Hac kayıtları başladı

İl Müftüsü Şahin Güven, 2020 yılı hac kayıtlarının başladığını, ön kayıtların 13 Aralık'a kadar devam edeceğini, yeni kayıtların e-devlet üzerinden yapıldığına dikkat çekti.

Hac kayıtları başladı
12 Kasım 2019 Salı 12:58

Ön kayıt için önceki yıllara göre daha uzun süre verildiğini belirten Müftü Güven şunları söyledi.

“Bu yılki en önemli değişiklik yeni kayıt yaptıracak olan vatandaşlarımız e-devlet üzerinden ve sanal ortamda kayıtlarını gerçekleştirecekler. İl yada ilçe müftülüklerine gelmelerine gerek kalmayacak. Bu yıl ön kayıt yaptıracak olanların dışında daha önceki yıllarda ön kayıt yaptırmış olup da hac kurasında çıkmayan hacı adaylarımızın kayıtları diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından otomatik yenilenecek Özellikle e-devlet üzerinden kayıtların alınmasının en önemli sebebi vatandaşlarımıza daha fazla kolaylık sağlamak içindir. 9 Ocak 2020 tarihinde hac kuraları çekilecek ve hacca gidecek vatandaşlarımızın tespiti yapılacak. Kurada çıktığı halde sağlık durumu el vermeyen hacı adayları 65 yaş altındaki sağlıklı birini kendi yerine vekaleten gönderebilecekler. Böylece vekil olarak giden kardeşimiz sağlık yönünden sorunu olan ve haccı çıkmış olan vatandaşımızın haccını yapabilecektir."

Geçen yıl Kayseri'den bin 650 kişinin hacca gittiğini belirten Müftü Şahin Güven; "Kesin kayıt hakkı elde edecekler 13-24 Ocak tarihleri arasında kayıtlarını yaptırabileceklerdir. Her yıl olduğu gibi bu yıl da oda tercihi ve otel konaklama sistemimiz var. Vatandaşımız hangisini tercih ediyorsa ona göre ücretlerini yatırmak suretiyle orada hac imkanını sağlayacaktır. 2020 yılında hac döneminde çıkışlarımız 22 Haziran günü başlayacak ve 25 Temmuz’a kadar devam edecektir. Dönüşler ise 6 Ağustos’ta başlayacak, 2 Eylül tarihine kadar gidecektir. 2019 yılında Kayseri’den 1650 kişi hacca gitmiştir. Gelecek yıl da  bu kadar kişinin hacca gitmesini temenni ediyoruz" dedi.  İHA


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.