1 Mayıs İşçi bayramı ve mesajları

1 Mayıs İşçi bayramı ve mesajları
30 Nisan 2020 Perşembe 17:04

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık“EMEKÇİLER BEDEL ÖDEMEYE DEVAM EDİYOR”

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, yaşanan krizlerin en büyük bedelini her zaman emekçilerin ödediğini belirtti. Covid -19 salgınında da en ağır bedelleri yine emekçilerin ödediğini belirten Arık, “İşsizliğin çözüldüğü, iş cinayetlerinin son bulduğu, yoksulluk ve gelir dağılımındaki eşitsizliğin ortadan kalktığı bir Türkiye, bir dünya umuduyla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyorum” dedi.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle bir açıklama yaptı. Yaşanan tüm krizlerde olduğu gibi covid-19 salgın sürecinde de en ağır bedelleri emekçilerin ödediğini ifade eden Arık, “AKP’nin inkar ettiği ekonomik krizin faturasını ödeyen emekçiler, dünyayı etkisi altına alan covid-19 salgınında da ağır bedeller ödüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın patronların yüzünü güldüren 100 milyarlık pakette emekçilerimizin payına yine yoksulluk, yine çaresizlik, yine unutulmuşluk düştü. Sözde içten çıkarmayı yasaklar gibi yapıp ücretsiz iznin önünü açtılar. İşten çıkarmayı yasal hale getirdiler. Özetle yıllardır emekçileri yok sayan, beceriksizliklerinin ülkeyi yönetememelerinin faturasını hep yoksullara emekçilere çıkartan iktidar bu salgın günlerinde de emekçileri yok saydı. İşte böylesi bir ortamda 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyoruz. Salgınla mücadele kapsamında alanlarda olamasak da her zaman olduğu gibi bu önemli günde de emekçilerle yan yana omuz omuza, emekçilerin haklı mücadelesinin yanındayız. Bu duygu ve düşüncelerle işsizliğin çözüldüğü, iş cinayetlerinin son bulduğu, yoksulluk ve gelir dağılımındaki eşitsizliğin ortadan kalktığı bir Türkiye, bir dünya umuduyla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyorum”

TÜSİAD: 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü Kutluyoruz

Çağdaş bir demokrasi ve müreffeh bir toplum için emeğe ve sosyal haklara verilen önem temel bir göstergedir. Nitelikli çalışma koşulları, iş sağlığı ve güvenliği standartları ve toplumsal cinsiyet eşitliği, çağdaş bir iş hayatının vazgeçilmezleridir.
COVID-19 salgını tüm dünyada ekonomiyi ve çalışma hayatını derinden etkiledi. Bu olağanüstü dönemde, istihdamın korunmasına ve başta sağlık olmak üzere temel gerekliliklerin karşılanmasına odaklanan kamu ve özel sektör yaklaşımı krizle mücadelenin en önemli boyutudur.

İnsan odaklı yaklaşımın, sürdürülebilirlik bakış açısının ve dijital dönüşümün öneminin tekrar ortaya çıktığı bu süreçte sosyal diyaloğu canlı tutmak ve işlerin geleceğine hazırlık, daha iyi bir çalışma ortamına ulaşmayı kolaylaştıracaktır.
TÜSİAD olarak sağlık açısından güvenli bir iş ortamı sunabilmeyi, hem istihdamın hem de işletmenin devamlılığını sağlamayı öncelikli görüyoruz. İş dünyasının, çalışanlarımız ve işverenlerimizle, güven ve dayanışma içinde bu zorlu sürecin üstesinden geleceğine inanıyoruz. İfade özgürlüğünün önemli simgelerinden olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyoruz.

BAŞKAN YALÇIN’DAN 1 MAYIS MESAJI

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, bir mesaj yayımlayarak çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı.

Mesajında alnının teriyle ekmeğini kazanmanın önemine dikkat çeken Başkan Yalçın, 1 Mayıs’ın özveri ve emeğiyle hayatını kazanan tüm çalışanlar için hayırlara vesile olmasını diledi.

