Malatya'da Bina Çöktü! Açıklamalar Peş Peşe geldi, 4 Kişi Gözaltında

Malatya Yeşilyurt’ta izinsiz tadilat sırasında kolonunun kesildiği öne sürülen iki katlı bina çöktü. 8 kişi kaçmayı başarırken, enkazdan 13 kişi sağ kurtarıldı. Kolon kesildi iddiasıyla ilgili olarak 4 kişi gözaltına alınd

Malatya'da Bina Çöktü! Açıklamalar Peş Peşe geldi, 4 Kişi Gözaltında
10 Kasım 2021 Çarşamba 10:46

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi Sıtmapınarı Mahallesi İnönü Caddesi’nde bulunan iki katlı binada dün akşam saatlerinde göçük meydana geldi. İzinsiz tadilat yapılan 40 yıllık binanın bir kolonunun kesildiği öne sürüldü. Üst katında kıraathane, alt katında ise tavukçu olduğu öğrenilen binanın caddeye bakan yönünün yanı sıra arka cephesinden de arama- kurtarma çalışması başlatıldı

HAYATİ TEHLİKELERİ YOK’

Olay yerinde incelemelerde bulunan İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, “Binada 21 kişinin bulunduğu tespit edildi. Bunlardan 8 tanesine arkadaşlarımız ulaştı, kendi imkanlarıyla çıktı. Diğer 13 kişi de arama kurtarma ekiplerince enkazdan kurtarılarak hastanelere kaldırıldı. 13 kişiden 8’i tahliye olmuş durumda. 1’i yoğun bakımda 4’ü serviste tedavi altındalar. Bunların da hayati tehlikeleri yok. Binada bize ulaşan, bizim bildiğimiz herhangi bir kişi olduğuna dair tespit yok ancak her türlü ihtimali düşünerek arkadaşlarımız kontrollü şekilde binanın yavaş yavaş enkazını almaya başladılar” dedi

KOLON KESİLDİ İDDİASINA 4 GÖZALTI

Görgü tanıkları, yıkılan binadaki iş yerinde gün boyunca tadilat yapıldığını belirterek, bir kolonun da kesildiğini iddia etti. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise, “Belli ki herhangi bir izin almadan, bilgisizce binaya müdahale edilmiş gibi bir görüntü var” dedi. Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan açıklamada, “Bilirkişilerce gerekli incelemeler yapılmış olup toplanan deliller itibarıyla izinsiz tadilat yaptırıldığı anlaşılmıştır. Tadilatı yaptıran iş yeri sahibi ve 3 çalışanı gözaltına alınmıştır” denildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, binada meydana gelen göçük ve enkazda devam eden arama kurtarma çalışmaları hakkında Malatya Valisi Aydın Baruş ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile telefonda görüşerek bilgi aldı. Devletin bütün imkanları ve kurumlarıyla vatandaşlarının yanında olduğunu belirten Erdoğan, olaydan etkilenenlere geçmiş olsun dileklerini ileterek, yaralılara acil şifa temennisinde bulundu.

BAKAN SOYLU: ÇALIŞMALAR SONA ERDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Malatya'da çöken binadaki arama kurtarma çalışmalarının sona erdiğini, can kaybının olmadığını bildirdi. Bakan Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "AFAD Başkanlığımızdan aldığımız son bilgiye göre, Malatya'da çöken binadaki arama kurtarma çalışmaları sona erdi. Allah'a şükür, can kaybımız yok. Yaralanan hemşehrilerimize acil şifalar diliyorum. Rabb'im, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten uzak eylesin." ifadelerini kullandı.

CADDE ARAÇ TRAFİĞİNE AÇILDI

Malatya'da dün çöken binanın bulunduğu İnönü Caddesi, yapılan temizlik çalışmalarının ardından araç trafiğine açıldı.

Merkez Yeşilyurt ilçesindeki Sıtmapınarı Mahallesi İnönü Caddesi'nde altında iş yerleri bulunan tek katlı binada dün henüz bilinmeyen nedenle meydana gelen çökmenin ardından arama kurtarma çalışmaları, yaklaşık 9 saatte tamamlandı.

Bunun üzerine çevre illerden de gelen AFAD, UMKE ve itfaiye ekipleri ile STK'lerden oluşan 447 personel görev yerlerine de geri döndü.

Arama-kurtarma çalışmalarının ardından iş makineleriyle devam eden enkaz kaldırma çalışmaları da devam etti. Enkazın yanında bulunan okulda gerçekleştirilen 10 Kasım törenleri nedeniyle enkaz ve yıkım çalışmalarına da ara verildi.

Ekipler, yürütülen soruşturma kapsamında enkazdan da numune aldı.

Bu arada enkaz nedeniyle trafiğe kapatılan caddede, yürütülen temizlik çalışmalarının ardından ulaşım tek şeritten sağlanmaya başladı.


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.