Anneler günü ve mesajları

Anneler günü ve mesajları
09 Mayıs 2020 Cumartesi 13:30

AK PARTİ Kayseri Milletvekili TANER YILDIZ ANNELER GÜNÜ dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Mesajında, annelerin merhameti ve karşılıksız sevgisinden bahseden Yıldız, "İlk günden itibaren evlatlarının büyümesi için yemeyip yediren, giymeyip giydiren, gezmeyip gezdiren annelerimiz ter türlü takdirin üzerinde baş tacımızdır.Anne sevgisine ömür yetmez, onların hakkı ödenemez" ifadelerini kullandı.
Şefkat timsali annelerimizin aile birliğinin devamı için fedakarlık timsali de olduğunu vurgulayan Yıldız, şunları kaydetti:
"ilk günden itibaren evlatlarını büyütmek için üzerine titreyen Annelerimizin bu ilgi ve sevgisi , büyüdükten sonrada hangi yaş ve mevkide olursa olsun hiç eksilmemiş doğduğu ilk gündeki gibi aynı heyecan ve mutlulukla devam etmiştir.
Anneler beklentisiz severler. Kucaklayıcı . birleştirici ve eşsiz bir merhamet sahibidirler. Onların hayır dualarını almak evlatları için bir faninin sahip olacağı en büyük hazineden biri olacaktır.
Fedakardır Annelerimiz. Cefakardır. İdealisttir.Evlatlarının ayaklarına taş değmemesi için gerektiği zaman canını ortaya koymaktan çekinmezler.
Anneler günü bir gün değil hergündür. Anne sevgisi 365 günde bir güne sığdırılamayacak kadar büyüktür.Sadece bir gün vesilesiyle hatırlamak değil asla unutmamaktır esas olan .
Unutmayanlar hatırlama ihtiyacıda duymazlar bu yüzden. Biz annelerimizi hiç unutmadık. Allah ömür verdikçe de unutmayacağız.
Bu vesile ile en kalbi duygularımızla tüm annelerimizin ellerinden öpüyor, sağlıklı ve hayırlı ömürler diliyorum.
Selam saygı ve muhabbetlerimizle”

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN ANNELER GÜNÜ MESAJI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Bu güzel Ramazan Ayı’nda annelerimizin ellerinden öpüyor, annelerimizin bu gününü tebrik ediyorum” dedi.

 Başkan Dr. Memduh Büyüykkılıç, Anneler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, annelerin önemini vurgulayarak, haklarının hiç bir zaman layıkıyla ödenemeyeceğine işaret etti. Başkan Büyükkılıç, “Bu güzel Ramazan Ayı’nda annelerimizin ellerinden öpüyor, annelerimizin bu gününü tebrik ediyorum. Bizim felsefemizde her günü ‘Anneler Günü’ bilmek gerekir. ‘Cennet annelerin ayaklarının altındadır’ diyerek annelere verilen önemi vurgulayan Peygamberimiz Hz. Muhammed’in bu vurgusu üzerine söylenecek söz yok diyoruz. Annelerimizin gününü tebrik ediyoruz. Sağlıklı, huzurlu daha nice Anneler Günü’ne diyor, başta üç tane yavrumun kıymetli annesinin ve tüm annelerin Anneler Günü’nü tebrik ediyorum” dedi.

AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Anneler günü dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

Çopuroğlu mesajında; ‘İlk ÖĞRETMENİMİZ  olan  ANNELERİMİZİN hürmetle ellerinden öpüyor, anneler gününü kutluyorum”  dedi.

İl Başkanı Çopuroğlu, Anneler günü mesajında şu ifadelere yer verdi:

 Hiç karşılık beklemeden bizleri büyüten,  ömrünü yavrusuna adayan, evladını doyurmadan kendisi yemeyen,  bizleri canından bir parça olarak gören annelerimizin hürmetle ellerinde öpüyoruz.

Evlerimizin temel direği ilk öğretmenimiz tabi ki annelerimiz. Rabbim kıymetlerini bilmeyi nasip etsin.

