Başkan Büyükkılıç, İdlib Şehidimizi Son Yolculuğuna Uğurladı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde arama tarama faaliyeti sonrasında yapılan saldırıda şehit olan 2 askerden birisi olan Develili Piyade Uzman Çavuş Mücahit Sınırtepe’nin cenaze törenine katılarak, son görevini yerine getirdi.

Başkan Büyükkılıç, İdlib Şehidimizi Son Yolculuğuna Uğurladı
13 Eylül 2021 Pazartesi 11:27

İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinde, arama-tarama faaliyeti sonrası intikal halinde olan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bölücü terör örgütleri tarafından yapılan saldırı sonucunda 2 kahraman askerin şehit olduğu, 3 kahraman askerin yaralandığı hain saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mücahit Sınırtepe’nin Türk Bayrağı’na sarılı naaşını taşıyan uçak, Kayseri 12. Hava Üs Komutanlığı'na iniş yaptı. Şehidin naaşı Başkan Büyükkılıç'ın da katıldığı karşılamanın ardından helallik almak için baba evine götürüldü.

Helallik alınmasının ardından Develi nüfusuna kayıtlı Şehit Piyade Uzman Çavuş Mücahit Sınırtepe için, Kalemkırdı Camisi’nde ikindi namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi.

Şehidin cenazesine şehit ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Şehmus Günaydın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Efkan Ala, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, milletvekilleri, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Vedat Öncel, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ilçe belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkân ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze namazının ardından Başkan Büyükkılıç, 24 yaşındaki evli olan şehidin babası, annesi, eşi ve kardeşlerine baş sağlığı dileyerek, taziyelerini iletti.

İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından helallik istenen Şehit Piyade Uzman Çavuş Mücahit Sınırtepe, tekbirlerle ve dualarla omuzlarda taşınarak top arabasına konuldu. Bir süre kortej eşliğinde taşınan şehidin naaşı, Kayseri Garnizon Komutanlığı Kartal Hava Şehitliği’ne getirildi. Şehit Sınırtepe’nin cenazesi burada dualar eşliğinde defnedildi.

Başkan Büyükkılıç “Piyade Uzman Çavuş Mücahit Sınırtepe’yi Hakk’a uğurladık. Rabbim şehadetini mübarek eylesin. Kederli ailesinin ve aziz milletimizin başı sağ olsun” dedi.


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.