İstismardan beraat, uyuşturucudan ceza

E.Y. (16) isimli bir kıza uyuşturucu vererek istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan işçi R.T. (26), uyuşturucu kullanmaktan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılırken, ‘Cinsel istismar’ suçundan ise beraat etti.

İstismardan beraat, uyuşturucudan ceza
14 Ocak 2020 Salı 16:39

Olay, geçen yıl Kasım ayında merkez Kocasinan ilçesinde  meydana geldi. İddiaya göre, işçi  R.T., bir evde kız arkadaşı E.Y.’ye uyuşturucu madde vererek, cinsel istismarda bulundu. E.Y.’nin şikayeti üzerine gözaltına alınan istismar şüphelisi R.T.., tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi. Hakkında, ‘uyuşturucu ticareti yapmak’ ve ‘Cinsel istismar’ suçlarından dava açıldı.

3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında tutuksuz sanık R.T., hazır bulunurken mağdur E.Y. duruşmaya katılmadı. Aile Çalışma ve ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da duruşmaya müdahil oldu. Sanık R.T., suçlamaları kabul etmediğini  ifade ederek, “E.Y. ile beni arkadaşım tanıştırdı. İstismarda bulunmadım. Ne uyuşturucu kullanıyorum ne de ticareti yapıyorum. Beraatımı istiyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, sanık  R.T.’yi, ‘uyuşturucu kullanmak’ suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırarak, hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi. Sanığın ‘Cinsel istismar’ suçundan da delil yetersizliğinden beraatine karar verildi.

Haber: Samed Aydın SUN


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.