Kadıköy Kadın Dayanışma Komitesi yola çıktı

Türkiye Komünist Partisi'nin memleketin dört bir yanında mahallelerde, semt evlerinde kadınların dayanışması ve yan yana gelip mücadeleyi büyütmesi amacıyla kurduğu Kadın Dayanışma Komiteleri'ne dün bir yenisi daha eklendi. Kadıköy Kadın Dayanışma Komitesi, dün akşam Kadıköy İşçi Evi’nde yapılan kuruluş toplantısıyla yola çıktı.

Kadıköy Kadın Dayanışma Komitesi yola çıktı
08 Ekim 2021 Cuma 12:11

Kadın emeği sömürüsü, gericilikle mücadele, şiddet, mobbing, gibi başlıkların ele alındığı ve deneyimlerin paylaşıldığı toplantıya kültür sanat, kafe bar, mağaza, market, hukuk ve ofis emekçileri katılım gösterdi.

Kadıköy İşçi Evi kadınlar için dayanışmanın adresi olacak

Kadıköy’ün kadınlar için, değil rahat bir yaşam sunmak, emek sömürüsünün tüm biçimleriyle yoğun bir saldırı ve mücadele alanı olduğu vurgulanırken, KDK ve Kadıköy İşçi Evi’nin dayanışma ve mücadele için adres olacağı bir örgütlülüğe çağrı yapıldı.

Toplantı, ülke genelindeki KDK çalışmalarına dair aktarımlar ve Ekim-Kasım ayı çalışma planlarının karara bağlanmasıyla kapandı.Toplantıya katılan ressam Ayşe Yaltırım da, Kadıköy İşçi Evi ve Kadın Dayanışma Komitesi’ne bir resmini hediye ederek destek oldu.


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.