CHP İL BAŞKANI ÜMİT ÖZER:  Yaşasın 1 Mayıs…Yaşasın emek mücadelemiz…

Her yıl coşku ve gelecek güzel günlere olan sonsuz inancımızla kutladığımız 1 Mayıs’ı  bu yıl ülkemizi ve dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle alanlarda kutlayamıyoruz.  Ama Cumhuriyet Halk Partisi olarak alanlarda olsak da olamasak da emeğin yanındaki duruşumuz hiç değişmeyecek.  Biz her zaman ve her koşulda emeğin yanında, emekçinin haklı mücadelesinin yanında olmaya devam edeceğiz. Neo liberal politikaların hüküm sürdüğü ülkemizde emekçinin hakkı gözetilmiyor, üreten emeğinin karşılığını alamıyor, emekçiler gün be gün hak kayıplarına maruz kalıyor. Yandaş endeksli yatırımlar ülkemizin kanayan yarası olan işsizliğe çare olmuyor. Normal koşullarda dahi emeğinin hakkını alamayan emekçilerimiz salgın nedeniyle de ağır bedeller ödemeye devam ediyor. Emekçilerin iş güvencesini teminle yükümlü olan iktidar ise sözde işçiden yana düzenlemeler yaparak işten çıkartmaların, emek sömürüsünün önünü açmaya devam ediyor. Yani fatura her zaman olduğu gibi yine en masum olanlara yoksullara, emekçilere kesilmeye devam ediyor. Ama umutsuz değiliz. Bu salgın günleri de bu sömürü düzeni de son bulacak. Umuyoruz ki, bu salgın günleri daha çok kar hırsıyla barışı, kardeşliği, emeği yok sayanlar için daha güzel bir dünya için düşünme fırsatı verir. Umuyoruz ki, bu salgın günleri açlık sınırının altındaki ücretlere mahkum edilen milyonlarca emekçinin nasıl önemli işler yaptığının anlaşılmasına vesile olur. Umuyoruz ki, bu salgın günleri yıllardır dillerimizden düşmeyen parasız eğitim, parasız sağlık taleplerinin ne kadar doğru talepler olduğunun anlaşılmasını sağlar…  Cumhuriyet Halk Partisi olarak ne ekonomik krizlerin ne de salgınların faturasının yoksullara ve emekçilere çıkartılmasına izin vermeyecek, emekçi halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor, sağlıklı günler diliyorum.

Yaşasın 1 Mayıs… Yaşasın emek mücadelemiz…

MHP KAYSERİ İL BAŞKANI TOK’UN 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJI

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Serkan Tok, 1 Mayıs işçi bayramının toplumsal barışa, huzura vesile olması temennisinde bulundu.

MHP İl Başkanı Tok mesajında: “Tüm gayretleriyle çalışarak, emek veren işçi ve memurlarımız başta olmak üzere tüm milletimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyorum. 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın, adından da ifade edildiği şekliyle toplumsal barışa, insanlar arasındaki iş birliği ve iş bölümüne dayalı sosyal dayanışmanın geliştirilmesine fırsat ve vesile olmasını diliyorum. Diğer yandan bizler, alın terinin önemini, kutsallığını bilen, bütün insanlığa örnek bir dayanışma kültürünü yüzyıllardır yaşatan büyük bir medeniyetin mirasçılarıyız. Bugün işçinin ve emekçinin alın terinin kutsal olduğunu bir kez daha hatırladığımız çok özel günlerden birisidir. 1 Mayıs bayramının ruhuna ve manasına uygun biçimde geçmesini diler, bayramın barış içinde yaşanacak daha güzel günlere vesile olması temennisiyle işçi ve emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü tebrik ediyorum” dedi.

