Binanız depreme dayanıklı mı?

Binanız depreme dayanıklı mı?
16 Ağustos 2020 Pazar 12:39

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) ülkemizde 32 yılı aşkın süredir kaliteli beton üretilmesi ve kullanılması için çalışmalar yürütmektedir. Bu doğrultuda THBB, hazır beton sektörünü geliştirmenin ve denetlemenin yanı sıra eğitimler, seminerler ve kongreler düzenlemekte, depremlerle veya kendiliğinden yıkılan yapılarla ilgili raporlar hazırlamaktadır.

17 Ağustos 1999’da yaşanan Marmara Depremi’nin 21’inci yıl dönümünde, depreme karşı kaliteli yapılaşma ülkemiz için en önemli gündem maddesidir. Bu kapsamda, ülkemizin birçok mega projesinin testlerinin yapıldığı T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı İstanbul Kalkınma Ajansının (İSTKA) desteğiyle bölgesinde önemli bir AR-GE laboratuvarı hâline gelen Yıldız Teknik Üniversitesi TeknoPark’ta hizmet veren THBB Yapı Malzemeleri Laboratuvarımızda depreme dayanıklı yapıların tespiti için beton ve diğer yapı malzemelerinde yapılan kapsamlı testler (beton numuneleri ve karotlarının kırımı, demir donatı haritalama, betonarme yapının hizmet ömrü ile ilgili testler) ve halkımızın binalarının depreme dayanıklı olup olmadığını nasıl anlayabilecekleri konusunda bilgiler verebiliriz. Birçok akademisyen ve tecrübeli kadrosuyla AR-GE ve deney çalışmaları yapan THBB Yapı Malzemeleri Laboratuvarımız, Türkiye’de ve dünyada önemli inşaat projelerinin de çözüm ortağıdır.

Bu kapsamda, Direktörü Yüksek İnşaat Mühendisi Selçuk Uçar, halkımızın binalarının depreme dayanıklı olup olmadığını nasıl anlayabilecekleri konusunda YTÜ Teknopark’ta bulunan THBB Yapı Malzemeleri Laboratuvarında sorularınızı yanıtlayabilecektir.

Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık ise Ankara’dan programlarınıza konuk olabilecek veya canlı telefon bağlantısı ile sorularınızı yanıtlayabilecektir.(Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.