BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ’NDEN İDLİP TEPKİSİ

Büyükşehir Belediye Meclisi, İdlip’de kahraman ordumuza yönelik hain saldırı nedeniyle ortak bir bildiri yayımladı. Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde temsil edilen tüm siyasi partilerin imzasının bulunduğu ortak bildiriyi Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç okudu.

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ’NDEN İDLİP TEPKİSİ
02 Mart 2020 Pazartesi 17:04

Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin ortak bildirisi Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda okundu. Bildiriyi AK Parti Grubu adına Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, MHP Grubu adına Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir, İyi Parti Grubu adına Kazım Yücel, CHP Grubu adına Özgür Özer ve Büyük Birlik Partili Meclis Üyesi İmdat Güven imzaladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, askerimize sahip çıkma ve Kayseri’nin bu konuda birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma içinde olduğunu gösterme amacıyla ortak bir bildiriye imza attıklarını ifade etti.

Başkan Memduh Büyükkılıç’ın okuduğu bildiride şu ifadeler yer aldı:

“27 Şubat günü, rejimin himayelerinde yuvalanan terör örgütlerinden sınırlarımızı güven altına almak ve mazlum bölge halkını katil rejim güçlerinden korumak gibi kutsal bir görev için Suriye - İdlip’de bulunan Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimize yapılan hain ve kalleş saldırıda 33 kahraman evladımız şehit edilmiş, 32 evladımız da yaralanmıştır. Acımız büyüktür. Hiç bir kelime bu acımızı ifadede yeterli değildir. Bu hain ve alçak saldırıyı Kayseri Büyükşehir Belediye meclisinde aşağıda imzası bulunan siyasi parti grupları olarak şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Kahraman Türk ordusunun tarihte olduğu gibi, bu günde kendisine verilen görevleri en iyi şekilde ve çok üstün başarı ile yerine getirdiğine olan inancımız tamdır. Biliyoruz ki, bölgede çok büyük insani dramlar yaşanmaktadır. Artık dünyanın, bu durumlara daha fazla duyarsız kalmamasını istiyor, bu felaketlere engel olunması ve çözümün en kısa zamanda uluslararası hukukun ön gördüğü şekilde gerçekleşmesi gerektiğine inanıyoruz. Vatanı için canını veren kahraman şehitlerimizi, kanını döken kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, Büyük Türk ulusuna da sabır ve baş sağlığı diliyoruz.”


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.