ADD ŞUBE BAŞKANI KEMAL CEYLAN'IN MESAJI

1 mayıs emekçinin bayramidir. Bayrami kutlarken dunyada ilk olarak melbornde 1856 da 1986 da amerikada turkiyede ilk defa 1923 yılında resmi olarak kutlanmistir. Bu bayramin kutlanmasini saglayan.dunya emekcilerini rahmetle anarken .Emegin sermayenin yaratıcısı olduğu ve ondan bağımsız olmasıdır . Sermaye emeğin meyvesidir emek olmadan sermaye olmaz emek sermayeden üstündür. Büyük üstünlük arzeder. Bugün anlamına yakışır şekilde dostluk ve dayanışma havasında kutlanmasını dileyerek başta işçi, memur ve emekçiler olmak üzere bütün milletimiz ve dünya emekçilerinin dayanışma gününü kutlar. sağlıklı huzurlu özgür âdil günler dileriz.

İLÇE BAŞKANI DOĞAN’IN 1 MAYIS MESAJI

Milliyetçi Hareket Partisi Kocasinan İlçe Başkanı Hacı Ali Doğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı yayımladı.
Milliyetçi Hareket Partisi Kocasinan İlçe Başkanı Hacı Ali Doğan: “Ülkemizin gelişme ve kalkınma mücadelesinde gücünü gayretinden, çalışkanlığından ve emeğinden alan, bu mücadeleyi sergilerken alnından ter akıtan hayatımızın birçok alanında hayati rol alan işçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü bir gurur günüdür. Devletin ve milletin varlığını idame ettirmek ve hak ettiklerini alın terlerini dökerek elde ettikleri helal kazançlarla sağlayanlar, milli gelirimizi sürekli ayakta ve dipdiri tutanlar için bugün gurur günüdür. En büyük arzumuz tüm işçi ve emekçi kardeşlerimizin refah düzeylerinin yükselmesi ve yaşam kalitelerinin artması, sosyal ve ekonomik çalışma koşullarının en üst düzeye ulaşması öncelikli hedeflerimiz arasındadır. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün toplumsal dayanışmaya, huzura, barışa, kardeşliğe, birlik ve beraberliğe vesile olmasını diliyor, çalışanlarımıza ve tüm emekçi kardeşlerimize en kalbi muhabbetlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

SP İL BAŞKANI ÜRKÜNDAŞ: 1 MAYIS EMEK VE İŞCİ BAYRAMI

 Saadet partisi İl Başkanı  Nuri ÜRKÜNDAŞ 1 Mayıs   emek ve işci bayramı nedeni ile bir mesaj yayınlayararak işci bayramını tebrik etti.

ÜRKÜNDAŞ; “Çalışmak, üretmek, ülke ekonomisine katkı sağlamak, alın teri dökmek kutsal bir faaliyettir. Türkiye’nin daha kalkınmış, daha üretken hale gelmesinde emekçilerin alın teri ve emeği bulunmaktadır. Ülkemizin en değerli sermayesi; emektir bu manada biz her zaman parti olarak , çalışanların ve emekçilerin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz.dedi

İşçilerimiz asıl bayramı 1996 refah-yol hükümetinin verdiği zamlarla yaşamıştır İfadelerini  belirten ÜKÜNDAŞ;”Erbakan hocamızsın vermiş olduğu zamlar hala işci ve emekci kardeşlerimizin aklındadır bugünde yine iktidar olduğumuzda aynı projeler ile işci ve emekci kardeşlerimizin asıl bayram yapmalarını sağlayacağız. Bu vesileyle tüm emekçi ve işçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik eder, bayram tadında bir gün yaşamalarını temenni ederim.” dedi.

KAYSERİ OSB BAŞKANI TAHİR NURSAÇAN´DAN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI

Emeğin, helal kazancın, alın terinin, beden gücünün ve hakkın günü olan               1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü, iş ve çalışma hayatındaki çeşitli sorunların dile getirilmesi, çözüm önerilerinin ortaya konulması, işçi ve işveren arasındaki  muhtemel  problemlerin giderilerek, hak, hukuk ve adalet çerçevesinde, karşılıklı dengelerin tesis edilmesi adına çok önemli ve özel günlerden biridir.

