Jandarma depremde tam not aldı

Elazığ'ın Sivrice ilçesindeki depremden sonra bölgede iyileştirme çalışmaları devam ediyor. Jandarma ekipleri, afetzedelerin barınma ihtiyaçlarının giderilmesinden tutun da kırsal alandaki afetzedelere havadan ve karadan yiyecek, giyecek, ısınmaları için battaniye, ısıtıcının yanı sıra çocuk bezi, mama ve oyuncak gibi gereksinimleri karşılıyor.

Jandarma depremde tam not aldı
03 Şubat 2020 Pazartesi 11:02

Bakanlığımıza bağlı AFAD Başkanlığı koordinasyonunda Elazığ ve Malatya'da devam eden iyileştirme çalışmaları kapsamında jandarma ekipleri de afetzedelere yönelik sürdürülen çalışmalara destek oluyor. Gece gündüz demeden yürütülen bu özverili çalışmayı da Jandarma Genel Komutanlığı twitter hesabından, "Jandarma Teşkilatı olarak halkımızın yanında olmanın verdiği huzurla, çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz" derken vatandaşlar bu hizmetleri için jandarmayı bağrına bastı.

Depremde yıkılan binanın enkazında kalan Ayşe Yıldız ile kızı Yüsra Yıldız’ı (2,5) kurtaran Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri, o anları anlattı. Kurtarma anını anlatırken, gözyaşı döken Jandarma Astsubay Çavuş Zehra Yıldız, “Bir baba, eşine ve çocuklarına siper olmuş bir vaziyetteydi. Üslerinde kolon ve çelik kapı vardı. Bu manzarayı görünce çok duygulandım. Fakat Ayşe ve kızına bunu hissettirmemeye çalıştım. Soğukkanlılığımı korudum. Hayatta kalması için elini tuttum. Ona da zaten ‘Seni almadan buradan çıkmayacağım’ dedim” şeklinde konuştu.

Deprem felaketinde, JÖAK 58 personel, 5 arama kurtarma köpeği ile deprem bölgesine hızlı bir şekilde hareket etmiş ve enkaz altından çok sayıda depremzedenin kurtarılmasında büyük rol oynadı. Bu arada Tunceli ve Elazığ JÖH Birlikleri ile Ergani, Bingöl ve Elazığ J.Komando Taburları gönderildi. Aynı zamanda 7 helikopter, 1 Anka, 3 JİHA, 1 JİKU da  bölgede yerini aldı, depremden 25 dakika sonra t görüntüler canlı olarak Ankara ve ilgili komuta merkezlerine aktarıldı. Bölgeye gönderilen gıda malzemeleri, çadırlar ve battaniyelerin, Jandarma ekiplerince depremzedelere dağıtımı yapıldı, vatandaşlar ziyaret edildi.

(Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.