Çalışarak ödenemeyecek olan, annelerimizin hakkı olsa gerek. Öf bile demeden hizmetine koşabilmek, gülümsemek hayır duasını alabilmek sanırım en büyük kazanç olduğunu hatırlatmak gerekir.

 Evladı için dua eden, dua kaynağımız annelerimize ve anne yarısı teyzelerimize selam olsun. Sizler bizim canımız ve her şeyimizsiniz.

Bu itibarla 10 Mayıs Annenler gününü kutluyor, başımızın tacı olan annelerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum dedi.

BAŞKAN YALÇIN’DAN ANNELERE BİLBOARDDA GÜL JESTİ

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın annelere, açık hava görselleri üzerinden gül hediye etti.

10 Mayıs Anneler Günü öncesi billboardlarda kutlama mesajı yayınlayan Başkan Yalçın, üzerine yapıştırılan gülleri de hediye olarak takdim etti.

“Bu güller evlerinden çıkamayan çocuklarımızın annelerine armağanıdır” ibaresiyle annelere sunulan güller büyük ilgi gördü.

Başkan Yalçın’ın kendilerini düşünmesinden ve böyle güzel bir jest yapmasından dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden bazı anneler, Başkan Yalçın’a teşekkür etti.

KAYSO Başkanı Büyüksimitci “Annelerimiz Toplumun Temel Direğidir”

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, her yıl Mayıs ayının ikinci haftası kutlanan Anneler Günü ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak tüm anneleri kutladı.

KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bireylerin yetişmesinde en büyük payın annelere ait olduğuna göre toplumların mimarı da onlardır. Annelerin yüreğindeki sevgi, dünyanın en büyük gücüdür. Anne ile çocuk arasındaki sevgi ve merhamet duyguları hiçbir şeyle kıyaslanamaz. Anneler, toplumun temel direğidir.

Bir milletin temelini aile meydana getirdiği gibi, ailenin temelinde de esas olan annelerimizdir. Sağlıklı bir toplum için, sağlıklı çocuk ve gençlerin yetişmesi de büyük oranda annelere ve aile ortamına bağlıdır. Anneler, kendi çocuklarıyla beraber aslında toplumun da geleceğini şekillendirenlerdir. O nedenle bir anlamda en büyük öğretmendir.

Bu düşüncelerle başta, bu vatan için evlatlarını toprağa veren şehit annelerimiz olmak üzere, tüm annelerimizin bu güzel günün kutluyor, hepsine saygı, minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz”

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan'ın Anneler Günü Mesajı

Bizlerin bugünlere gelmesinde hiçbir karşılık beklemeden sevgi, şefkat ve merhametle bizi adeta kuşatan annelerimizin, hayatımızda ne denli önemli bir varlık olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz.

Dinimizde, “ Cennet annelerin ayağı altındadır “ hadis-i Şerifi ile annelerimizin ne kadar yüksek bir mertebede olduğu bilincinden hareketle, onlara saygı ve sevgide kusur edilmemesi gerekir.

Birer sevgi sembolü olan annelerimizi öncelikle fedakârlık ve sabırlarından dolayı kutlamak istiyorum. Annelerimize ne kadar hizmet etsek azdır.

Kurtuluş Savaşı yıllarında Erzurum'daki Aziziye Tabyası'nın savunmasında etkin rol oynayan Nene Hatun o zaman henüz 20 yaşındaydı. Onun bu genç haliyle 3 aylık bebeğini evde bırakarak savaş meydanlarına kendini atması gözleri yaşartan bir tablodur.

Bu vesileyle bir kez daha hatırlatmak isterim ki; annelerimize ilgimizi eksik etmeden, fazlasıyla hak ettikleri sevgi ve saygıyı her zaman göstererek, mutlu ve huzurlu yaşamalarını sağlamak her vatan evladının görevidir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Türk annelerinin olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü en içten duygularımla kutlarım.        