Ülkemizin mutlu, müreffeh ve kalkınmış geleceğe yürüyüşünde büyük bir özveri ile çalışan kardeşlerimizin katkıları her türlü takdirin üzerindedir. Her alanda güçlü bir Türkiye, emekçisi, üreteni, çiftçisi, sanayicisi ve iş insanları ile hep beraber el ele vererek çalışması ile mümkündür.

Şeyh Edebali’nin “ insani yaşat ki, devlet yaşasın “ nasihatine de kulak vererek, çalışanlarımızın emeklerinin karşılığını almaları, çalışma şartlarının iyileştirilmesi, hak ettikleri yaşam standartlarına kavuşmaları  en temel hedefimiz olmalıdır.

Bu özel günün adına yaraşır bir şekilde, birlik, beraberlik, kardeşlik, dayanışma,  dostluk ve her türlü olumsuzluktan uzak, huzur ve sükûnet içerisinde kutlanması en önemli dileğimizdir.

Bu vesileyle, tüm emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü en içten duygularımla kutlar, sağlık, afiyet ve başarılar dilerim.

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR’DAN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. “Kocasinan Belediyesi işçi dostu belediyedir” diye sözlerine başlayan Başkan Çolakbayrakdar,  mesajında, “Emek ve alın teriyle şehrimizin ve ülkemizin kalkınmasında büyük rol oynayan kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum.” dedi.

Kocasinan Belediyesi’nin büyük bir aile olduğunu vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, “‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ felsefesiyle, bizler yaratılmışların en şereflisi olan insana hizmet etmek için çalışıyoruz. Bunun sorumluluğu içerisinde hareket ediyoruz. Bu noktada gece ve gündüz, hafta sonu, bayram ve tatil demeden yaklaşık bin 500 çalışanımızla gayret ediyoruz. Çalıştırdıklarınızın haklarını ‘Alın terleri kurumadan verin’ diyen Peygamberin ümmeti olarak bu anlayışı hayatımıza rehber edindik. Özellikle işçimizi, çalışanımızı bu memlekete hizmet edenler olarak gördüğümüz için onların hak ve hukuklarını koruyoruz. Böylelikle onlar da bu memlekete daha iyi hizmet edebiliyorlar. Bu kapsamda Kocasinan Belediyesi her zaman işçi dostu belediye olmuştur. Biz biliyoruz ki; her çalışanımızın yaptığı iş çok önemlidir ve bu çalışmalar hemşehrilerimize hizmet olarak yansımaktadır. Huzur ikliminin hakim olduğu Kayseri’mizde bu zamana kadar çalışanlarımızın yüzlerinin hep gülmesini sağladık. Bundan sonra da onların haklarını korumaya devam ederek, refah seviyelerini yükseltip, daha rahat bir ortamda çalışmalarını sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini “Emek ve alın teriyle şehrimizin ve ülkemizin kalkınmasında önemli rol oynayan kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum.” diyerek noktaladı.

MMO BAŞKANI AKSOY’DAN 1 MAYIS MESAJI

Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Akif Aksoy, Emek ve Dayanışma Bayramını kutlayarak, “1 Mayıs’ı birlik, beraberlik ve teröre karşı bir dayanışma gününe çevirmemiz gerektiğine inanıyorum” dedi.

Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Akif Aksoy, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı nedeniyle bir açıklama yaparak, kutlanacak olan işçi bayramında son günlerde yaşanan terör saldırıları nedeniyle yapılabilecek provokasyonlara da dikkat edilmesi uyarısında bulunarak: “Fedakarca çalışmalarıyla işçilerimiz, kalkınmamızın anahtarı durumundadır. 1 Mayıs kutlamalarının barış, huzur ve sağduyu içerisinde gerçekleştirilmesi hepimizin ortak arzusudur. Gerek sendikalarımızın gerekse işçilerimizin bu anlayışla kutlayacakları işçi bayramı, toplumsal barışımızı güçlendirme yolundaki çabaları demokrasi kültürümüzün gelişmesine büyük katkılar sağlayacaktır. Ayrıca terör olaylarının çok yoğunlaştığı, yaygınlaştığı bir süreçte, milletimizin gönlünün çok üzgün olduğu bir ortam içerisinde 1 Mayıs’ı birlik, beraberlik, teröre karşı bir dayanışma gününe çevirmemiz gerektiğine inanıyorum. Bu vesile ile tüm işçilerimizin bayramlarını kutluyorum” diye konuştu.

DİSK/Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan'ın 1 Mayıs Mesajı

Dünyayı emekleriyle var eden, sınıfsız, sömürüsüz bir dünya için mücadele eden,
bütün işçileri, DİSK/Genel-İş Sendikası adına saygıyla selamlıyorum.
İşçi sınıfı mücadelesinde yitirdiğimiz bütün sınıf kardeşlerimizi, ülkemizde işçi sınıfına önderlik eden başta Abdullah Baştürk’ü, Kemal Türkler’i direnişlerde ve mücadelede yitirdiğimiz tüm yoldaşlarımızı saygıyla anıyorum.
Covid-19 ile mücadeleyi canları pahasına yürüten, sağlık çalışanlarını, DİSK ve Genel-İş üyelerini, kamu hizmetlerini sürdüren bütün sınıf kardeşlerimi, yürekten selamlıyorum. Yaşamını kaybedenlerin anısı önünde, saygıyla eğiliyorum.
İnsanlık olarak, ölümcül bir salgına karşı bir savaş halindeyiz. Gözle görünmez bir virüs, artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını gösterdi.
Demek ki güç yok edici silahlar değilmiş,
Demek ki güç daha fazla para değilmiş,
Daha fazla sömürü daha fazla kar etmek değilmiş her şey.
Bunların hiç birisi bir yudum nefes kadar kıymetli değilmiş.
İnsanı da doğayı da var edecek ve kurtaracak olanın yine insan ve onun emeği olduğunu gördü insanlık.
İnsanlığı bu kötü duruma, kapitalizmin karı ve gücü önceleyen, yaşamı öteleyen ve emeği değersizleştiren politikaları getirdi.
Salgın ile kapitalizmin yaldızları döküldü, ülkelerin sağlık sistemleri çöktü, kapitalizmin kaleleri sallandı.
Ancak fatura yine işçi sınıfına kesildi. Dünyada 10 milyonlarca insan, işsizlikle yüz yüze kaldı.
Salgın sonrası, sınıfsal ayrım, daha da derinleşti.
Bu ölümcül salgın,
Türkiye işçi sınıfını zor bir dönemde yakaladı.
Üretimin olmadığı
İşsizliğin milyonlarca arttığı,
İşçilerin ekmeğinin her ay küçüldüğü,
İşçi sınıfının vergi yükünün arttığı,
İşçilerin kirasını ve faturalarını ödemekte zorlandığı,
Özelleştirmelerin sürdüğü,
Kamusal hizmetlerin paralı olduğu,
Doğanın talan edildiği,
Kadına karşı şiddetin arttığı,
Demokratik hakların yok edildiği,
Kayyumların, ihraçların olduğu,
Adaletin, hukukun ve Demokrasinin aranır halde olduğu,
Bir dönemde yakaladı.
Salgın karşısında önlemler alınıyor ama işçilerin sağlığı da ekmeği de risk altında.
Türkiye’de 7,5 milyon işsiz varken, salgın sonrası kayıtlı işçilerin en az dörtte biri işini kaybetti.
Salgınla mücadelede, alınan önlemlerin yetersizliği nedeniyle, Türkiye’de işsizliğin milyonlarca daha da artması söz konusu.
Evde kal deniliyor ama, zorunlu işler dışında da işçiler çalıştırılıyor.
Sokağa çıkma yasağı ilan ediliyor ama, işverenler işçileri, özel izinle çalıştırıyor.
Zorunlu işlerde ise işçiler, işçi sağlığı ve güvenliğinden yoksun olarak çalıştırılıyor.
Sonuç: İşçiler arasında Covid-19 pozitif oranı ülke ortalamasının üç katı.
Salgın koşullarında kamu hizmetlerinin yaşamsal önemini hep birlikte görüyoruz. Ancak salgın hastalık, çalışmak zorunda kalan diğer işçilerle birlikte kamu hizmetini yerine getiren üyelerimizin sağlığını ve can güvenliğini de tehdit ediyor.
Salgın karşısında kamu hizmetlerinde çalışan üyelerimizin sağlığının korunmasında herhangi bir eksiklik olmamalıdır.
Kamu hizmetlerinin önemi ortadayken belediye işçileri arasında ayrım da yapılmaktadır. Eşitsiz ve adaletsiz bir şekilde belediye şirketlerine geçişleri yapılan işçilerin özgür toplu sözleşme hakları gasp edildi. Belediye şirket işçilerine hak ettikleri kadro verilmedir.

