“Daha güzel günlerin geleceğine inanıyoruz”

Kayseri Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla çelenk koyma töreni ve basın açıklaması düzenledi.

“Daha güzel günlerin geleceğine inanıyoruz”
09 Mart 2020 Pazartesi 16:45

Törende konuşan Avukat Nilay Karahan; “Kadın aile kurumunun yapı taşı, temelidir. Tarihimizde neleri başardığımızı unutmayarak gelecek günlerin de güzelliğine inanıyoruz” dedi.

Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen törene Kayseri Barosu Kadın Haklarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Nilay Karahan, Kayseri Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Cinsiyet eşitliğinin sağlandığı ortamda her şeyin daha da güzel olacağına inandıklarını söyleyen Nilay Karahan, basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Birleşmiş Miletler Genel Kurulu 1977 yılında 8 Mart’ın ‘Dünya Kadınlar Günü’ olarak anılmasını kabul etmiştir. Kadınlar, Dünya nüfusunun yarısını oluşturmasına rağmen, yaşamın bütün alanlarında çalışma alanında, istihdamda, karar alma mekanizmasında, politikada, kadınlar oranında temsil edilmemektedir. Bu yüzden burada ilk kadın avukatımız Süreyya Ağaoğlu ile ilk kadın hakimimiz Adalet Yılmaz’ı saygı ve rahmetle anmak istiyoruz. Ne yazık ki her geçen gün yüzlerce kadının psikolojik, fiziksel şiddet gördüğü hatta öldürüldüğü bir dünyada yaşıyoruz. Kadın hakları Günü’nde dahi kadınların uğradığı şiddet ve can kayıpları haberini alıyoruz. Cinsiyet eşitliği sağlanmış bir çalışma yaşamının çok daha demokratik, rekabetçi ve başarılı olacağına inanıyoruz. Kadın aile kurumunun yapı taşı, temelidir. Tarihimizde neleri başardığımızı unutmayarak gelecek günlerin de güzelliğine inanıyoruz. Basın açıklamamızı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yeryüzünde gördüğümüz her şey, kadının eseridir” sözleriyle tamamlıyor ve tüm kadınlarımızın gününü kutluyoruz.”    İHA


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.