KTO BAŞKANI GÜLSOY’DAN ANNELER GÜNÜ MESAJI

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, “Bizler yılın her gününü Anneler Günü olarak bile kutlasak yine de haklarını ödeyemeyiz” dedi.

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında mutlu, güçlü ve güler yüzlü bir toplumun güçlü kadınların ve güçlü annelerin omuzlarında yükseleceğini belirten Gülsoy, “ Kadınlar ve annelerimiz hem toplumun temeli olan ailenin temel direği, hem de bütün toplumu dünyaya getiren, yetiştiren en kutsal değerimizdir” dedi.

Kadınların, hayatın her alanında etkin bir biçimde yer aldığını belirten Gülsoy; “Bir kadın tüm dünyayı değiştirebilir. Tarihimiz, birçok kadın ve annenin yazdığı destanlarla doludur. Annelerimiz, büyük bir özveri ile evlat yetiştirip topluma kazandırmanın yanı sıra iş hayatında da aktif rol almaktadır. Onlar, ülkemiz sosyo-ekonomik yapısı içinde birçok sektörde gerek girişimci gerekse bir çalışan olarak önemli görevler üstlenmektedir” diye konuştu.

Gülsoy mesajını şöyle sürdürdü:

“Dinimiz, anne ve babaya itaatin üzerinde önemle durmakla birlikte, anneye özel bir önem atfetmektedir. Anne; karşılıksız sevendir, evlatları ve ailesi için nefsinden geçendir; anne okuldur, anne mekteptir. Anne; ayakta kalma gücümüz, anne direncimiz ve anne güç kaynağımızdır. Bu yüzdendir ki, annelerimizin bu emeklerine karşılık olarak, onlara iyi davranmak, değer vermek, hem dini hem de insani görevimizdir. Dünyanın en yüce, en kutsal sorumluluğunu tabiatındaki sevgi, şefkat ve merhamet duygularıyla yerine getiren, hayırlı ve güzel nesiller yetiştirmek için her türlü zorluğa fedakârca göğüs geren şehit annelerimizle birlikte tüm annelerimizin Anneler Günü’nü minnet ve şükranla kutluyorum.”

Dünyada   yaygın olarak MAYIS ayının 2. Haftasında kutlanan Anneler Günü Antik Yunan tarihinden başlayarak 1914 yılında Amerika da gelenekselleşerek sonrasında ise Dünya geneline yayılarak ülkemizde de aynı tarihte kutlanmaktadır. Tarihçesinden ve gününden ziyade bizi ilgilendirmesi gereken husus bugüne adını ve anlamını veren annelerimizdir.

Anne nin önemi ilk insan ile başlar. Yaratılışımız bütün canlılar içerisinde ANNE ye büyük önem arzetmiştir. Düşünün ki o olmadan varoluş olamaz. Allah çoğalmayı anneye bağlı kılmıştır. O na benzersiz ve alternatifsiz büyük bir özellik yüklemiştir. Peki Yaradan ın anneye verdiği önemi bizler annemize veriyormuyuz , akıl baliğ olduktan onu kaybedinceye kadar ona layık bir evlat olabiliyormuyuz, Cenneti onun ayakları altında arıyormuyuz. Maalesef ki hayır. Çok fazla eksiğimiz ve kusurumuz var. Üzülerek belirtmeliyim ki annemizin değerini onu kaybedince anlıyoruz. Annesini kaybetmiş biri olarak şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki ANNEN YOK KİMSEN YOK.