Diyoruz ki; belediye şirket işçileri kadrolu işçilerle aynı hizmetleri yaparlar, ücretlerinin kaynağı belediye bütçesidir ve kesinlikle ayrım yapılmamalıdır. Hak ettikleri kadro bir an önce verilmelidir.
Salgın günlerinde zorunlu olarak çalışan belediye işçilerine yönelik diğer uygun olmayan bir adımda bazı belediyelerin kısa çalışmaya başvurmasıdır.
Özel sektör işyerleri kısa çalışmaya başvuruyor, bu anlaşılır! Peki kamu kaynağı kullanan, ürettiği hizmetler için kar-zarar hesabı yapmaması gereken belediye şirketleri neden kısa çalışmaya başvuruyor?
Kamusal hizmetler, özellikleri gereği kriz dönemlerinde de durmaz, hatta artar ve çeşitlenir. Belediyelerin kısa çalışmaya başvurmaları doğru değildir.
22 Mart’ta yayımlanan genelge kamuda çalışma düzeni belirlenmiştir. Kısa çalışma ödeneğine başvuru yapmak yerine bu genelgeye uyulmalıdır.
Salgınla mücadele İşçileri ve ailelerini gözden çıkararak, olmaz!
Bu nedenle diyoruz ki:
İşten çıkarmalar yasaklansın,
Zorunlu mal ve hizmet üretimi dışında, tüm çalışmalar durdurulsun.
Çalışanların gelirleri güvence altına alınsın,
Eşit, parasız, kamusal sağlık hizmetleri sağlansın,
İşçilerin güvenliği ve sağlığı, öncelikli hale gelsin,
İş yerlerinde salgına karşı, her türlü önlem, en üst düzeyde alınsın.
Şartlar ne olursa olsun.
Bizler mücadeleye devam edeceğiz.
Edirne’den, Hakkari’ye,
Artvin’den, Muğla, ya ülkenin her noktasında var olan örgütlü gücüyle,
Disk/ Genel- İş Sendikası olarak,
Güvencesizliğe, işsizliğe, eşitsizliğe, savaşa, sömürüye ve her türlü ayrımcılığa karşı işçi sınıfının güçlü bir sesi olmaya devam edeceğiz.
Ve biz kazanacağız diyoruz.
Emek kazanacak,
İnsanlık kazanacak.

Çare, bu kar hırsından, güç hastalığından, insanı, doğayı ve tüm canlıları sömüren kapitalist düzenden kurtulmaktır.

Yaşasın Birlik, Mücadele ve Dayanışma günümüz.Yaşasın Dünya İşçilerinin ve Halklarının Uluslararası DayanışmasıYaşasın Genel-İşYaşasın DİSK.Yaşasın 1 Mayıs

(Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.