BÜYÜKKILIÇ , YANGINI SÖNDÜRMEYE KOŞAN KAHRAMANLARI GÖZYAŞLARI VE GURURLA KARŞILADI

BÜYÜKKILIÇ , YANGINI SÖNDÜRMEYE KOŞAN KAHRAMANLARI GÖZYAŞLARI VE GURURLA KARŞILADI
14 Ağustos 2021 Cumartesi 16:35

Karşılama töreninde Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Afet Koordinasyon Amiri Orhan Canbolat, yangın bölgelerinde itfaiyenin yırtılmış tişörtünü isteyen vatandaşın, tişörtü çerçeveletip asacağını söylediğini anlattı, duygu dolu anlar yaşandı.

BÜYÜKKILIÇ, YANGINI SÖNDÜRMEYE KOŞAN KAHRAMANLARI GÖZYAŞLARI VE GURURLA KARŞILADI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Muğla’nın Milas ve Antalya’nın Manavgat bölgesinde çıkan orman yangınlarına müdahaleye giden ve gece gündüz demeden canları pahasınca görev yapan itfaiye ekiplerini gözyaşları ve gururla karşıladı. 

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri Muğla’nın Milas ve Antalya’nın Manavgat bölgelerinde görevlerini başarıyla tamamlayarak, yangının kontrol altına alınması sonucunda Kayseri’ye dönüş yaptı.

Başkan Büyükkılıç, Antalya Manavgat ve Muğla Milas’taki orman yangınını söndürmek için görevlendirilen kahramanları karşıladı. Duygu dolu anların yaşandığı karşılamada olayların birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışmanın en güzel örneği olduğunu niteledi.

İtfaiye personeline minnet duyduğunu ifade ederek teşekkür eden Büyükkılıç, “Her birinin alnından öpüyorum” dedi.

“BİRLİK, BERABERLİK, KARDEŞLİK VE DAYANIŞMANIN EN GÜZEL ÖRNEĞİ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yangın bölgelerinde çıkan yangınlar için Kayseri’den giden itfaiye erlerinin oradaki görevlilere yardım etmesinin ve ülke çapında gerçekleşen yardımlaşmanın, birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışmanın en güzel örneği olduğunu ifade ederek şunları dile getirdi:

“Gerek Antalya Manavgat Gündoğmuş, gerekse Muğla Milas bölgesi ağırlıklı olmak üzere o bölgede çalışan toplamda 8 araç 28 personelimizle Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız çalışmalar bugün itibariyle şu saatte araçlarımız kazasız belasız, orada görevlendirdiğimiz kardeşlerimiz de sağlıklı bir şekilde Kayseri’mize döndüler. Her şeyden önce yapmış oldukları çalışmaları birebir takip ettik ve övgüler, dualar aldılar. Biz kendilerine teşekkür ediyor, minnet duyuyor, sağolsun varolsunlar diyoruz. Tabi ki birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, dayanışmamızı en güzel şekilde sergileyen olay. Yangın olayındaki bu birlikte dayanışma ruhunun sergilendiği bu tablo bizleri duygulandırdı. Ben hakikaten fedâkarca çalışan, tüm oradaki kardeşlerimizle birlikte, özelde de Kayseri’mizden giden kardeşlerimizin her birinin alından öpüyor, sağolun diyorum.”

BAĞDAT: “MUĞLA HALKININ SİZLERE SELAM VE DUALARI VAR”

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürü Zeynuddin Muhammed Bağdat ise yangın bölgesinde gerçekleştirilen çalışmaları ifade ettiği konuşmasında, Muğla halkının Başkan Büyükkılıç’a selam ve dualarını ileterek, “Bu hizmeti vermek için cansiperane mücadele ettik, Allah’a şükür de elimizden geldiğince köylülerimiz, hayvanlarımızı ve iş makinelerimizi kurtardık. Allah sizden razı olsun başkanım. Muğla halkının da sizlere çok selamları duaları var. Allah başımızdan eksik etmesin, devletimiz daim olsun inşallah” dedi.

YANGIN BÖLGESİNDE VATANDAŞ ÇERÇEVELETİP ASMAK ÜZERE İFTAİYE TİŞÖRTÜNÜ İSTEDİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Afet Koordinasyon Amiri Orhan Canbolat, yangında yaşadığı bir anısını Başkan Büyükkılıç ile paylaşarak, yangını söndürme esnasında bir vatandaşın yanına gelerek yırtılmış olan tişörtünü istediğini, kendisinin de tişörtün yırtılmış ve pis olduğunu söylemesine rağmen ısrar ederek, tişörtü o haliyle çerçeveletip asacağını ifade ettiğini dile getirdi. Yaşanan olay, Başkan Büyükkılıç ile itfaiye personeli arasında duygulu anların yaşanmasına neden oldu.


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.