Öğretmenler unutulmadı

24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle Kayseri’de çeşitli etkinlikler yapıldı. İl milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci Atatürk anıtına çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu. Ali Dağında öğretmenlerle yürüyüşün yanı sıra, kahvaltı, konser, kutlamalar ve sorunlar dile getirildi.

Öğretmenler unutulmadı
24 Kasım 2019 Pazar 15:27

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne öğretmenlerle birlikte başladı. Sabah erken saatlerde öğretmenlerle Ali Dağı’nda bir araya gelen Başkan Büyükkılıç, 8 kilometrelik yürüyüş yaptı ve Öğretmenler Günü’nü bir kez daha kutladı.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle KAYMEK öğretmenleriyle birlikte Erciyes Kardanadam Tesisleri’nde bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 24 Kasım sabahı bir kez daha KAYMEK öğretmenleriyle buluştu. Başkan Büyükkılıç, Ali Dağı’nın 360 derecelik parkurunda öğretmenlerle yürüyüş yaptı, sabah sporunun öğretmenlerde bir alışkanlık oluşturmasını istedi.

“Öğretmenlik ilahi bir meslektir”

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Yalçın, öğretmenliğin bir nasip işi olduğuna işaret ederek, “Öğretmenlik ilahi bir meslektir, en zor şartlarda bile yerine getirilir. Zaten öğretmenliğin ruhunda fedakarlık vardır, zorluk vardır, cefa vardır ama en sonunda başarı, huzur ve mutluluk vardır. Öğretmen olmak Allah’ın bir lütfudur. Bu lütfa mazhar olanların emeklerine, çaba ve gayretlerine karşılık biz ne yapsak azdır. Bu nedenle her gün öğretmenler günü olsa bile öğretmenin hakkını yerine getirmiş olamayız” dedi.

Öğretmenlere özel Zekai Tunca konseri

Talas Belediyesi Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında Türk Sanat Müziği’nin duayen isimlerinden Zekai Tunca’yı öğretmenlerle buluşturdu.

Öğretmenler ve eğitim çalışanlarına yönelik olarak Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere ilgi bir hayli büyüktü. Tamamen dolu salonda yaklaşık 1,5 saatlik bir performans sergileyen ünlü sanatçı Tunca, öğretmenlere unutulmaz bir gece yaşattı.Talas Kaymakamı Zekeriya Güney ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gürbüz’ün yanı sıra çok sayıda davetli ve eğitim mensubunun katılımıyla düzenlenen konserin açılış konuşmasını yapan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, mesleğinin öğretmenlik olması nedeniyle eğitim konusuna ayrı bir önem verdiğine dikkat çekerken Talas Kaymakamı Zekeriya Güney de öğretmenler sayesinde daha umutlu olduklarını belirtti.

Ekranda üniversite ve ilk öğretmenlik yıllarından fotoğrafların yansıtıldığını gören Başkan Yalçın şaşkınlığını gizleyemedi. Ardından Kayseri Merkez Sanat Okulu’ndan 93-94 dönemi öğrencileri sahneye davet edildi. Öğrencilerin asıl sürprizi ise Başkan Yalçın’ın ilkokul notlarını gösteren karnelerdi. Günün en büyük sürprizi ise Merkez Sanat Okulu’ndan Makine Metal Bölümü öğretmeni Ahmet Olguç’un sahneye gelmesiydi. Üst üste sürprizlere bir hayli şaşıran Başkan Yalçın, çok büyük mutluluk yaşadığını söyleyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Öğretmenlerle kahvaltıda bir araya gelen Büyükkılıç

“Eli öpülesi öğretmenleri baş tacı ediyoruz”

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, öğretmenlik mesleğini kutsal bilen bir anlayışa sahip olduklarını belirterek “Böylesine ulvi bir mesleğin mümessili olan siz öğretmenleri eli öpülesi insanlar olarak görüyor, baş tacı ediyoruz” dedi.

