FLAŞ- Kayseri'de 2 belediyeden mülteci kararı

İdlib’deki hain saldırıdan sonra Türkiye’nin AB ülkelerine gitmek isteyen mültecileri durdurmama yönünde aldığı karar sonrası sınır kapılarına akın eden mülteciler için Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Talas Belediyeleri de ücretsiz otobüs seferleri düzenleyeceklerini duyurdu.

FLAŞ- Kayseri'de 2 belediyeden mülteci kararı
01 Mart 2020 Pazar 20:49

Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, "Kayseri Büyükşehir Belediyemize bağlı ulaşım ekiplerince şehrimizde bulunan ve Avrupa’ya geçmek isteyen düzensiz göçmenleri sınır kapılarına ulaştırmak amacıyla ücretsiz taşıma hizmeti sağlanacaktır. Hareket saatleri gelen taleplere göre oluşturulacaktır. Müracaat: ALO 153 Çağrı Merkezi” ifadeleri kullanıldı.

TALAS BELEDİYESİ'DE DUYURDU

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da sosyal medya hesabından “Sınır kapılarının açılması üzerine AB Ülkelerine geçiş yapmak isteyen düzensiz göçmenlerin sınır kapılarına ulaşımı ücretsiz olarak belediyemizce sağlanacaktır. Hareket saati: Her gün 11.00 ve 21.00 Müracaat: 0 (505) 669 63 35” notunu düştü.

100 BİN KİŞİYE ULAŞTI !

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada,  “Saat 19.40 itibarıyla Edirne üzerinden ülkemizden ayrılan göçmen sayısı 100 bin 577” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ PAYLAŞIMI KALDIRDI !

Kayseri Büyükşehir Belediyesinin resmi sosyal medya hesabından mülteciler hakkında yapılan açıklama bir süre sonra kaldırıldı. 

Haber: Samed Aydın SUN  - FOTO: İHA


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.