Yaralı balık kartalına tedavi, güvercin ve hayvanlar için yemleme

Yaralı balık kartalına tedavi, güvercin ve hayvanlar için yemleme
06 Nisan 2020 Pazartesi 17:38

YARALI BALIK KARTALI TEDAVİ ALTINDA

Duyarlı bir vatandaş tarafından Kayseri Yamula Barajı’nda  yaralı olarak bulunan balık kartalı tedavi edilmek üzere Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğümüz ekiplerine teslim edilmiştir. Kanadından ve ayağından yaralı olduğu anlaşılan balık kartalı gerekli bakım ve tedavisi için Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Harikalar Diyarı'nda bulunan veteriner hekime ulaştırılmıştır.

Ayağında 2015 tarihine ait halka bulunan balık kartalının yapılan araştırma ile Letonya'da bilimsel çalışmalar için işaretlendiği tespit edilmiştir.

Kendine has özgün uçuşu ile bilinen balık kartalı suya avı için dalan tek yırtıcı kuş olarak bilinir. Suya dalışı esnasında balığı pençeleriyle yakalayan balık kartalının menüsünde kurbağa, yılan gibi besinler bulunsa da isminden de anlaşılacağı üzere ana öğünü balıktır. Üremek için genellikle Avrupa Kıtasını tercih etselerde dünyanın bir çok bölgesinde görülürler. Yaralı kartal gerekli bakım ve tedavisinin ardından yaşadığı doğal ortamına bırakılacaktır.

GÜVERCİNLER DE UNUTULMADI

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid 19 virüsü nedeniyle insanlık zor bir dönem geçirirken bizimle beraber yaşayan güvercin dostlarımız da aç kalmasın diye Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce ilimizde yaşayan güvercinlere yem bırakıldı. 100 kg buğday Kayseri şehir merkezinde güvercinlerin sıklıkla geldiği çeşitli noktalara bırakıldı.

BELEDİYE EKİPLERİNDEN SOKAK HAYVANLARINA MAMA VE EKMEK DESTEĞİ

Develi Belediyesi Coronavirüs (Covid-19) salgını tedbirleri nedeniyle beslenme olanakları azalan sokak hayvanları için yemleme çalışması yapıyor.

Veteriner İşleri servisine bağlı ekipler, ilçenin muhtelif yerlerinde bulunan besleme noktalarına düzenli aralıklarla mama ve ekmek bırakıyor. Zor zamanlardan merhamet ve yardımlaşmayla çıkılacağına inandığını belirten Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “Yaratılanı severiz Yaratan’dan ötürü düsturundan hareketle bu süreçte beslenme olanakları azalan sokak hayvanlarımıza da gıda desteği sağlamaya devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu. (Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.