Bu gece eller Sema’ya yükselecek

İslam alemi, çok değerli bir güne daha kavuşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyor. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) dünyaya gelişinin yıl dönümü olan bu özel gece yine dualar eşliğinde geçirilecek. Camiler dolup taşacak, eller Sema’ya yükselecek.

Bu gece eller Sema’ya yükselecek
07 Kasım 2019 Perşembe 15:58

Başta İl Müftüsü Şahin güven olmak üzere siyasi parti temsilcileri, yerel yöneticiler ve STK’lar birer mesaj yayımlayarak günü anlam ve önemine vurgu yaptılar.

İşte o mesajlar:

İl Müftüsü Şahin Güven:

"Yeryüzünde önemli gelişmelere sebep olan bu kutlu doğum, insanlık tarihinin en önemli olaylardan birisidir. Bu gecede camilere gidilmeli, cemaatle namaz kılınmalı, vaaz ve nasihatler dinlenmeli, toplu dualar edilmelidir. Evlerde büyüklerin elleri öpülerek, küçüklere hediyeler verilerek, yolsul, yetim ve muhtaçlara da yardım edilerek sevindirilmeli, fakir fukara görüp gözetilmelidir. Yine bu gece namazlar kılınmalı, Kuranı Kerim okunmalı ve günahlara tevbe istiğfar edilmeli.”

AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu:

‘’Duaların kabul olduğu müstesna günlerden birisi olan, Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) Efendimizin dünyaya teşrif ettiği bu mübarek gece hürmetine Rabbim ettiğimiz ve edeceğimiz duaları kabul eder inşallah. Bizlerde bu mübarek geceler hürmetine, duaların red edilmeyeceği bu müstesna gecede İslam âlemi için, memleketimiz için, ülkemiz için ve insanlığın kurtuluşu için gelin hep birlikte dua edelim.”

MHP Kayseri İl Başkanı Serkan Tok:

“Mevlid-i Nebi, Peygamberimizin insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun örnek ahlakıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme gecesi olmalıdır. Herkesin rahmet ve mağfiret umarak kendince yapacağı ibadet ve yalvarışlar, inşallah hayırlı gelişmelere vesile olur. Dünyanın çeşitli yerlerinde yaşanan sıkıntıların giderilmesi yolunda olumlu kapılar açılır.”

KTO Başkanı Ömer Gülsoy:

“Âlemlere rahmet elçisi olarak gönderilen sevgili Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) dünyaya teşrif ettiği gece olan bir Mevlit Kandiline daha kavuşmanın huzur ve mutluluğunu hep birlikte gönülden yaşıyoruz.”

KESOB Başkanı Ahmet Övüç:

“Kandiller ışıklarıyla sadece karanlık gecelerimizi değil, aynı zamanda manevi feyziyle de gönüllerimizi aydınlatan, nefsimizin yanıltıcı arzu ve isteklerinden uzaklaşmanın imkânlarını sunan kutlu zaman dilimleridir.”

(Haber: Fatma AYDEMİR)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.