İşte 10 Mayıs Anneler Günününde her gününde anlam ve önemi budur. Annenizin kıymetini biliniz. O na hayattayken önem veriniz.  Son zamanlarda yanyana gelemesenizde arayınız sorunuz. Kutlamalarınızda ve sosyal medya paylaşımlarınız da Annesini kaybetmiş insanları incitmeyecek tavır takınınız. Başta rahmetli annem olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü kutlu olsun

BAŞKAN YALÇIN’DAN ANNELER GÜNÜ MESAJI

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Anneler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Anneliğin apayrı bir duygu olduğuna dikkat çeken Başkan Yalçın, mesajında şu görüşlere yer verdi: “İnancımızda cennetin, annelerin ayakları altında olduğu belirtilerek anneliğin ne kadar yüce bir vasıf olduğuna dikkat çekilir. Nesillerimizin yetişmesinde değerli annelerimizin yerinin büyüklüğü yadsınamaz bir gerçektir. Bu nedenle annelik çok kutsaldır. Anne sevgisini kalplerinde yaşatabilenler için yılın bir günü değil her günü Anneler Günüdür. Bu vesile ile bütün annelerimizin anneler gününü tebrik ediyor, hepsine hayırlı uzun ömürler diliyorum.”

Mesajında şehit annelerine de vurgu yapan Başkan Yalçın, “Evlatlarını bu vatan için toprağa vermiş değerli annelerimizi de hayırla yad ediyor, ellerinden öpüyorum” ifadelerini kullandı.

SP İL BAŞKANI NURİ ÜRKÜNDAŞ : AİLENİN KALBİ ANNEDİR..

Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Nuri Ürkündaş; Ailenin toplumun temeli olduğunu belirterek, "Ailedeki bireylere sevginin, merhametin, hayatın ve güzelliğin anlamını öğreten annedir. Anneler sevgiyle çocuklarını büyüterek onları hayata ve topluma hazırlarlar." ifadesini kullandı.

   ÜRKÜNDAŞ; "Anneler Günü" dolayısıyla mesaj yayımlayarak tüm annelerin Anneler Gününü kutladı.

Ailenin kalbinin anne olduğunu vurgulayan Ürkündaş; "Ailedeki bireylere ve dolayısıyla topluma sevginin, merhametin, hayatın ve güzelliğin anlamını öğreten annedir. Çocuklar inançlarını, örflerini, gelenek ve göreneklerini, kültürlerini, şefkat ve merhameti ilk önce anne okulunda öğrenirler." değerlendirmesinde bulundu.

Annelerin hayatlarını çocuklarına,ailesine adadığını ve hiç bir fedakarlık tan kaçınmadığını dile getiren Ürkündaş; şunları kaydetti:

" Sevinci, üzüntüsü, gülüşü ve ağlayışı çocukları için olan kişidir anne. 'Büyüyüp adam olacaksın, ailene, memleketine, milletine ve insanlığa hizmet edeceksin,gerektiginde Vatanın için canını feda edeceksin yavrum.’' diyen kişidir anne. Annelere mensubu olduğumuz yüce İslam dinimizde çok büyük müjdeler vermiş ve Cennet Annelerin  ayakları altındadır buyurulmuştur.

    ÜRKÜNDAŞ;Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutladığımız Anneler Günü vesilesiyle tüm annelerimizin anneler gününü kutluyor,milletimizin geleceğini inşa etme hususunda gösterdikleri fedakarlıkları takdirle karşılıyorum,Vatanımızın selameti, milletimizin huzuru için evlatlarını feda eden şehit anneleri başta olmak üzere tüm annelere minnet, saygı ve şükranlarımı sunuyorum." İfadeleriyle mesajını sonlandırdı.

YENİDEN REFAH PARTİSİ KAYSERİ İL BAŞKANI ÖNDER NARİN'İN MESAJI

Dünyada  yaygın olarak MAYIS ayının 2. Haftasında kutlanan Anneler Günü Antik Yunan tarihinden başlayarak 1914 yılında Amerika da gelenekselleşerek sonrasında ise Dünya geneline yayılarak ülkemizde de aynı tarihte kutlanmaktadır. Tarihçesinden ve gününden ziyade bizi ilgilendirmesi gereken husus bugüne adını ve anlamını veren annelerimizdir.

