Gazeteci Oğuz Güler’den DİB’na ‘bayram namazı’ önerisi

Gazeteci Oğuz Güler, coronavirüs önlemleri çerçevesinde camilerin ibadete kapalı olması nedeniyle, Diyanet İşleri Başkanı (DİB)Prof.Dr. Ali Erbaş’a ‘24 Mayıs sabahı tüm Türkiye’nin bayram namazını nasıl kılabileceği’ konusunda öneride bulundu.

Gazeteci Oğuz Güler’den DİB’na  ‘bayram namazı’ önerisi
22 Mayıs 2020 Cuma 21:25

Diyanet işleri başkanlığını telefonla aradığını, özel kalem müdürüne kendisini tanıttıktan sonra şu salgın günlerinde bayram namazı kılınabilir-kılınamaz polemiğine son verecek bir olguyu başkana aktarmak istediğine dikkat çeken Oğuz Güler, daha sonrasını ve önerisini şöyle anlattı.

“Cami ortamı olmadan tüm Türkiye'nin Pazar sabahı bayram namazını eda edebileceği bir yöntemi iletmek istediğimi söyledim. İlgilide ‘bu yöntemi bana söyleyin yeterli’ deyince ben ‘konunun iletilirliği açısından başkan beyi bağlarsanız bu özel konuyu benim direkt başkana iletmemin daha isabetli olacağını’ söylesem de ‘ben başkan beye bayram namazını kılınmasını sağlayacak bir yöntem için Oğuz bey sizle görüşecekmiş derim. Takdir başkanımdır ‘mealinden konuşma ile telefonları kapadık. Hala cebimi bildikleri halde dönüş yapılmaması üzücüydü. Demek ki bir uyarı veya bilgi iletmek sade vatandaşların hakkı değilmiş.

Dostlar madem camilerde 2 metre mesafeli de olsa önlem alma olgusu yüzünden namaz veya bayram namazı kılamıyorsak çözüm kolay. Hoca sabah ezanını okur bu ezanı evden duyanlar hocanın niyet tekbirini evinde kıble doğrultusunda içinden niyet eder ve Allahuekber duyumu ile namaza başlar. Hoca duasına okur komutlarını duyarak evde secde ve rükularımızla 2 rekat olan namaz ve tekbirler ile duamızı yapar bayram namazımızı kılardık. Bunu televizyonlara çıkarak bu akşam diyanet işler başkanı hepimize makul yol olarak aktarır bizde kısa sürede bayram namazı için oraya buraya yazıp sosyal medyada uğraşmaz ve sonrası bürokratlar ile görüşmeme işlerinin sadece milletvekillerin şikayet olmaması gerektiği polemiklerine itilmezdik....’(Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.