Nevzat Özer: Anne ve baba olmak daha dikkatli olmayı gerektiriyor

Nevzat Özer:  Anne ve baba olmak daha dikkatli olmayı gerektiriyor
07 Kasım 2019 Perşembe 15:04

Yeşilhisar’da düzenlenen ‘Çocuk İstismarı, Mahremiyet ve 21. Yüzyılda Anne-Baba Olmak” konulu konferansta konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nevzat Özer, “Günümüzde anne ve baba olmak daha dikkatli olmayı, daha çok özveriyi gerektiriyor” dedi.

İlçede bulunan Sosyal Yaşam Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen konferansa, Yeşilhisar Kaymakamı Fatih Bayram, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ünal, ilçe milli eğitim müdürlüğü yöneticileri, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda aile katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nevzat Özer, “Bakanlık olarak her kesime hizmet götürmeyi kendisine şiar edinmiş bir bakanlığız. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bir yöneticisi ve bir psikolojik danışman olarak siz meslektaşlarımızla koordine çalışmaya ve eğitimlere büyük önem veriyoruz. Bu bağlamda 16 ilçemizde eğitimler düzenleyerek 2019 yılı içerisinde 48 bin kişiye ulaştık ve hız kesmeden uzman personel ekibimle birlikte konferanslar düzenlemeye devam ediyoruz” dedi.

‘Anne baba olmak her zaman zor bir zanaat olmuştur’ diyen Özer, “Günümüz 21. Yüzyılda anne baba olmak ise daha dikkatli olmayı, daha çok özveriyi gerektiriyor. Bir çocuğu eğitmenin ve yetiştirmenin geleceğin annesini ve babasını eğitmek ve yetiştirmek olduğunu içselleştirmemiz gerekiyor. Bu nedenle anne ve baba olmayı aslında bir meslek olarak düşünmeli, çocuklarımızı cinsel istismar, uyuşturucu madde bağımlılığı gibi karşılaşabilecekleri her türlü olumsuzluğa karşı korumayı vazife edinmeliyiz. Çocuklarımızın eğitimi, çocuklarımızın güvenliği, işimizden, özel yaşantımızdan ve dahi her şeyden önce gelmelidir” ifadelerini kullandı.

Nevzat Özer’in konuşmasının ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personeli Uzman Psikolog Sengül Durmuşoğlu ‘Çocuk İstismarı ve Mahremiyet’ konulu konferansını gerçekleştirdi.

(Haber: Fatma AYDEMİR)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.