Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk Anıldı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 83’üncü yıl dönümünde düzenlenen anma programına katıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk bırakan Başkan Büyükkılıç, daha sonra öğrenciler tarafından düzenlenen anma programına katılırken, Atatürk Evi’nde açılan sergiyi de gezdi.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk Anıldı
10 Kasım 2021 Çarşamba 12:25

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 83’üncü vefat yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda anma töreni gerçekleştirildi.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kayseri’de de düzenlenen anma töreni, Vali Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Vedat Öncel, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefat yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başladı.

Törende, Atatürk’ün 83 yıl önce ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05’te siren sesleri eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bayraklar yarıya indirilirken, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Törenin ardından Valilik’te açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle anıyorum. Onun yol ve silah arkadaşlarını da aynı duygularla paylaşıyor ve anıyorum. Cumhuriyet’imizin kazanımlarının kıymetini bilmeliyiz, Cumhuriyet’imiz hakikaten çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma yolunda hızla ilerlerken, yerel yöneticiler olarak bizler de şehirlerimizi bizlere güvenen hemşerilerimize layık olma yolunda iyi bir noktaya getirmek için, gece demeden, gündüz demeden her alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yer aldığı protokol, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ndeki Sami Yangın Anadolu Lisesi öğrencilerinin düzenlediği 10 Kasım Atatürk’ü Anma programına katıldılar.

Programın ardından Başkan Büyükkılıç ve protokol, Atatürk Evi’nde açılan milli mücadele dönemini anlatan ‘Atatürk’ konulu sergiyi ilgiyle gezdi.

Başkan Büyükkılıç, burada yaptığı açıklamada, Sosyal, sportif, eğitim, turizm, ticaret gibi her alanda daha konforlu bir Kayseri için gayretlerini sürdürdüklerini ifade etti.


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.