Annenin önemi ilk insan ile başlar. Yaratılışımız bütün canlılar içerisinde anneye büyük önem arzetmiştir. Düşünün ki o olmadan varoluş olamaz. Allah çoğalmayı anneye bağlı kılmıştır. O na benzersiz ve alternatifsiz büyük bir özellik yüklemiştir. Peki Yaradan ın anneye verdiği önemi bizler annemize veriyor muyuz, akıl baliğ olduktan onu kaybedinceye kadar ona layık bir evlat olabiliyor muyuz, Cenneti onun ayakları altında arıyor muyuz. Maalesef ki hayır. Çok fazla eksiğimiz ve kusurumuz var. Üzülerek belirtmeliyim ki annemizin değerini onu kaybedince anlıyoruz. Annesini kaybetmiş biri olarak şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki ANNEN YOK KİMSEN YOK.

İşte 10 Mayıs Anneler Gününde her gününde anlam ve önemi budur. Annenizin kıymetini biliniz. O na hayattayken önem veriniz.  Son zamanlarda yan yana gelemeseniz de arayınız sorunuz. Kutlamalarınızda ve sosyal medya paylaşımlarınız da Annesini kaybetmiş insanları incitmeyecek tavır takınınız. Başta rahmetli annem olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü kutlu olsun

Kayseri Turizm İşletmeciler Derneği KAYTİD Başkanı Ali Koray Özandaç, Anneler Günü mesajı yayımladı.
Hayat yolculuğumuzun en başından beri bizi besleyen, gözeten, üzerimizden hayır duasını eksik etmeyen, bizim için her an endişelenen, bize rehberlik eden ve ömrünün her anında yanımızda olmaya çalışan yegane varlığımız, sonsuz güven kaynağımız, hazinemiz annelerimiz olmuştur. Onun katıksız ve sınırsız sevgisiyle doğar büyür ve insan oluruz. Ömrümüzün her anında, hak ettikleri sonsuz sevgiyi ve ilgiyi onlara Anneler Gününde biraz daha fazla hissettirebilirsek ne mutlu bizlere. Unutmayalım ki ümit ettiğimiz Cennet, onların ayakları altındadır. Sevgili Annelerimiz; Sizleri seviyor, sayıyor ve nefes aldığımız sürece hiçbir zaman unutmuyoruz. Sizlere layık olabilmek için her birinizin nurlu ellerinden öpüyor, hürmetlerimizi sunuyoruz. Anneler Gününüz Kutlu Olsun!

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR, “ANNELERİMİZ BAŞ TACIMIZDIR”

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Anneler Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaparak, anneler gününü kutladı. Başkan Çolakbayrakdar, mesajında; dinimizin ve kültürümüzün anneye verdiği değerin önemine dikkat çekerek, “Başımızın tacı olan annelerimizi bir gün değil, her gün sevelim ve kıymetini bilelim ”dedi.

Başkan Çolakbayrakdar, Anneler Günü mesajında şu ifadelere yer verdi: “Örf ve geleneğimizden aldığımız öğretiyle hem de yüce dinimizin bize öğretmiş olduğu bilgiler ışığında annelerimizin bizdeki yeri sadece bir gün değil, yılın 365 günü hatırlanmaya layıktır. Hepimiz bir annenin evladıyız. Yüce dinimiz, Ayet-i Kerime’de ‘Biz insana, ana-babasına iyilik etmesini tavsiye ettik. Annesi onu zahmetle taşıdı ve zahmetle doğurdu’ buyrulmuştur. Bu sebepledir ki, Peygamber Efendimiz de “Cennet anaların ayaklarının altındadır” diyerek anneye saygıyı emretmiştir. Henüz doğmadan bizler için fedakar olan annelerimiz yaşamları boyunca aynı hassasiyetler bizlerin üzerinde varlıklarını hissettirmektedir. Başımızın tacı olan annelerimizi bir gün değil, her gün sevelim ve hatırlayalım. Kocasinan Belediyesi olarak bizler de annelerimize pozitif ayrıcalık tanıyor ve birçok projelerimizi onlar için yapıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü en içten dileklerimle kutlar, sevgi ve hürmetlerimi sunarım”. (Haber: Davut Güleç-Samed Aydın Sun)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.