İDLİB Şehidimizi uğurladık

Suriye’de rejim güçlerinin topçu atışı sonucu şehit olan Kayserili Uzman Onbaşı İbrahim Albayrak, kılınan cenaze namazının ardından Kartal Şehitliği’nde toprağa verildi.

İDLİB Şehidimizi uğurladık
11 Şubat 2020 Salı 17:11

SURİYE'nin İdlib kentinde rejim güçleri tarafından gerçekleştirilen saldırıda şehit olan 5 askerden birisi olan Kayserili Piyade Uzman Onbaşı İbrahim Albayrak (24) memleketi Kayseri'de gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Albayrak için Kayseri Kalemkırdı Camisinde cenaze tören düzenlendi. Törene Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal, Vali Şehmus Günaydın, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Taner Yıldız ile İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, şehidin ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehidin babası Bayram Albayrak, namaz öncesinde oğlunun Türk bayrağı ile sarılı tabutuna sarılarak “Vatan sağ olsun” dedi.

“Çeyizin dizili kaldı”

Anne Güler Albayrak da oğluna seslenerek; “Peygamber efendimiz komşun olsun kuzum. Çeyizin dizili kaldı. Vatan sevdalısı oğlum. Güle güle git kuzum. ‘Gel’ dediğimde 'Ben korumazsam vatanı kim koruyacak?' demiştin kuzum. Annen sana kurban olsun.” dedi. Anne Albayrak’ın bu serzenişi yürekleri dağladı.

Yazın düğünü olacaktı

Diğer yandan Şehit Albayrak'ın 8 ay önce nişanlandığı ve önümüzdeki yaz evlilik planı yaptığı öğrenildi.

Şehit İbrahim Albayrak’ın cenazesi öğle namazı sonrası İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven’in kıldırdığı cenaze namazının ardından top arabasına yüklenerek Kartal Şehitliği'ne götürüldü ve gözyaşları arasında toprağa verildi.

(Haber-Foto: Ramazan KARAKUŞ)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.