Belediyelere soruşturma ve ülkesine gidemeyen yabancılarla ilgili açıklama

Belediyelere soruşturma ve ülkesine gidemeyen yabancılarla ilgili açıklama
14 Haziran 2020 Pazar 08:35

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, belediyelerle ilgili herhangi bir ihbar, başvuru ve şikayet olması durumunda, belediyenin siyasi parti aidiyetine bakılmaksızın gerekli inceleme, araştırma ve soruşturmanın yapıldığını bildirdi.

İsmail Çataklı, yazılı açıklamasında, bugün bir köşe yazısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP'li belediyelere sürekli müfettiş görevlendirildiğini belirttiği ve bazı iddialarla ilgili AK Partili Bursa Büyükşehir Belediyesine soruşturma açılıp açılmayacağının merak edildiğini aktardı. Çataklı, "Bahse konu iddialara ilişkin olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun onayı ile 14 Nisan 2020'de yani iki ay önce soruşturma açılmıştır. Mülkiye müfettişi soruşturmasını halen sürdürmektedir. Belediyelerle ilgili herhangi bir ihbar, başvuru ve şikayet olması durumunda, belediyenin siyasi parti aidiyetine bakılmaksızın gerekli inceleme, araştırma ve soruşturmalar yapılmaktadır." ifadelerini kullandı.
''Ülkesine Gidemeyen Yabancıları Ücretsiz Misafir Ettik''
Çataklı, basında yer alan koronavirüs salgını nedeniyle ülkelerine dönemeyen Cezayir vatandaşlarının İstanbul'da konakladıkları otellerin faturalarının ödenmediği haberlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Çataklı, Cezayir Cumhuriyeti'nin havayolu sınırını kapatması ve kendi vatandaşlarını tahliye edememesi nedeniyle havalimanında mağdur olan kadın, çocuk ve yaşlı yolcuların da bulunduğu Cezayir vatandaşların, İstanbul Havalimanı'ndan alınıp AFAD koordinasyonunda Karabük'te bulunan Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında misafir edildiğini belirtti.
Yönlendirmemiz Dışında Kalmışlardır
Çataklı, bu dönemde Cezayir vatandaşlarının barınma, iaşe ve sağlık ihtiyaçlarının giderildiği, kendilerinden hiçbir ücret talep edilmediğini kaydederek "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın girişim ve talimatları doğrultusunda, Dışişleri Bakanlığımızın planlama ve koordinasyonuyla, Cezayir hükümetinin kendi vatandaşlarını tahliye etmeyi kabul etmesinin ardından 3-4 Nisan'da 1690 Cezayir vatandaşı İstanbul ve Samsun Havalimanları'ndan kendi ülkelerine gönderilmişlerdir. Ülkelerine dönen Cezayirliler, misafirperverliğinden dolayı Karabük Valiliği'ne teşekkür mektubu göndermiştir. Ancak bahse konu haberde de geçtiği üzere ülkesine dönemeyen bir kısım Cezayir vatandaşının yönlendirmemiz ve koordinasyonumuz dışında İstanbul'da konakladığı anlaşılmaktadır. Konuya ilişkin önümüzdeki günlerde ayrıca bilgilendirme yapılacaktır. Ülkemiz salgın sürecinde diğer ülkelerin vatandaşlarını sorunsuz şekilde tahliye etmesine yardımcı olmuş, ülkemizde bulundukları sürece ihtiyaç duyulması halinde kendi ülkesine gidemeyen yabancıları ücretsiz şekilde misafir etmiştir" dedi.

Sponsor : Sadece evinde besleyenler için değil sokağındaki köpeği beslemek isteyenler içinde uygun fiyatlı ve kaliteli köpek maması ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir site ile karşınızdayız. Dikkat etmeniz gereken tek şey besleyeceğiniz köpeğin yaşı ve durumudur.

Mesela küçük sevimli dostlarımız için yavru köpek maması isminde sayfaları mevcut. Yavru köpeklerin sağlıklı gelişimi için ihtiyaç duydukları bütün besinler bu mamalarda bulunuyor. Özellikle geldiğimiz kış aylarında sokağınızdaki yavru köpekleri besleyip onların kışı atlatmasına yardımcı olabilirsiniz. 

Aynı şekilde kedilerimizi de unutmayalım lütfen kapınızın önüne koyacağınız 1 kap kedi maması sevimli dostlarımızı ve onların yavrularını kurtaracaktır. Eğer sağlıklı görünmüyorlarsa kedi vitaminleri sayfasından ihtiyaç duydukları vitaminleri tedarik edebilir mamalarına veya sularına karıştırabilirsiniz. 

Ülkemizin en büyük online pet shop platformu olan tcremix.org sitesinde sadece mamaları değil başta kedi ve köpekler olmak üzere bütün hayvanların ihtiyaç duyabilecekleri her türlü ürünü çok hızlı ve güvenilir bir şekilde satın alabilirsiniz. Eğer sokağınızdaki hayvanları besliyorsanız bunun fotoğrafını çekip gönderirseniz ciddi oranlarda indirim alabilirsiniz. 


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.