez Sadi Kocaoğlu Bakım Merkezi’nin hazırladığı program, ilçe protokolü, engelli yakınları ve Develililerin katılımıyla Kadın ve Gençlik Merkezinde yapıldı.

 (Haber: Sünbül ALTUNBAŞ)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.