Öğretmenler Günü dolayısıyla Erciyes-Kardanadam Tesislerinde KAYMEK bünyesindeki öğretmenlerle bir araya geldi. Başkan Büyükkılıç, masaları gezerek tüm eğitimcilerle görüştü, selamlaştı ve sohbet etti. KAYMEK öğretmenlerinin şahsında tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayan Başkan Büyükkılıç, öğretmenleri önder ve örnek insanlar olarak tanımladı. Öğretmenlerin toplumu bilinçlendiren insanlar olduğunu dile getiren Başkan Büyükkılıç, bilgi çağının olumsuzluklarına da dikkat çektiği konuşmasında “Bilgi çağında hepimizin kendimizi yetiştirmesi ve etrafını aydınlatması gerekir; ancak bilişim çağının hastalıklarından da hepimiz korunmalıyız” dedi.

Mesaj yayınladılar

Baki Ersoy: Öğretmenlerimizi unutmayacağız

MHP Milletvekili Baki Ersoy ‘Hayata ilk adımımızı attığımız andan itibaren bizimle hayatı paylaşan, bize hayatı öğreten, birey olma çabasında bize yol gösteren, ışık olan, rehber olan öğretmenlerimizi unutmayacağız. Öğretmenlerimiz birer sanatkar, anne-baba, mimardır. Yarınların temellerini attıkları gibi, geleceğin mayasını da onlar yoğurmaktadır. Ulu Önder Gazi Mustafa Kema Atatürk’ün dediği gibi, Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.’ Dedi.

MHP, MYK üyesi Serap Şule Kalın: Bu gün küçük bir teşekkür

Kalın ‘Aziz milletimizin fertlerinin bilgide, inançta, sosyal yaşamın ilkelerini paylaşmada, takındıkları müşterek tavırda ve benimsedikleri hedeflerde belirleyici ve yönlendirici olan öğretmenlerimizin önemi ve kıymeti çok büyüktür.Nitekim Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından yeni nesillerin, öğretmenlerin eseri olacağının ifadesi, bu kutlu görevi yürütenlerin aldıkları sorumluluğun ve kendilerine verilen değerin açık bir göstergesidir.Gazi Mustafa Kemal’in, “Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.” deyişi de bu yüzdendir. Sizlerin sabır, emek ve fedakârlıklarıyla hayatımıza kattıklarınıza küçük bir teşekkürdür 24 Kasım…

Eğitim Bir Sen 1 no’lu Şube başkanı Aydın Kalkan

‘Öğretmenlik mesleği daha fazla örselenmesin’

‘Eğitimciye şiddete dur demek, sesimizi yetkililere duyurmak, çözüm bulma iradesini harekete geçirmek için bir araya gelmiş bulunmaktayız’ diyen eğitim Bir Sen (EBS) 1. Nolu şube başkanı Aydın Kalkan ‘Gündemimiz net, hedefimiz tektir. Eğitimciler olarak sesimizin duyulmasını, mesajlarımızın alınmasını, şiddete çözümün artık ertelenmemesini, mesleğimizin daha fazla örselenmemesini istiyoruz’ dedi, şunları söyledi.

Şiddetin her geçen gün sayı olarak da yoğunluk olarak da arttığına dikkat çeken Kalkan  ‘şiddet farklı faillerle yeni kulvarlar buluyor, en uzağında olması gereken yerlere bile giriyor; toplumsal bağlarımızı çözüyor, geleceğimizi karartıyor. Toplumsal değerlerimiz erozyona uğruyor, insana saygı azalıyor, hürmet yerini şiddete bırakıyor. Karakter eğiticisi, ruh işçisi, geleceğimizin mimarı öğretmenlerimiz, ince bir sanatı icra ederken kaba bir muameleye maruz kalıyor’ dedi, şunları söyledi.

“Şiddet sorununun kaynaklarını kurutacak çözümler mutlaka üretilmeli. Mevcut düzenlemeler caydırıcı değil, bilakis şiddeti beslemektedir. Eğitim merkezli düzenlemeler ciddi bir duyarlılık ve sorumlulukla yeniden tanzim edilmelidir. Öğretmen istihdamında farklı modellerden vazgeçilmeli, atamalar kadrolu yapılmalıdır.3600 ek gösterge, tüm eğitim çalışanlarını kapsayacak şekilde bir an önce hayata geçirilmelidir.Atama ve yer değiştirme takviminin ürettiği sorunlara çözüm bulunmalıdır. Darbe ürünü, antidemokratik kılık ve kıyafet yönetmeliğinin kaldırılmalıdır.”

(Haber: Davut Güleç-Ramazan Karakuş-Samed Aydın Sun-Sümbül Altunbaş)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.