Kayseri'de korkutan deprem!

Son dakika haberine göre; Kayseri'de 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Nevşehir, Kırşehir, Aksaray, Sivas gibi çevre illerde de hissedildi. AFAD olumsuz bir ihbarın bulunmadığını bildirdi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Kayseri'de korkutan deprem!
18 Ocak 2022 Salı 12:13

Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesinde 4.9 şiddetindeki depremin ardından 21 artçı sarsıntı meydana geldi. AFAD İl Müdürü Osman Atsız, ilçedeki evlerde çeşitli büyüklüklerde çatlaklar olduğunu belirterek "Şu ana kadar ölü ve yaralımız bulunmamaktadır" dedi. Depremde oluşan hasar da gün ağarınca ortaya çıktı.

Merkez üssü Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesinde saat 02:28'te meydana gelen 4.9 şiddetindeki depremin ardından artçı sarsıntılar devam etti. AFAD'dan alınan bilgi göre, ana depremin olduğu saatten 05.23'e kadar ilçede 21 artçı sarsıntı meydana geldi.

Öte yandan deprem, bazı iş yerlerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Bir marketin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde sarsıntı sırasında reyonlardaki ürünler düştü. Bir tespih dükkanında çalışan 2 kişinin de depreme yakalandığı görüldü.

VALİ GÜNAYDIN: ÇOK ŞÜKÜR OLUMSUZ BİR DURUM OLUŞMADI

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ile Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 4,9 büyüklüğündeki depremin meydana geldiği Sarıoğlan ilçesinde incelemelerde bulundu.

Ardından açıklama yapan Vali Günaydın, "Öncelikle hepimize geçmiş olsun. Bildiğiniz gibi saat 02.28'de Sarıoğlan ilçesi, Palas Mahallesi'nde 4,9 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Depremin olduğu andan itibaren bütün ekiplerimiz sahaya çıktı. Muhtarlarımız ile hemen diyaloga geçildi. Çok şükür olumsuz bir durum oluşmadı. Şu anda da mühendislerimiz çatlak olan binalarda çalışmalarını devam ettiriyor. Riskli bina tespit edildiği zaman gereken işlemler yapılacak. Geceden itibaren de çatlak olan binalarımızdaki vatandaşlarımızı misafirhanelerimize yerleştirerek, mağduriyetin önüne geçtik. Arkadaşlarımız çalışmalarını devam ettiriyor. Hepimize geçmiş olsun" dedi.


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.