Büyükşehir İtfaiyesi’nden 8 Saatlik Kurtarma Operasyonu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, Kırlangıç Vadisi’nde ayağı kırılan ve mahsur kalan bir büyükbaş hayvanı 8 saat süren operasyon ile kurtardı. Ekiplerin, derenin şiddetli akıntısı ve zorlu şartlar altında büyükbaş hayvanı kurtarmak için canla, başla mücadelesi amatör kameralara da yansıdı.

Büyükşehir İtfaiyesi’nden 8 Saatlik Kurtarma Operasyonu
31 Mayıs 2021 Pazartesi 10:05

Kayseri'de yangından trafik kazasına, doğal afetlerden birçok konuya kadar görevini başarıyla sürdüren Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, tehlikeye düşmüş tüm canlıların canlarını korumak ve kurtarmak için de mücadele ediyor.

GECE YARISI OPERASYON BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Hisarcık Kırlangıç Vadisi bölgesinde besici Samet Erdoğan, hayvanlarını otlatırken bir büyükbaş hayvanın ayağı kırılması sonucu itfaiye ekiplerine ihbarda bulundu. İtfaiye ekipleri, dün 19.26’da gelen bir büyükbaş hayvanın ayağı kırıldığı ve mahsur kaldığı ihbarı üzerine bölgeye gitti. Ekipler, bilgi, tecrübe, cesaret ve özverili çalışmaları ile 8 saat süren operasyonun ardından büyükbaş hayvanı kurtardı. Sedyeye alınarak kurtarılan ve araca kadar taşınan büyükbaş hayvan, tedavi edilmek üzere veterinere yönlendirilirken, gece saat 02.45’i geçtiği sıralarda operasyon tamamlandı.

Öte yandan itfaiye ekiplerinin, derenin şiddetli akıntısı ve zorlu şartlar altında büyükbaş hayvanı kurtarmak için canla, başla mücadelesi amatör kameralara da yansıdı.

İTFAİYE TÜM CANLARI KURTARMAK İÇİN MÜCADELE EDİYOR

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ın talimatıyla daha da güçlendirilen Büyükşehir İtfaiye Teşkilatı, 16 istasyon, 53 araç ve 258 personel ile yangın ve diğer olaylara daha etkili ve güvenli bir şekilde müdahale edebilirken, yangın ve doğal afetlerin yanı sıra, tehlikeye düşmüş tüm canlıların canlarını korumak ve kurtarmak için görevini başarıyla sürdürüyor.


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.